Magister i digital konst och design

Allmänt

Programbeskrivning

Programbeskrivning

Programmet "Digital Arts and Design" är ett av de mest innovativa områdena för att studera i magisterexamen. Varje år penetrerar digitala tekniker djupare in i alla sfärer av mänskligt liv. Konst är inget undantag. En viktig skillnad inom konstområdet är att digitala artister och designers vanligtvis är involverade i aktiviteter relaterade till högteknologi och därmed ligger i framkant av utvecklingen av vetenskap och teknik.

Fördelen med detta utbildningsprogram är en bredare inställning till rollen och processen för bildandet av inte bara interiörer och yttre miljö, utan även stadsevenemang, festivaler, utställningar etc. Graduate kan vara helt säker på att han objektivt kan bedöma nivån på den ämnes-rumsliga och digitala miljön och ge metodiska rekommendationer som kan väsentligt förbättra den, liksom direkt genomföra projektet.

Discipliner som syftar till studier av informationsteknologi, kreativ programmering och modern digital utrustning gör det möjligt för dig att tränga in i processen att skapa en digital artefakt och skapa digitala konstverk med en fullständig förståelse för möjligheterna för deras skapande teknik.

Utbildningsprocessen i masterexamen är byggd så att studenterna kommer att fördjupa sina kunskaper och färdigheter i informations- och kommunikations-, organisations- och förvaltningsaktiviteter. Detta underlättas av förtrogen med verksamheten hos designföretag och studior där doktorander är inblandade i innovativt arbete.

Programmål

Under utbildningen kommer magisterexamen att utöka sin kunskap inom området för konstnärligt, kreativt och projektarbete inom design och digital konst. Dessutom fortsätter de att studera akademisk teckning och målning och skapar ofta verkliga kreativa verk, så deltar de aktivt i olika konstutställningar och tävlingar.

Karriärmöjligheter

Kombinationen av design och digital konst gör det möjligt för akademiker att utföra framgångsrik praktisk design och kreativ konstverksamhet baserad på förståelse och kompetent användning av digital teknik.

Designer och digital konstnär är professionell i omvandlingen av ämnes-rumslig, konstnärlig och digital miljö:

 • han studerar regelbundenheten av bildandet av ämnes-rumslig miljö och förutspår dess utveckling;
 • skapar inredningsprojekt med objektinnehåll och digital utrustning;
 • organiserar handlingar och evenemang på olika nivåer - från stadsfestival till utställningen av digital konst;
 • skapar artefakter av digital konst;
 • ger samråd i organisationen av ämnes-rumslig och digital miljö av olika slag;
 • lär principerna om bildandet av en bekväm miljö av olika slag och slag;
 • gör en expertbedömning av de färdiga projekten och omvandlingar av ämnes-rumslig och digital miljö.

Studietid

2 år, heltid

Kurslitteratur (Programstruktur)

Grundkurser:

 1. Akademisk ritning och målning.
 2. Konsthantering (immaterialrätt och internationell rätt).
 3. Kreativ programmering.
 4. Creativ-teknologier inom digital design
 5. Forskningsarbete.

Valfria kurser:

1. 3D-modellering och animering.

2. 2D- och 3D-animation.

3. Föremål för digital konst i det offentliga rummet (Ambient Design).

4. VR-världar.

5. Infografik.

6. Historia och metodik för designprojektioner.

7. Datorestetik.

8. Psychology of perception of digital arts objects

Ingångskrav

 • Sökanden ska ha en kandidatexamen eller doktorsexamen i konst och humaniora. Det relevanta examensbeviset ska utfärdas inom de senaste 5 åren.
 • För att godkänna inträdesprovet ska sökanden ha viss kunskap om historia, design och design, samt grundläggande kunskaper om digital konst och relaterad metodik.
 • Sökanden förväntas kunna tala engelska och läsa och översätta texter på ryska med hjälp av en ordlista om det behövs.

Programmet lärs in

engelsk

Träningsbas

En magisterstudent har praktisk utbildning i institutioner och organisationer nära eller liknande de som anges i ämnet för magisterforskning, det är därför bank of practices är mycket olika. Det kan vara: stadsadministration, shopping- eller nöjescentra, utbildnings- och medicinska institutioner, kaféer och restauranger, samt reklambyråer eller designföretag. I alla fall är grundutbildaren bekant med institutionens arbete, dess plats, ämnes-rumsliga miljö och möjligheterna att använda elementen i digital konst, dessutom ger en riktlinjer för att förbättra metoderna för deras implementering.

Varaktighet och pris

Startdatum: 1 september 2020

Varaktighet: 2 år Heltid

Pris: 2 500 USD per år

Tidsfrist: 30 juni 2020

Kontakta

Lenin Street, 38, Magnitogorsk stad, Chelyabinsk Region, Ryska federationen, 455000

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Nosov Magnitogorsk State Technical University (NMSTU) is one of the most credible and reputable multiple- discipline technical universities and scientific centers in Russia. Representing a widespread ... Läs mer

Nosov Magnitogorsk State Technical University (NMSTU) is one of the most credible and reputable multiple- discipline technical universities and scientific centers in Russia. Representing a widespread infrastructure, sophisticated material resources and high intellectual potential, our University became an internationally recognized research school; it has a wide range of cultural and scientific ties with both Russian and overseas universities. Läs mindre