Magister i ljud och musik computing

Allmänt

Programbeskrivning

Master i Ljud och musik Computing

Ljud och musik computing är ett tvärvetenskapligt område som omfattar hela ljudkommunikationsprocessen, från skapandet och generering av ljud till sin sändningstid och uppfattning.

Med hjälp av olika vetenskapliga, tekniska och konstnärliga metoder och beräkningsmetoder, undersöker den hur vi förstår, modell och generera ljud och musik. Det täcker ett brett spektrum av grundläggande akademiska ämnen inom områden som musik (sammansättning, prestanda, musikvetenskap), fysik (akustik), engineering (signalbehandling, artificiell intelligens, människa-datorinteraktion, elektronik) och psykologi (psykoakustik, experimentell psykologi, neurovetenskap). Nuvarande användningsområden inkluderar musikinstrument, musikproduktion, musik informationssökning, digitala bibliotek musik, interaktiva multimediasystem och hörsel gränssnitt. Den UPF: s masterprogrammet i Ljud och musik Computing fokuserar på de mer tekniska aspekterna av området.

Mål

Detta masterprogram syftar till att utbilda forskare och yrkesverksamma som formar ljud och musik computing i dagens informationssamhälle. Kombinera praktik och teori i en mängd olika områden, såsom beräkningsmodeller, ljudteknik, perception, kognition och interaktiva system, erbjuder programmet nödvändig vetenskaplig och teknisk bakgrund för att bedriva en framgångsrik karriär. Mer specifikt ger programmet eleverna de färdigheter de behöver i både den mest avancerade tekniken för analys, syntes, omvandling och produktion av ljud och musik och de viktigaste tekniker och processer som stödjer ljud och musikskapande.

Vem är det till för?

Masterprogrammet i Ljud och musik Computing riktar sig till studenter med en teknisk bakgrund som har viss kunskap om musik och försöker finslipa sin forskning kompetens inom ljud och musik computing. Även om ingen specifik kandidatexamen krävs måste deltagarna visa att de har utbildning i ett område med anknytning till datavetenskap eller telekommunikation.

Struktur

Programmet är forskningsinriktad och kombinerar ämnen som omfattar både teori och praktik. Studenter måste fylla 40 poäng till ett värde av obligatoriska och valfria ämnen och en slutlig forskningsprojekt värt 20 poäng.

Masterprogrammet kan fyllas i på ett år, om det tas på heltid, eller två, om det tas på deltid. Deltidsstuderande kommer också att kunna ta kompletterande ämnen från grundingenjörsprogram eller ytterligare ämnen från masterprogrammet. Alternativet deltid rekommenderas för studenter som inte har en fyraårig examen i datavetenskap eller elektroteknik eller motsvarande bakgrund.

Innehåll

Studenter måste fylla 40 poäng till ett värde av obligatoriska och valfria ämnen och genomföra en slutlig forskningsprojekt värt 20 poäng. Den magisterexamen slutliga projektet är avsett att hjälpa eleverna bryta sig in i en given forskningsområde och måste därmed göra ett originellt bidrag till det valda området.

Undervisningen Programmet omfattar specifika kärnämnen samt valfria ämnen som delas med andra masterprogram som erbjuds av Institutionen för informations- och kommunikationsteknik. Ämnena mest specifika för denna masterprogrammet är:

 • Ljud och musik Analys
 • Ljud och musik Processing
 • Interaktion i realtid
 • Inspelning och Mixing musik
 • Ljud och musik Processing Verkstad
 • Musik perception och kognition

Intern

Den UPF: s Music Technology Group (MTG) och andra forskargrupper och företag erbjuder praktikplatser till studenter på masterprogrammet i Ljud och musik Computing.

Kunskaper, färdigheter och kompetenser som förvärvats

 • Förmåga att planera och genomföra planer för forskning och utveckling.
 • Förvärv, förvaltning och överföring av metodologiska, tekniska och estetiska kunskaper.
 • Förmåga att arbeta i team i akademiska och affärssammanhang.
 • Utveckling av kritiskt tänkande för att förbättra professionell teknisk, metod, ekonomiska, estetiska och etiska beslutsfattandet.
 • Kommunikation och kreativa färdigheter.

Karriärmöjligheter

Akademiker i detta magisterprogram kan anmäla på ett doktorandprogram eller gå med forskning och / eller utvecklingsteam hos företag specialiserade på tjänster och tillämpningar i samband med ljud och musik computing.

Engelska

Kom ihåg att för att vara framgångsrikt inskrivna, är en presentation av en officiell engelsk intyg ett viktigt krav antagning. Endast sökande vars modersmål är engelska inte behöver pre¬sent en engelsk certifikat. Officiella resultat skall sändas direkt av den undersökande institutionen skolans antagning Institutionen och måste uppfylla de fastställda minimi poäng: - TOEFL KBT:> 235 - TOEFL PBT:> 575 - TOEFL IBT:> 100 - CAE: C1 - IELTS:> 6.5 Sökande som vid tidpunkten för ansökan, fortfarande inte ha en officiell engelsk certifikat eller som är på väg att få det måste inkludera denna information i sina antagnings applikationer. Sökande som har fullgjort sin fulla Kandidatexamen i ett engelskspråkigt universitet måste lämna ett intyg på att undervisningsspråket av sina studier var engelska.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by th ... Läs mer

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by the Spanish Ministry of Education through the International Campus of Excellence seal (2010) and is backed up by the UPF's distinguished position in international rankings as one of the top Spanish universities... Läs mindre