Ma PR & Corporate Communications

Allmänt

Programbeskrivning

MA PR & Corporate Communications

Detta program förbättrar de kunskaper du behöver som ett PR och kommunikation elev försöker komma in i branschen. Den är inriktad på att utveckla färdigheter relaterade till kommunikation som en strategisk ledning disciplin, ökar det anställbarhet och den fortsatta utvecklingen av yrket. Du kommer att ha möjlighet att genomföra en praktikplats med en organisation som en del av en av dina valfria kurser, Professional Practice.p>

Studerade på heltid, är detta riktar sig till studenter med en bra första examen som syftar till att utveckla mer branschspecifika, specialist och reflekterande kompetens via forskarstudier före inträdet i PR-branschen. Programmet, när studerade deltid syftar till karriärutveckling för personer som redan i branschen. MA PR har utvecklats i nära samarbete med PR-industrin att skapa en plattform av viktiga grundläggande kurser som är relevanta för PR praxis tillsammans med en rad valbara kurser som ger specifik sektor fokus. Eftersom det är baserat i London, är ett anmärkningsvärt inslag i programmet dess förmåga att dra på erfarna PR utövare som gäst och gästföreläsare. Vi är stolta över att säga att i London våra marknadsföringsprogram var rankad 1: ai tillfredsställelse student och 2: a totalt av Complete University Guide 2016.

Syftet med programmet är:

Att utveckla förståelse och kritisk reflektion om vilken roll och processer PR i organisationer och samhället att engagera med ämnen och frågor om PR, och visa ledarskap och tankeväckande reflektion i diskussioner och grupparbeten att utveckla praktiska färdigheter för PR planering och genomförande tillsammans reflekterande färdigheter och stipendium och förståelse för den roll och dagordningar som utvecklas från PR som en strategisk ledning disciplin.

Innehåll

År 1 Studenter är skyldiga att studera följande obligatoriska kurser.

 • Grunderna för stipendium (PR) (15 hp)
 • Disputation (45 hp)
 • Business Engelska för högskolestudier - Nivå 4
 • Aktuella frågor i PR Practice (15 hp)
 • Planering och kommunikationsförmåga för PR (15 hp)
 • Media Relations och sociala medier (Nivå 7) (15 hp)
 • PR stiftelser och Corporate Communications (30 hp)
 • Research Methods (15 poäng)

Studenter är skyldiga att välja 2 kurser från denna lista med alternativ.

 • Intern kommunikation (15 hp)
 • Konsument och Celebrity PR (15 hp)
 • Kampanj PR (15 hp)
 • Finansiell PR (15 hp)

Yrkesmässigt erkännande


Detta program är godkänt av Chartered Institute of Public Relations, den professionella brittiska föreningen för PR i Storbritannien.

Karriär alternativ


Utexaminerade från detta program har möjligheter och fått positioner i PR och företagskommunikation inom PR konsultföretagen, den offentliga sektorn, icke-statliga organisationer och välgörenhetsorganisationer och företag som betjänar en rad sektorer, inklusive konsument, teknik, ekonomiska, politiska PR och företagskunder. Programmet utvecklar kunskap, analytisk förmåga och intellektuella kapacitet som krävs för relaterade arbetstillfällen inom sektorer såsom marknadsföring, reklam och sociala medier.

The Masters är relevant för en rad kommunikationsroller inom både den privata och offentliga organisationer samt den tredje sektorn, såsom välgörenhetsorganisationer och icke-statliga organisationer. The Masters "utvecklar kunskaper, analytisk förmåga och intellektuella kapacitet som krävs för relaterade arbetstillfällen inom sektorer som marknadsföring, reklam och digitala medier.

Ingångskrav


Sökande bör ha:

En bra första examen i ett relevant ämne.

• modersmål bör ha en god standard på skriven och talad engelska.

• Eleverna utbildas i ett annat språk än engelska ska ha ett IELTS resultat på 6,5 eller högre eller motsvarande rating på ett annat språk testsystem.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Greenwich has scooped top spot in the London league table for student satisfaction, for the second year running. In the latest Sunday Times University Guide league table, published on 12 September, th ... Läs mer

Greenwich has scooped top spot in the London league table for student satisfaction, for the second year running. In the latest Sunday Times University Guide league table, published on 12 September, the university is ranked 26th for student satisfaction, out of 122 institutions in the UK, putting it ahead of all other universities in the capital. Läs mindre
london , Rochester + 1 Mer Mindre