Magister i kvantitativa ekonomi

University of Tartu

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Magister i kvantitativa ekonomi

University of Tartu

Kvantitativ Ekonomi är en 2-årig masterutbildning som ger studenterna en stark förberedelse i modern ekonomisk teori och ekonometriska analysmetoder som gör det möjligt för dem att analysera och förutse ekonomiska processer. Programmet har ett särskilt fokus på mikro-och makroekonomisk teori och det ger träning i att lösa verkliga ekonomiska problem genom tillämpning av state-of-the-art ekonomiska analystekniker. De utexaminerade kommer att kunna fortsätta sin utbildning i internationell ekonomi PhD program nivå eller följa en karriär som analytiker i banker, offentliga organisationer, företag samråd och internationella företag.

Efter avslutad utbildning ska studenten:

  • känner de viktigaste begreppen i nationalekonomi och har förvärvat kompetens att göra kritiska bedömningar över tillämpningen av dessa begrepp;
  • förvärvat förmåga att tillämpa både mikro-och makroekonomiska modeller för att analysera de problem som uppstår i den ekonomiska praktiken;
  • vet hur man muntligt, grafiskt, matematiskt och empiriskt analysera och prognostisera både ekonomiska aktörernas beteende och även effekterna av regeringspolitiken.

Publik

Studenter med en stark bakgrund inom matematik är välkomna att ansöka. Syftet med läroplanen är att förbereda högt kvalificerade analytiker för myndigheter, banker, internationella organisationer och konsultfirmor, fylla toppositioner som kräver en detaljerad förståelse och tillämpning av ekonomiska modeller och ekonometriska metoder.

Akademiker är konkurrenskraftiga som analytiker inom den offentliga sektorn, finanssektorn, multinationella företag, företag samråds etc.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
2 år
Heltid
Price
Pris
3,400 EUR
Studie-undantag stipendier tillgängliga
Information
Deadline
Locations
Estland - Tartu, Tartu County
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Juni 30, 2019
Dates
Sept. 2019
Estland - Tartu, Tartu County
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Juni 30, 2019