Filter
Masterexamina
Italien Studietyp: Alla Tempo: Alla

Se masterprogram i Bioinformatik i Italien 2019

För att framgångsrikt uppnå en Masters examen, måste du skaffa ett antal krediter genom att skicka enskilda moduler. Mest lärde Masters kommer att ha ett antal centrala moduler som du måste ta och klara för att erhålla examen. Bedömningen av forsknings Masters är nästan alltid helt av en enda avhandling modul eller projekt.

Bioinformatik behandlar tillämpningen av dator angreppssätt för att förstå biologiska system. Det har blivit ett viktigt fokus för industrin, särskilt i den post-genomiska ålder.

Italien, officiellt Republiken Italien, är en enhetlig parlamentarisk republik inom Europeiska unionen, som ligger i södra Europa. I norr gränsar det Frankrike, Schweiz, Österrike och Slovenien längs Alperna.

De mest populära masterprogrammen i Bioinformatik i Italien 2019

Läs mer Läs mindre
Fler alternativ inom detta ämnesområde:

1 Resultat i Bioinformatik, Italien

Fler alternativ inom detta ämnesområde:
University of Bologna

Den internationella Bologna-masteren i bioinformatik tar upp dessa frågor och syftar till att skapa kunskap och expertis inom specifika områden inom biologi, bioteknik oc ... [+]

Vad är bioinformatik? Varför behöver vi det? Vilka biomedicinska och nanotekniska tillämpningar behöver bioinformatik?

Den internationella Bologna-masteren i bioinformatik tar upp dessa frågor och syftar till att skapa kunskap och expertis inom specifika områden inom biologi, bioteknik och medicin, där det är grundläggande att hänvisa till och hämta biomolekylära data lagrade i biomedicinska databaser.

I post-genomisk tid är det brådskande för framsteg av vetenskap och teknisk tillämpning att hantera miljarder biologiska data för att lagra och hämta rätt information. Vidare är det nödvändigt att förbättra befintliga metoder eller alternativt att utveckla nya för analys av gener, genomer, polymorfier och deras korrelation med olika patologier.... [-]

Italien Bologna
October 2019
Heltid
2 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska