Masterprogram i Kostvetenskap i Frankrike

Se masterprogram i Kostvetenskap i Frankrike 2019

Kostvetenskap

En mästare 's examen är en forskarutbildning akademiska examen. Man måste redan ha en grundexamen att ansöka om en master 's program. De flesta master 's utbildningsprogram skulle kräver studenterna att slutföra en master ' s avhandling eller uppsats.

Livsmedelsvetenskap är ett ämnesområde som fokuserar på den biologiska sammansättningen av livsmedel samt de kemiska processerna som krävs för att skapa livsmedel. Genom att lära om livsmedelsvetenskap, kan individer vara beredda att skapa säkra och nyttiga livsmedel som kan levereras på ett säkert sätt över hela världen.

Frankrike, officiellt Republiken Frankrike, är en enhetsstat semi-republik ligger främst i Västeuropa, med flera utomeuropeiska regioner och territorier.

De mest populära masterprogrammen i Kostvetenskap i Frankrike 2019

Läs Mer

Master Physiological och Psychological Food Choice Determinants

AgroSup Dijon
Campusstudier 2 år September 2019 Frankrike Dijon

Livsmedelsfaktorer varierar beroende på livsstil, med den ökande inverkan av globalisering och avancerad teknik blir det viktigt för industrin och forskningen att förstå varför människor äter vad de äter. [+]

Livsmedelsfaktorer varierar beroende på livsstil, med den ökande inverkan av globalisering och avancerad teknik blir det viktigt för industrin och forskningen att förstå varför människor äter vad de äter.

Kom och utforska med oss ​​denna fråga: Vilka faktorer är inblandade i människors matval?

P²food är en 2-årig kursbaserad, heltid internationell forskarutbildning, inriktad på de fysiologiska och psykologiska determinanterna av matval, som föreslås av University of Burgundy - Franche-Comté och AgroSup Dijon .

Som student i detta magisterprogram får du fördjupad kunskap om mategenskaper och grundläggande insikter om mänskligt matbeteende. Du kommer att förstå mekanismerna av hunger, mättnad och mättnad och de faktorer som är inblandade i smaklighet.... [-]


Mastermikrobiologi och fysikekemi för mat och vinprocesser

AgroSup Dijon
Campusstudier 2 år September 2019 Frankrike Dijon

MP2 är en 2-årig, kursbaserad, heltid internationell forskarutbildning med inriktning mot mikrobiologi och relaterade processer och fysikkemi tillämpad på mat och vinprocesser, som erbjuds av University of Burgundy - Franche-Comté och AgroSup Dijon . Denna mästare syftar till att utbilda framtida forskare och chefer för mat och vinvetenskap och industri. [+]

Om magisterexamen

MP2 är en 2-årig, kursbaserad, heltid internationell forskarutbildning med inriktning mot mikrobiologi och relaterade processer och fysikkemi tillämpad på mat och vinprocesser, som erbjuds av University of Burgundy - Franche-Comté och AgroSup Dijon . Denna mästare syftar till att utbilda framtida forskare och chefer för mat och vinvetenskap och industri.

Idag påverkar flera faktorer faktiskt och förklarar sysselsättningsnivån hos forskare och chefer inom matvetenskap och livsmedelsindustrin:

ökningen av reglerna och kontrollen av jordbruksindustrin,ändringar av användningen och tekniken i produktionen och utarbetandet av mat,energiövergångenUrgent behov av innovation för att möta utmaningen att foder hela planeten i en mycket nära framtid.Kursinnehåll... [-]

Specialized Mästaren samverkande förvaltning av innovation mat

ID4FOOD
Campusstudier Heltid September 2019 Frankrike Nantes

Den samverkande innovation erbjuder en ny lösning på de problem som uppstått i samband med genomförandet av innovationsstrategier [+]

Varför en magisterexamen i innovations mat?

Bakgrund:

Den samverkande innovation erbjuder en ny lösning på de problem som uppstått i samband med genomförandet av innovationsstrategier genom jordbruksnäringen.

I detta sammanhang måste livsmedelsindustrin tvärvetenskapliga chefer utbildats i öppen och samverkande innovation och med nyckeln till att utveckla strategier för att möta de ekonomiska, sociala och miljömässiga utmaningar som världen idag och i morgon.

Mål:

Den Master Management Collaborative Innovation Food bärs av fem institutioner för högre utbildning och forskning - Audencia - Ecole de Management - Design Nantes Atlantique skola - Ecole Supérieure d'Jordbruk d'Angers, - Oniris, Nationella veterinärskolan, mat och mat Nantes-Atlantique - Nantes universitet Mästaren syftar till att ge dig två oumbärliga egenskaper värderas idag: öppenhet och specialisering.... [-]


Ingenjör mat och hälsa

UniLaSalle
Campusstudier Heltid 1 - 5 år January 2019 Frankrike Beauvais Mont-Saint-Aignan Paris + 2 fler

Denna ingenjör har den dubbla specialitet mat och hälsa. Denna utbildning belyser också de många relationer de har med varandra, som hos människor. [+]

Ingenjör Mat och hälsa

Observera att detta program är helt och hållet ges på franska

Denna ingenjör har den dubbla specialitet mat och hälsa. Denna utbildning belyser också de många relationer de har med varandra, som hos människor.

Hans utbildning öppnar många möjligheter inom områdena livsmedel, läkemedel och kosmetiska industrin, catering, folkhälsa, marknadsföring och kommunikation ...

Förebyggande specialist, näringspåståenden och hälsofördelar

En ingenjör från specialitet bildas för att möta de nya utmaningar som livsmedel genom behärskning av verktyg, alltid mer och mer innovativa. Det är till exempel kunna genomföra storskaliga åtgärder för att framkalla konsumentbeteende förändring i miljön för folkhälsan eller verifiera hälsopåståenden om nya livsmedelsprodukter, med skådespelare värld agribusiness.... [-]


Master i matpolitik

European School of Political and Social Sciences
Campusstudier Heltid 4 terminer September 2019 Frankrike Lille

Mat och jordbruk är fält där stora globala utmaningar uppstår. År 2050 förväntas världens befolkning stiga till 10 miljarder människor; och de måste alla äta. Frågor relaterade till organisationen och regleringen av vårt agrifoodsystem är i sig politiska. De omfattar produktion, distribution, tillgänglighet och konsumtion av mat samt frågor som rör folkhälsa, hållbarhet, djurs välbefinnande, fattigdom, vetenskap och teknik och handel. [+]

Master i matpolitik

Politiken att äta och producera mat

Mat och jordbruk är fält där stora globala utmaningar uppstår. År 2050 förväntas världens befolkning stiga till 10 miljarder människor; och de måste alla äta. Frågor relaterade till organisationen och regleringen av vårt agrifoodsystem är i sig politiska. De omfattar produktion, distribution, tillgänglighet och konsumtion av mat samt frågor som rör folkhälsa, hållbarhet, djurs välbefinnande, fattigdom, vetenskap och teknik och handel.

Magisterexamen i livsmedelspolitiken undersöker hur offentliga myndigheter (regionala organ, nationella stater, europeiska institutioner, FN-organ) och privata aktörer (individer, jordbrukssamhällen och organisationer, transnationella företag, forskare, icke-statliga organisationer etc.) formar och omvandla jordbruksmatssystemet. Medan produktionen av mat initieras på lokal nivå, har distribution och konsumtion ofta globala konsekvenser. Att förstå, analysera och agera på dessa konsekvenser är nyckeln till att styra, styra och omvandla vårt livsmedelssystem i framtiden.... [-]