Ma skriver för barn

Allmänt

Programbeskrivning

MA skriva för barn

MA skriva för barn utforskar förhållandet mellan kreativ produktion och kritisk medvetenhet om barnlitteratur och tillåter eleverna att utveckla sina skrivkunskaper i en stimulerande och stödjande miljö.

Programmet ger studenterna möjlighet att utveckla kreativt arbete pågår, ge och ta emot feedback och producera ny skrift. Det uppmuntrar också eleverna att diskutera arbetet med etablerade författare och överväga de teoretiska, sociala och kulturella sammanhang av samtida skriva för barn.

Alla elever måste fylla fem moduler inklusive Fiction för barn och publicering projektet och som ett alternativ till de övriga modulerna som erbjuds, kan eleverna välja upp till två moduler från MA Creative och kritisk skrivande, som innehåller moduler för att skriva poesi och manus.

Publishing Project är en modul där alla eleverna att utveckla ett skrivprojekt till den grad att lämnas för offentliggörande, till exempel utvecklingen av ett förslag publicering, inledande kapitel och brev till agent / utgivare. Gäst agenter, redaktörer och skribenter ger specifika insikter och ett grupparbete som en antologi eller blogg hjälper till att utveckla redigering färdigheter.

Moduler

Moduler ingår:

  • Skönlitteratur för barn
  • Skriva för Early Years
  • Writer som forskare
  • Fantastic Fiction för barn
  • Publishing Project

Lärande och undervisning

Akademikerna undervisning på programmet är alla professionella romanförfattare, manusförfattare, poeter, musiker, kritiker, dramatiker eller biografer. De stöds av gäster - senast Marcus Sedgwick, Lucy Christopher och Andrew Weale (författare), Imogen Cooper (redaktör) och Beverley Birch (författare och redaktör). Universitetet värd Society of barnbok författare och illustratörer årliga konferensen och Winchester författarkonferensen där eleverna uppmuntras att delta.

Lediga

Många studenter har gått vidare till att bli publicerade författare och poeter. Andra har karriärer i undervisningen, berättar, medieindustrin och konst. Programmet ger också en god grund för att genomföra en akademisk examen eller vidareutbildning.

Ingångskrav

Normalt en första eller andra klassens Honours examen i ett närliggande ämne eller yrkeserfarenhet inom området för studien.

Om engelska inte är ditt första språk: IELTS 6,5 (inklusive 6,5 Min akademiskt skrivande) eller en TOEFL-resultat på 575 (pappersbaserat) eller 232 (datorbaserat) eller motsvarande.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching.

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching. Läs mindre