Filter
Masterexamen
Frankrike Studietyp: Alla Takt: Alla

Se masterprogram i Kostvetenskap i Frankrike 2019

En mästare 's examen är en forskarutbildning akademiska examen. Man måste redan ha en grundexamen att ansöka om en master 's program. De flesta master 's utbildningsprogram skulle kräver studenterna att slutföra en master ' s avhandling eller uppsats.

Livsmedelsvetenskap är ett ämnesområde som fokuserar på den biologiska sammansättningen av livsmedel samt de kemiska processerna som krävs för att skapa livsmedel. Genom att lära om livsmedelsvetenskap, kan individer vara beredda att skapa säkra och nyttiga livsmedel som kan levereras på ett säkert sätt över hela världen.

Frankrike, officiellt Republiken Frankrike, är en enhetsstat semi-republik ligger främst i Västeuropa, med flera utomeuropeiska regioner och territorier.

De mest populära masterprogrammen i Kostvetenskap i Frankrike 2019

Läs mer Läs mindre
Other options within this field of study:

4 Results in Kostvetenskap, Frankrike

ID4FOOD

Den samverkande innovation erbjuder en ny lösning på de problem som uppstått i samband med genomförandet av innovationsstrategier ... [+]

Varför en magisterexamen i innovations mat?

Bakgrund:

Den samverkande innovation erbjuder en ny lösning på de problem som uppstått i samband med genomförandet av innovationsstrategier genom jordbruksnäringen.

I detta sammanhang måste livsmedelsindustrin tvärvetenskapliga chefer utbildats i öppen och samverkande innovation och med nyckeln till att utveckla strategier för att möta de ekonomiska, sociala och miljömässiga utmaningar som världen idag och i morgon.

Mål:

Den Master Management Collaborative Innovation Food bärs av fem institutioner för högre utbildning och forskning - Audencia - Ecole de Management - Design Nantes Atlantique skola - Ecole Supérieure d'Jordbruk d'Angers, - Oniris, Nationella veterinärskolan, mat och mat Nantes-Atlantique - Nantes universitet Mästaren syftar till att ge dig två oumbärliga egenskaper värderas idag: öppenhet och specialisering.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
UniLaSalle

Denna ingenjör har den dubbla specialitet mat och hälsa. Denna utbildning belyser också de många relationer de har med varandra, som hos människor. ... [+]

Ingenjör Mat och hälsa

Observera att detta program är helt och hållet ges på franska

Denna ingenjör har den dubbla specialitet mat och hälsa. Denna utbildning belyser också de många relationer de har med varandra, som hos människor.

Hans utbildning öppnar många möjligheter inom områdena livsmedel, läkemedel och kosmetiska industrin, catering, folkhälsa, marknadsföring och kommunikation ...

Förebyggande specialist, näringspåståenden och hälsofördelar

En ingenjör från specialitet bildas för att möta de nya utmaningar som livsmedel genom behärskning av verktyg, alltid mer och mer innovativa. Det är till exempel kunna genomföra storskaliga åtgärder för att framkalla konsumentbeteende förändring i miljön för folkhälsan eller verifiera hälsopåståenden om nya livsmedelsprodukter, med skådespelare värld agribusiness.... [-]

Frankrike Beauvais Mont-Saint-Aignan Paris
January 2020
Heltid
1 - 5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Nantes

Utbildad av ett pedagogiskt team med över 80 experter: Forskningsprofessorer från en rad olika discipliner (agronomi, medicin, veterinärstudier, biologi, apotek, juridik, ... [+]

Utbildad av ett pedagogiskt team med över 80 experter: Forskningsprofessorer från en rad olika discipliner (agronomi, medicin, veterinärstudier, biologi, apotek, juridik, ekonomi) och många yrkesverksamma inom samma områden, drar programmet stöd av varje partnerens forskningsenheter.

Kursprogrammet belyser starkt den pedagogiska användningen av ICTE * vilket möjliggör maximal individuell progression inom programmet och lärandeprocesserna. På grund av MAN-IMALs internationella fokus lärs alla kurser på engelska och studenter, samt professorer från hela världen är välkomna.

Som sådan erbjuder programmet ett rikt utbyte mellan olika kulturer och ett internationellt perspektiv på folkhälsoämnen.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
European School of Political and Social Sciences

Mat och jordbruk är fält där stora globala utmaningar uppstår. År 2050 förväntas världens befolkning stiga till 10 miljarder människor; och alla måste äta. Frågor relater ... [+]

Master i matpolitik

Politiken att äta och producera mat

Mat och jordbruk är fält där stora globala utmaningar uppstår. År 2050 förväntas världens befolkning stiga till 10 miljarder människor; och alla måste äta. Frågor relaterade till organisationen och regleringen av vårt agrifoodsystem är i sig politiska. De omfattar produktion, distribution, tillgänglighet och konsumtion av livsmedel samt frågor som rör folkhälsa, hållbarhet, djurs välbefinnande, fattigdom, vetenskap och teknik och handel.

Magisterexamen i livsmedelspolitiken undersöker hur offentliga myndigheter (regionala organ, nationella stater, europeiska institutioner, FN-organ) och privata aktörer (individer, jordbrukssammanslutningar och organisationer, transnationella företag, forskare, icke-statliga organisationer etc.) formar och omvandla jordbruksmatssystemet. Medan produktionen av mat initieras på lokal nivå, har distributionen och konsumtionen ofta globala konsekvenser. Att förstå, analysera och agera på dessa konsekvenser är nyckeln till att styra, styra och omvandla vårt livsmedelssystem i framtiden.... [-]

Frankrike Lille
September 2019
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska