MASTERSTUDIES.SE

Se masterprogram i Stads- och samhällsplanering i Sverige 2020

En masterexamen är ett bevis på slutförda studier på hög nivå där man som student både utökar sin kunskap inom ett visst område och främjar sin framtida karriär. De flesta masterexamina utfärdas av statliga eller privata universitet.

Urban eller regional samhällsplanering av arealer för användning av stora grupper människor är ett område som kräver en hel del kunskap. De viktigaste ämnena inkluderar planering, storstadsutvecklingsdynamik och projektgenomförande.  

Sverige (Sverige) är den största av de nordiska länderna, med en befolkning på cirka 9,5 miljoner. Det gränsar Norge och Finland och är ansluten till Danmark via bron över Öresund (Öresundsbron). Sverige har en stark tradition av att vara ett öppet, men diskret land.

De mest populära masterprogrammen i Stads- och samhällsplanering i Sverige 2020

4 Resultat i Stads- och samhällsplanering, Sverige Filter

Master i transport, mobilitet och innovation

KTH Royal Institute of Technology
Campusstudier Heltid 2 år Augusti 2020 Sverige Stockholm

Världens städer förändras, men inte tillräckligt. Ny teknik, affärsmodeller och globala prioriteringar förändrar vårt sätt att komma runt, och regionala planerare och stadsingenjörer är under press för att förbereda sig för och utnyttja dessa omvandlingar för att bidra till en stadsmiljö som förbrukar färre knappa resurser, bidrar mindre till klimatet förändras och ger mer livliga stadsdelar och arbetsplatser. För att åstadkomma detta krävs att traditionella teknikdiscipliner integreras med entreprenörskompetens för att driva förändringar som genomför innovationer i praktiken.

Master i hållbar stadsplanering och design

KTH Royal Institute of Technology
Campusstudier Heltid 2 år Augusti 2020 Sverige Stockholm

Masterprogrammet i hållbar stadsplanering och design fokuserar på förhållandet mellan den byggda miljön och sociala, ekonomiska och institutionella krafter. Programmet ger proffsen en djup och bred förståelse av de många faktorerna för hållbar stadsutveckling. Studenter utbildas för att förändra planerings- och designmetoder för att svara på framtidens miljöförhållanden och samhällsbehov.

Masterprogram i fysisk planering (60 hp)

Blekinge Institute of Technology
Campusstudier Heltid 1 år Augusti 2020 Sverige Karlskrona

Få en djup förståelse för fysisk planering och tvärvetenskapliga projekt. Förstå och planera för fysisk planerings framtida effekter på människan och miljön.

Magisterprogram i offentlig planering för hållbar utveckling

Örebro University
Campusstudier Heltid 1 år September 2020 Sverige örebro

Vill du utveckla kunskaper och få verktyg som ger dig möjlighet att jobba för en mer hållbar samhällsutveckling? Då är detta program helt rätt för dig!