Masterprogram i Jordbruksvetenskap i Norge

Se masterprogram i Jordbruksvetenskap i Norge 2019

Jordbruksvetenskap

En masterexamen utfärdas när studenten har slutfört ett studieprogram på masternivå. För att ta en masterexamen måste man vanligtvis ta 12 till 18 kurser på högskolenivå, samt skriva en uppsats.

Studenter som vill arbeta med jordbruk och naturen på olika sätt kan ha intresse av kurser i jordbruksvetenskap. Detta område omfattar ett brett spektrum av ämnen såsom mat- och markvetenskap, samt djurvård.

Norge, officiellt Konungariket Norge, är en nordisk enhetsstat konstitutionell monarki vars territorium omfattar den västra delen av den skandinaviska halvön, Jan Mayen, den arktiska ögruppen Svalbard och subantarctic Bouvet Island. Högre utbildning i Norge erbjuds av en rad sju universitet.

De mest populära masterprogrammen i Jordbruksvetenskap i Norge 2019

Läs Mer

Master i vattenlevande livsmedelsproduktion - Säkerhet och kvalitet (AQFood)

Norwegian University of Life Sciences NMBU
Campusstudier Heltid 2 år August 2019 Norge As

AQFood fokuserar på produktion av vattenlevande livsmedel i hela produktions- och livsmedelsförsörjningskedjan, som kopplar primärproduktion, inklusive vattenbruk och vildfångst, med bearbetning och distribution till konsumenterna när det gäller kvalitet och säkerhet. [+]

AQFood fokuserar på produktion av vattenlevande livsmedel i hela produktions- och livsmedelsförsörjningskedjan, som kopplar primärproduktion, inklusive vattenbruk och vildfångst, med bearbetning och distribution till konsumenterna när det gäller kvalitet och säkerhet.

Vad kan du använda denna kvalifikation för?En ökad efterfrågan på vattenlevande livsmedel i världen kräver högkvalificerade kandidater i hela livsmedelskedjan. Den växande vattenlevnadsindustrin blir mer och mer integrerad, vilket innebär att enskilda företag täcker flera delar av hela värdekedjan.Vad lär du dig?

Programmet ger dig en övergripande förståelse för vattenlevande livsmedelsproduktion. Du kommer att lära dig om hela värdekedjan för vattenlevande livsmedel, från fiskeri och vattenbruk under hela bearbetningen, fördelning tills produkten når konsumenten. Programmet fokuserar på säkerhet och kvalitet, från hav till bord.... [-]