Filter
Masterexamina
Studietyp: Alla Tempo: Alla

Jämför 2 masterprogram i Samhällsplanering

En magisterexamen är en forskarutbildning som erkänner eleverna för excelling i sina valda akademiska områden med koncentrerade kunskapsbyggande kurser. Programmen kräver vanligtvis en till två års studier för att slutföra.

Vad är en master i regional planering? Dessa program gör det möjligt för eleverna att bygga vidare på sin konceptuella förståelse av markanvändningsstudier och ledarskap för karriärer som regionala eller stadsplanerare i kommersiella miljöer. Studenter har möjlighet att förstå hur stads- och regionalplanering har en verklig inverkan på invånarnas välbefinnande, och lär sig hur man arbetar med andra proffs på förbättringsprojekt. Kursens ämnen kan omfatta ekonomi, design, juridik, hälsa och säkerhet, budgetplanering, miljöstudier och infrastruktur. Inträde kan kräva tidigare avslutande av kurser eller kandidatexamen i relevanta ämnen som ekonomi, matematik och geografi.

Att slutföra en master i regional planering kan erbjuda många användbara fördelar. Studenterna kan lära sig värdefulla organisatoriska, kommunikations- och ledarskapsfärdigheter som är nödvändiga för framgångsrika karriärer, konkurrenskraftiga löner och personlig karaktärsbyggande.

Kostnaden för att ta ett program kan variera beroende på varje institutions placering. Projektiva studenter uppmanas att kontakta specifika skolor som erbjuder sitt önskade program för ytterligare information om kostnader och andra krav.

Studenter kan förvänta sig att utnyttja en regional planering grad i en mängd givande karriärer. Potentiella positioner som bidrar till att växa och förbättra samhällen är stads- och regionalplanerare, samhällsutvecklare, bostadsförvaltare, tjänstemän, statliga tjänstemän, byggnadsinspektörer, landskapsarkitekter, fastighetsmäklare, utvecklingsmätare och miljöansvariga. Regionala planerare arbetar ofta bland olika aspekter av ett samhälle, inklusive kommuner, politiska organisationer, miljöbyråer och medicinska centra.

Det finns många internationella och flexibla deltidskursalternativ för att tillgodose alla typer av studenter. För att komma igång, leta efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mer Läs mindre
Fler alternativ inom detta ämnesområde:

2 Resultat i Samhällsplanering

University of British Columbia - Faculty of Applied Science

Platsen för planeringspraxis (omfattande stads-, samhälls- och regionalplanering och relaterade delspecialiseringar) har länge erkänts som ett professionellt fält i Kanad ... [+]

Platsen för planeringspraxis (omfattande stads-, samhälls- och regionalplanering och relaterade delspecialiseringar) har länge erkänts som ett professionellt fält i Kanada, liksom på andra håll i världen. Grundades av Dr. HP Oberlander 1951, är skolan för gemenskaps och regional planering (SCARP) en av de äldsta planeringsskolorna i Kanada.

Visionen är "Hållbarhet genom demokratisering av planering" och för att uppnå det visionen är SCARPs uppdrag att "fördjupa övergången till hållbarhet genom excellens i integrerad politik och planeringsforskning, yrkesutbildning och samhällstjänst."

Målet med SCARPs nya program för masterprogram för samhällsbyggnad och regional planering är att vidareutveckla skolans vision och uppdrag genom att ge studenterna genom spetskompetens och innovativ pedagogik den grundläggande teorin, färdigheter, metoder och kritiskt tänkande och analysverktyg som de behöver för att hantera de komplexa sociala och miljömässiga frågorna i en snabbt urbaniserande värld. Det är intensivt och professionellt inriktat, och studenterna utvecklas som avrundade, kritiska och kreativa agenter för förändring.... [-]

Kanada Vancouver
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
20 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Rezekne University of Applied Sciences

Programmet gör det möjligt att få omfattande kunskaper och färdigheter för att effektivt kunna uppfylla chefsfunktioner i statliga förvaltningsstrukturer på regional nivå ... [+]

Programmet gör det möjligt att få omfattande kunskaper och färdigheter för att effektivt kunna uppfylla chefsfunktioner i statliga förvaltningsstrukturer på regional nivå samt i regionalt belägna kommersiella strukturer utifrån bästa praxis i EU-länder. Undervisningsförfarandet genomförs av specialister med hög vetenskaplig kompetens: professorer, universitetslektor och läkare med stor erfarenhet av pedagogiskt, vetenskapligt och praktiskt arbete.

Kvalificering utdelad: Civilingenjörsexamen i ledning.

Förkunskapskrav: kandidatexamen i ekonomi, handel eller administration.

Studietid: 1,5 år av heltidsstudier.

Studieprogrammet består av 2 delar:... [-]

Lettland Rēzekne
Februari 2020
Engelska
Heltid
3 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska