Magister i partikelfysik

Allmänt

Programbeskrivning

Master i partikelfysik

Du har en examen i fysik eller fysikalisk kemi, gör att våra M1 du fördjupa dina kunskaper om General Physics (elektromagnetism, strömningsmekanik, statistisk fysik, kvantmekanik, kärnfysik, instrumentering ...). Du kan välja i den andra halvan hundra timmars introduktion till forskning inom partikelfysik, och har förmågan att göra en introduktionskurs på jakt efter två och en halv månad i ett laboratorium. Uppenbarligen användbar för dem som vill använda i forskning akademiska, dessa läror är en öppning för andra arbetsmetoder forskning och fördjupa disciplin alltid överföras till andra områden.

Har du redan en M1 fysik eller fysikalisk kemi, kommer M2 fördjupa dig i vår forskning inom partikelfysik med kurser som behandlar både teoretiska begrepp som rör grundläggande interaktioner (principerna för symmetri, kvantfältteori, spårvidd invarians ...) som instrumentella metoder som tillåter oss att sondera naturen: principerna för upptäckter som genomför förvärvssystem och databehandling. Valbara kurser kan också vara en öppning inom kosmologi och astro, antingen strålnings materia interaktioner och deras tillämpningar inom strålnings. Det andra året avslutas med ett forsknings praktik på fem månader i laboratoriet.

Alla specialkurser undervisas av lärare och forskare från laboratoriet för partikelfysik (University Blaise Pascal - CNRS / IN2P3) som deltar i internationella forskningsprogram såsom CERN (Europeiska laboratoriet för partikelfysik).

En forsknings master kursen är en förutsättning för doktorandstudier följer. Men det är också ett mål i sig. Behärskning av en vetenskaplig disciplin, hantering av avancerade koncept eller ägarfrågor och aktuella tekniker för fältarbete är alla färdigheter till din anställbarhet och dina tillgångar i homebuilding. Fysik leder till allt!


Ansökan

Ansökan måste åtföljas:

• ett följebrev
• en meritförteckning
• en utskrift av den tredje licens året märkt «Admis» eller ett provisoriskt intyg av prestation i år
• utskrifter av de första och andra året av licens
• en liten kuvert adresserat till den sökandes adress

Senast uppdaterad Aug 2016

Om skolan

Blaise Pascal-universitetet Blaise Pascal-universitetet är en omfattande universitet som utbildar mer än 14.000 studenter inom alla områden humaniora, språk, humaniora och samhällsvetenskap, STAPS, o ... Läs mer

Blaise Pascal-universitetet Blaise Pascal-universitetet är en omfattande universitet som utbildar mer än 14.000 studenter inom alla områden humaniora, språk, humaniora och samhällsvetenskap, STAPS, och vetenskap och teknik. En första universitetet fanns mellan det tolfte århundradet och den sena femtonde århundradet i Billom, med upp till 2.000 studenter, lika av de stora universiteten i Montpellier, Toulouse och Paris. I början av femtonhundratalet, biskopen i Clermont Thomas Duprat installerar en University i Issoire. Kungen fastställer universitetet i februari 1519 men efter protester från Charles de Bourbon och universitetet i Paris, är det stängt i 1520. I 1681, kung godkänner inrättandet av en medicinsk högskola i Clermont. Humanistiska fakulteten skapades 1808, men tas bort på Restoration i September 1815. 1854 markerar början på en akademisk verksamhet erkänns av staten i Clermont-Ferrand. År 1872, Emile Alluard, professor i fysik, blir konstruktionen av meteorologiska observatorium på toppen av Puy de Dome, som sedan de första europeiska skidorterna. 1899 såg skapandet, Besse-en-Chandesse, den limnologi stationen för att studera djur och växter i Auvergne sjöar. Förebådade av National School of Chemistry, Institutionen för kemi och industriteknik öppnade 1911. Men det är andra världskriget som kommer att förankra en djup Clermont universitetslivet, med nedgången 1939, fakulteterna Strasbourg flyr den tyska ockupationen. Den 25 november 1943 är de byggnader som omges av Gestapo, med syfte att gripa dekaner, internationella studenter och de som kommer från Alsace-Lorraine kan ha samband med motståndet. Nästan 50 studenter och lärare greps och Paul Collomp, professor i grekiska i Strasbourg mördas. Den 70 börjar att ge universitetet sitt nuvarande utseende med byggandet av den vetenskapliga och tekniska campus Cézeaux, och skapandet av University Institute of Technology i Montlucon. År 1976 är Clermont-Ferrand universitet uppdelad i två enheter: Clermont 1 (rättsvetenskap, ekonomiska och medicinska) och Clermont 2 (humaniora, naturvetenskap och teknik). År 1987, Clermont 2 tar namnet Blaise Pascal-universitetet. Som universitet tvärvetenskaplig, kunde hon inte ha valt en bättre sponsor än denna universella anda par excellence samtidigt var filosof, vetenskapsman och författare. Läs mindre
Clermont-Ferrand