Masterprogram i Kostvetenskap i Frankrike

Se masterprogram i Kostvetenskap i Frankrike 2018/2019

Kostvetenskap

En magisterexamen är en akademisk examen för personer som framgångsrikt beteckna en högre nivå av expertis. Det finns två huvudtyper av Masters - undervisade och forskning.

Livsmedelsvetenskap fokuserar på studier av mat, med tonvikt på att skapa tillförlitliga, hållbara och säkra matkällor. Förstå livsmedelsvetenskap kan leda till viktiga upptäckter inom livsmedelsteknik samt produktion och underhåll av en hälsosam livsmedelsförsörjning.

Frankrike är för närvarande bland de 20 bästa länderna i termer av ekonomin på grund av deras utmärkta resultatorienterad högre utbildning inlärning. De flesta av kurserna vid universitet erbjuds i det franska språket. Frankrike har 60 offentliga och 100 privata högskolor.

De mest populära masterprogrammen i Kostvetenskap i Frankrike 2018/2019

Läs Mer

Ingenjör mat och hälsa

UniLaSalle
Campusstudier Heltid 1 - 5 år January 2019 Frankrike Beauvais Mont-Saint-Aignan Paris + 2 fler

Denna ingenjör har den dubbla specialitet mat och hälsa. Denna utbildning belyser också de många relationer de har med varandra, som hos människor. [+]

Ingenjör Mat och hälsa

Observera att detta program är helt och hållet ges på franska

Denna ingenjör har den dubbla specialitet mat och hälsa. Denna utbildning belyser också de många relationer de har med varandra, som hos människor.

Hans utbildning öppnar många möjligheter inom områdena livsmedel, läkemedel och kosmetiska industrin, catering, folkhälsa, marknadsföring och kommunikation ...

Förebyggande specialist, näringspåståenden och hälsofördelar

En ingenjör från specialitet bildas för att möta de nya utmaningar som livsmedel genom behärskning av verktyg, alltid mer och mer innovativa. Det är till exempel kunna genomföra storskaliga åtgärder för att framkalla konsumentbeteende förändring i miljön för folkhälsan eller verifiera hälsopåståenden om nya livsmedelsprodukter, med skådespelare värld agribusiness.... [-]


Mastermikrobiologi och fysikekemi för mat och vinprocesser

AgroSup Dijon
Campusstudier 2 år September 2018 Frankrike Dijon

MP2 är en 2-årig, kursbaserad, heltid internationell forskarutbildning med inriktning mot mikrobiologi och relaterade processer och fysikkemi tillämpad på mat och vinprocesser, som erbjuds av University of Burgundy - Franche-Comté och AgroSup Dijon . Denna mästare syftar till att utbilda framtida forskare och chefer för mat och vinvetenskap och industri. [+]

Om magisterexamen

MP2 är en 2-årig, kursbaserad, heltid internationell forskarutbildning med inriktning mot mikrobiologi och relaterade processer och fysikkemi tillämpad på mat och vinprocesser, som erbjuds av University of Burgundy - Franche-Comté och AgroSup Dijon . Denna mästare syftar till att utbilda framtida forskare och chefer för mat och vinvetenskap och industri.

Idag påverkar flera faktorer faktiskt och förklarar sysselsättningsnivån hos forskare och chefer inom matvetenskap och livsmedelsindustrin:

ökningen av reglerna och kontrollen av jordbruksindustrin,ändringar av användningen och tekniken i produktionen och utarbetandet av mat,energiövergångenUrgent behov av innovation för att möta utmaningen att foder hela planeten i en mycket nära framtid.Kursinnehåll... [-]

Specialized Mästaren samverkande förvaltning av innovation mat

ID4FOOD
Campusstudier Heltid September 2018 Frankrike Nantes

Den samverkande innovation erbjuder en ny lösning på de problem som uppstått i samband med genomförandet av innovationsstrategier [+]

Varför en magisterexamen i innovations mat?

Bakgrund:

Den samverkande innovation erbjuder en ny lösning på de problem som uppstått i samband med genomförandet av innovationsstrategier genom jordbruksnäringen.

I detta sammanhang måste livsmedelsindustrin tvärvetenskapliga chefer utbildats i öppen och samverkande innovation och med nyckeln till att utveckla strategier för att möta de ekonomiska, sociala och miljömässiga utmaningar som världen idag och i morgon.

Mål:

Den Master Management Collaborative Innovation Food bärs av fem institutioner för högre utbildning och forskning - Audencia - Ecole de Management - Design Nantes Atlantique skola - Ecole Supérieure d'Jordbruk d'Angers, - Oniris, Nationella veterinärskolan, mat och mat Nantes-Atlantique - Nantes universitet Mästaren syftar till att ge dig två oumbärliga egenskaper värderas idag: öppenhet och specialisering.... [-]


Master Physiological och Psychological Food Choice Determinants

AgroSup Dijon
Campusstudier 2 år September 2018 Frankrike Dijon

Livsmedelsfaktorer varierar beroende på livsstil, med den ökande inverkan av globalisering och avancerad teknik blir det viktigt för industrin och forskningen att förstå varför människor äter vad de äter. [+]

Livsmedelsfaktorer varierar beroende på livsstil, med den ökande inverkan av globalisering och avancerad teknik blir det viktigt för industrin och forskningen att förstå varför människor äter vad de äter.

Kom och utforska med oss ​​denna fråga: Vilka faktorer är inblandade i människors matval?

P²food är en 2-årig kursbaserad, heltid internationell forskarutbildning, inriktad på de fysiologiska och psykologiska determinanterna av matval, som föreslås av University of Burgundy - Franche-Comté och AgroSup Dijon .

Som student i detta magisterprogram får du fördjupad kunskap om mategenskaper och grundläggande insikter om mänskligt matbeteende. Du kommer att förstå mekanismerna av hunger, mättnad och mättnad och de faktorer som är inblandade i smaklighet.... [-]



    HT