Magister i digital teknik management - artificiell intelligens

Bologna Business School

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Magister i digital teknik management - artificiell intelligens

Bologna Business School

Översikt

Den digitala omvandlingen förändrar djupt organisationen av moderna företag och deras förvaltningsstruktur. Moderna, innovativa företag behöver högkvalificerade chefer som har både tekniska kompetenser för att behärska den nya digitala tekniken och de förvaltningskunskaper som krävs för beslutsfattande positioner.

Mästaren i Digital Technology Management ger båda dessa kompetenser med hjälp av en två steg strategi: under de första cicle klassiska kurser management samt specialiserade kurser för att hantera digital omvandling får lära sig att alla deltagare, medan den andra cicle ger den specifika tekniska formation för specialisering inom artificiell intelligens. Kurserna kommer att omfatta de senaste teknikerna och verktygen, liksom deras industriella tillämpningar, med inriktning på de nya affärsmöjligheterna och de utmaningar som följer av dem.

Denna internationella program, med studenter från hela världen och en fakultet består av professorer, chefer och företagare, sker inom den unika atmosfären i en 16th century villa på kullarna som omger Bologna. Tack vare projektarbeten, företagsprojekt och föreläsningar får studenterna kontakt med de viktigaste begreppen i den digitala eran.

Programmet avslutas med ett fält Laborationer och ett företag praktik.

MASTEREN ÄR INVESTERING. HONOR LÅNET är sättet att finansiera det.

"Perte Prestito Con Lode", en långsiktig och låg ränta ära lån utan säkerhet som krävs för att täcka hela beloppet av studieavgiften.

Nyckelfakta

 • Format: heltid
 • Språk: Engelska
 • LÄNGD: 12 månader
 • CFU / ECTS: 60
 • Medelålder: 26
 • Deltagare: 20-50

KALENDER

 • APPLICATION DEADLINE: September 2017 (Round I), November, 2017 (Round II)
 • VÄLJNING: Oktober, 2017 (Round I), November, 2017 (Round II)
 • Inskrivningsdebitering: November 2017 (Round I), December 2017 (Round II)
 • START DATUM: december 2017

Struktur

Kandidaten i Digital Technology Management är ett heltidsprogram som är strukturerad i 1500 timmar av lärandeaktiviteter över 12 månaders studier, uppdelad i: 400 timmars föreläsning, uppskattad 600 timmars självständig studie och 500 timmars praktik.

Strukturen av Master är uppdelad i två termer:

 • Första termen: December 2017 - April 2018
 • Andra termen: April 2018 - juli 2018
 • Praktik: September 2018 - December 2018

Den första termen studenter kommer att möta de grundläggande principerna för förvaltning, tillämpas på digital teknik, medan andra termen kommer att hantera spårspecifika praktiska aspekter.

De två termerna följs av en praktikperiod på 500 timmar. Denna praktik kan genomföras på olika företag och myndigheter i Italien eller utomlands. Studenterna får chansen att genomföra de teorier och tekniker som lärt sig under de två akademiska termerna och har möjlighet att direkt lära sig av yrkesverksamma inom sin specifika sektor.

I slutet av den praktik kommer du vara tvungen att lämna in en "slutrapport", som du kommer att lägga fram för studierektor visa upp dina aktiviteter och analysera teorier och lärdomar under den akademiska delen.

Studenter som är intresserade kan också välja att ta en extracurricular kurs i italienska.

Klassrum deltagande är ca 30 timmar per vecka struktureras för att ge tid för att arbeta i grupp, utan att försumma enskilda studenter fokuserar och förvaltning av mellanmänskliga relationer.

Banor

 • KONSTGJORDA visionapplikationer
 • Beslutsstödssystem
 • DIGITAL TRANSFORMATION
 • ARBETSSLABORATORIUM
 • GRUNDLÄGGEN AV ARTIKELL INTELLIGENS
 • GRUNDLÄGGER AV CYBER SÄKERHET
 • Industri 4.0 APPLIKATIONER
 • INFORMATIONSSYSTEM
 • MASKININLÄRNING
 • Naturligt språk OCH APPLIKATIONER
 • Neurala nätverk och djupinlärning
 • OMNICHANNEL MANAGEMENT
 • PROJEKTLEDNING
 • STRATEGISK REDOVISNING OCH BUDGETNING
 • inlärningsmetod

Inlärningsmetod

Huvudsyftet med vår lärare är att först fastställa en fast grund av teori och sedan bygga vidare på denna grund genom att införa mer praktiska aspekter. Denna metod kommer att resultera i att du tryggt in i arbetsmiljön för denna industri, redo att ta itu med något scenario du kommer att möta.

Kurserna är strukturerade för att ge maximal frihet att lära sig eleverna och låta professorer att undervisa och bedöma eleverna på bästa möjliga sätt. Bedömningar kan ske i form av enskilda / grupp presentationer, projekt, muntliga och skriftliga prov samt, naturligtvis, klassens deltagande.

Undervisningen anordnas för att hjälpa eleverna att förstå dessa begrepp och tekniker genom att använda föreläsningar och seminarier. Gruppprojekt och företagsbesök Gästtalare och fallstudier; Videor och presentationer; Såväl som individuella uppdrag och assisterad privatstudie. Lärarprogrammet genomförs av mästarföreläsningar ges av yrkesverksamma som kommer från specifika sektorer, olika universitet eller politik. Eleverna får på så sätt möjlighet att direkt samverka med experter genom analys av fallhistoria.

Fakulteten

Fakultetsmedlemmarna på Bologna Business School arbetar tillsammans och erbjuder enastående utbildningsstandarder. Ett internationellt och tvärvetenskapligt tillvägagångssätt garanteras av ett gemensamt team av framstående nationella kärnprofessorer, biträdande, gästprofessorer, gästtalare och toppledare.

Karriärutveckling

Att bygga synergier med företag är en prioritet och en särskiljande egenskap för alla program i Bologna Business School, inklusive Master i Digital Technology Management. Skolan är helt dedikerad till att förbereda studenterna för arbetsmarknaden och det åstadkommer detta genom systematisk karriärutveckling, med ett pågående arbete med att kombinera de bästa professionella projekt av studenter med kraven från företagen.

Praktiken är en utmärkt språngbräda till den professionella världen, bevisas av det faktum att sex månader efter avslutad heltid mästare i Bologna Business School, i genomsnitt 85% av alumner arbetar i ett företag.

företag

Under åren har våra partners varit ständigt inblandade i de aktiviteter som utgör struktur för våra program. Företag som tillhör vårt nätverk deltar i projektarbeten och mästers föreläsningar. De bidrar aktivt genom att engagera sig med studenter genom gästföreläsningssessioner och genom att organisera företagsbesök.

Våra partners är våra studenters första anhängare genom att ge stipendier, praktikplatser och professionella möjligheter.

Bologna Business Schools partnerföretag för Master i Digital Technology Management är: AEMILIA HOTEL AGGF - DIEGO DALLA PALMA COSMETIC GROUP ANCORA SERVIZI AUTOMOBILI LAMBORGHINI BHALSEN BVM LES COPAINS CAMST CAREGIVING CARPIGIANI CHAMPION CINECA CNA di BOLOGNA COLOMER GRUPP COOP CENTRALE ADRIATICA CRIF DATALOGIC DUCATI EGS ENGINEERING FREELANDS NETWORK GA DRIFT - Gruppo Giorgio Armani GMPR COMUNICAZIONE grafiskt Butiks GRUPPO MAX MARA GRUPPO MONTENEGRO GRUPPO TREVI Havaianas HAYS HERA IMOLA IBM ICONSULTING IMA IOSA Ghini IREN LIU JO MOLLUSCO & Balena COMUNICAZIONE NIKE ITALIEN PDFOR CONSULENZA PUCCI BERNI REMEMBRANE SCS CONSULTING SIGMA SPORT LAB STS ACADEMY TECHNOGYM tetrapack UNIGRA "VALSOIA VODAFONE VOSSLOCH

Avgifter

Undervisningsavgiften för mästaren är 14 800 euro (momsfri) som ska betalas i tre delar:

 • Första avbetalningen: 1.850 euro
 • Andra avbetalningen: 7 000 euro
 • Tredje avbetalningen: 5 950 euro

I avgiften ingår deltagande i Master, allt studiematerial tillgänglig via online-plattform, och tillgång till de tjänster och anläggningar i Bologna Business School såsom personliga konto för Alma wi-fi, användning av datorer i datasalen, tillgång till studieområden, tillgång till interna gym, specialpriser för restaurangen School. Dessutom ger avgiften deltagarna rätt att dra nytta av de stödåtgärder i skolan, såsom språkkurser och master föreläsningar av inbjudan.

Gratis parkering finns också inom BBS Campus.

Dessutom, med studentkort vid universitetet i Bologna, studenter har tillgång till alla universitets faciliteter, inklusive mer än 100 bibliotek, digitala resurser och studiehallar (inklusive databaser och online abonnemang); de tre centrum matsalar och alla universitetsstuderande som rör rabatterbjudanden.

Hederslån

Tack vare avtalet mellan Bologna Business School och Intesa Sanpaolo är deltagarna berättigade att ansöka om "PerTe Prestito Con Lode", en långsiktig och låg ränta ära lån. Huvudegenskaper:

 • Lånebeloppet är lika med inskrivningsavgiften
 • Reducerad ränta
 • Ingen säkerhet krävs
 • Återbetalas i 10 år
 • Inga tidig stängning avgifter

Stipendier

På Bologna Business School förstår vi vikten av ekonomiskt stöd för att stödja våra studenter för att uppnå sina utbildningsmål. Vi är medvetna om att en avancerad träningsväg av hög kvalitet kan vara ett viktigt engagemang samtidigt som vi verkligen tror att investeringar i en framtid alltid betalar tillbaka.

Bologna Business School är glada att kunna erbjuda partiella stipendier till de mest meriterande studenter. Alla dessa stipendier är meritbaserat och kommer att delas ut till de topprankade kandidater i urvalsprocessen. De studenter som kommer ut på toppen i val kommer att vara studenter som inte bara kommer från en stark akademisk eller praktisk bakgrund utan även de som visar den starkaste motivation att delta i detta program.

Det finns stipendier på 6 000 euro och stipendier på 4 000 euro. Alla sökande kommer att övervägas för ett stipendium - ingen särskild ansökan krävs. De tilldelas under loppet av varje omgång av urval och om du har utfört tillräckligt bra för att förtjäna en av dem, kommer du att informeras vid tidpunkten för antagning.

Stipendierna fungerar som undantag undervisning, så att de resulterar i ett avdrag av den totala mängden av studieavgifter.

applikationskrav

För registreringen är det nödvändigt:

 • en kandidatexamen (måste erhållas inom tidsfristen inskrivning)
 • Engelska språkkunskaper

Antagning till programmet är föremål för den positiva bedömningen av din individuella intervju och engelska testet, om det inte är den sökandes modersmål.

Ansökningsprocess

Denna Master är öppen för alla sökande med en kandidatexamen som erhållits före tidsfristen inskrivning av varje runda. Det finns två invändningsrunder, den första omgången är öppen för ansökningar fram till september 2017. Den andra omgången öppnas i september 2017 och stängs i november 2017.

Applikationssteg:

 • Slutföra online-registrering
 • Betala 60 euro ansökningsavgift

Dokument Att skicka via e-post:

 • CV
 • Examen med tillhörande transkript
 • Kopia av dig ID eller pass
 • Motivation Letter
 • Referens brev (s) (tillval men rekommenderas)
 • Undertecknade kopior av ditt inskrivningsformulär och kvitto för ansökningsavgiften (båda nedladdningsbara från 'studenti online' efter registrering)

Urvalsprocessen kommer att hållas i Bologna Business School. Valet för första omgången äger rum i oktober 2017 och valen för andra omgången kommer att äga rum i november 2017.

I linje med antalet tillgängliga platser, är tillträde till programmet beviljats ​​i enlighet med positionen på listan över kvalificerade kandidater som upprättats på grundval av den totala poängsumman delas ut vid slutet av antagningsprocessen.

Detaljerad information om krav och tillämpningsprocess finns i "Officiellt samtal för ansökningar" som kan hämtas nedan.

International Student Info

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Nov. 2018
Duration
Varaktighet
1 år
Heltid
Price
Pris
14,800 EUR
Information
Deadline
Kontakt Skolan
(Round I) October 3, 2018 (Round II).
Locations
Italien - Bologna, Emilia-Romagna
Startdatum : Nov. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
(Round I) October 3, 2018 (Round II).
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Nov. 2018
Italien - Bologna, Emilia-Romagna
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
(Round I) October 3, 2018 (Round II).
Slutdatum Kontakt Skolan