Magister på rådgivning

Allmänt

Programbeskrivning

Master of Rådgivning

The Master of Rådgivning är en internationellt erkänd rådgivning examen. Erkänd allmänt som den första graden att införa ett program helt i berättande terapi, det här är din möjlighet att utveckla yrkesskicklighet välgrundade i constructionist teorier.

master-of-rådgivning

Master of Rådgivning (MCouns) är etablerad som ett flaggskepp examen som har sett 92% av de utexaminerade under de senaste sex åren vinst lyckad anställning.

Graden har särskilt utformats för professionella rådgivare eller handledare som är intresserade av ledarroller inom den nyzeeländska rådgivning yrke.

Programmet har en nyckel undervisning fokus på att ge upplevelser där du kan vidareutveckla din professionella attityder, kunskap och kompetens inom rådgivning, gruppledarskap, medling och utövare forskning. Du uppgradera med en hög grad av kunskap och förståelse genom berättelsen praktiken program är känd för.

Under de senaste 20 åren har våra lärarna varit aktiv i att främja berättande terapi, som börjar med en bok personal produceras kallas Narrative Therapy i praktiken. Idag Waikato anses vara en ledare inom detta område med flera lokala och internationella publikationer varje år.

Denna anmärkningsvärda rykte sträcker sig även in i vår blomstrande doktorand rådgivning program.

Gör en start i sommar med rådgivning och sammanhang: HDCO549 - 17S (BLK)

Lärandemål

Som en examen från MCouns programmet kommer du att ha utvecklat kompetens inom praxis rådgivning och etablerat en fast förståelse i filosofiska och etiska frågor som rör professionell rådgivning praktiken.

Du får lära dig att engagera sig kritiskt med teoretiska begrepp och forskning som ligger till grund rådgivning praxis och kunskap om den professionella sammanhang inom vilket du arbetar.

Inte bara kommer dina studier ställer du in med en välartikulerad teoretisk position och reflekterande professionell hållning i rådgivning arbete kommer du också få en erkänd kvalifikation för medlemskap i Nya Zeeland Association of rådgivare.

Karriärmöjligheter

 • NGO Social Service praxis
 • Härbärge
 • Privat träning
 • Familj och relationer rådgivning
 • Korrigeringar och skyddstillsyn
 • ungdomsverksamhet
 • karriärstöd
 • själavård

kulturella erfarenheter

Manākitanga (gästfrihet och omsorg) erbjuds av Tangata Whenua, folket i landet, som öppnar utrymmet för samarbete med avsikten att väva kulturell kunskap och praktik i utformningen av vår rådgivare utbildningsprogram. De betydande bidrag inkluderar trafikplatser, anslutningar, noho marae och besök på följande marae:

 • Te Kohinga Marama Marae vid universitetet i Waikato (över natten Noho)
 • Maniaroa Marae på Mokau (vecka lång vistelse med workshops och presentationer)
 • Parihaka (besök för att lära sig om Māori passivt motstånd till mark konfiskering).

Praktisk erfarenhet

Professionella papper ger eleverna möjlighet att ha stött yrkeserfarenhet inom samhälls och eller utbildning inställningar. Ansträngningar görs för att tillgodose och svara på den enskilde elevens särskilda bakgrund och yrkesmässiga mål utbildning.

Practicum placeringar

För att få en plats i programmet måste studenten kunna visa en relation med en samhällsbaserad rådgivningstjänst eller skola eller psykiska hälsa service, vilket kommer att ge dem tillgång till en lämplig praktik placering.

Studenterna måste ha ett engagemang för pågående lämplig professionell handledning. Dock kommer eleverna inte etablera något formellt avtal med en byrå tills de har valts in i rådet Education Program och har fått all nödvändig information om Practicum placeringar.

I allmänhet, studenter i det första året av en heltid program slutföra 200 timmar i professionell rådgivning inställning och kompletta 80 timmars rådgivning. De kommer att engagera sig i professionell handledning *. Handledaren måste vara medlem i en yrkes hjälpande organ som NZAC, NZASW, NZPsS eller NZAP. Studenter måste delta i minst 16 handledningstillfällen i vart och ett av Practicum papper. Eleverna bör notera att NZAC medlemskap krävs nu överinseende med en erfaren NZAC medlem.

Under det andra året av heltid program innebär praktik 450 timmar i rådgivning inställningar. Upp till tre placeringar kan vara anordnade.

Obs: De sökande kommer att vara helt ansvarig för att upprätta en lämplig placering för att uppfylla kraven i rådgivning praktik för de olika tidningarna.

* Det kan finnas en kostnad inblandad.

Antagning och registrering

Observera att det finns en urvalsprocess för MCouns. Mer information om waikato.ac.nz/go/master-of-counselling

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

This University is provides students with a full and dynamic university experience, distinctive in character, and pursuing strong international links to advance knowledge. A commitment to producing qu ... Läs mer

This University is provides students with a full and dynamic university experience, distinctive in character, and pursuing strong international links to advance knowledge. A commitment to producing quality research that aims to solve the worlds greatest issues has led to the University being among the 100 universities for research impact. Läs mindre
Hamilton , Tauranga + 1 Mer Mindre