Masterprogram i Matematik i Hongkong

Se masterprogram i Matematik i Hongkong 2018

Matematik

En masterexamen är ett bevis på slutförda studier på hög nivå där man som student både utökar sin kunskap inom ett visst område och främjar sin framtida karriär. De flesta masterexamina utfärdas av statliga eller privata universitet.

Ämnet matematik paras ofta ihop med andra ämnen såsom utbildning, statistik, ekonomi och datavetenskap. Denna parning kan ge ett mervärde i områdena undervisning, datorprogrammering och finansiella prognoser.

Hong Kong är en av de två särskilda administrativa regioner i People 's Republic of China, annat vara Macao.

De mest populära masterprogrammen i Matematik i Hongkong 2018

Läs Mer

MPhil I Matematik

The Hong Kong University of Science and Technology
Campusstudier Heltid Deltid 2 år September 2018 Hongkong

[+]

Analysen av reella och komplexa funktioner spelar en viktig roll i matematik. Detta är en klassisk men fortfarande levande ämne som har ett brett spektrum av tillämpningar. Differentialekvationer används för att beskriva många vetenskapliga, tekniska och ekonomiska problem. Den teoretiska och numeriska studier av sådana ekvationer är avgörande för att förstå och lösa problem. Våra forskningsområden inkluderar komplex analys, exponentiella asymptotiken, funktionell analys, ickelinjära ekvationer och dynamiska system, och integrabla system.

Geometri och topologi

Geometri och topologi ger en väsentligt språk som beskriver alla typer av strukturer i naturen. Ämnet har blivit mycket berikat genom nära samspel med andra matematiska fält och med naturvetenskapsområden som fysik, astronomi och mekanik. Resultatet har lett till stora framsteg i ämnet, vilket betonas av bevis på Poincarés förmodan. Aktiva forskningsområden vid institutionen inkluderar algebraiska geometri, differentialgeometri, låg-dimensionell topologi, equivariant topologi, kombinatorisk topologi och geometriska strukturer i matematisk fysik.... [-]