Magisterexamen i ekonomi (ma)

Allmänt

Programbeskrivning

Civilingenjörsexamen i ekonomi

Läroplanen består av en kärna samt två alternativ: Global Economics and Financial Economics. Alternativet Global Economics utrustar studenter med aktuell kunskap om den globala ekonomin, tillsammans med undersökande och tekniska färdigheter, för företagsekonomisk analys som önskas av konsultföretag, myndigheter, multinationella företag och internationella organisationer.

Finansiell ekonomi erbjuder studenterna nödvändiga analytiska och tekniska färdigheter inom såväl ekonomi som finansiella analyser som önskas av konsultföretag, värdepappersföretag och andra närstående företag inom investeringstjänster som investment banking, fonder och försäkringar.

Krav på examen (45 enheter)

Den 45-enhetliga programmet består av kärnkrav, som ska tas tillsammans med alternativet ekonomisk ekonomi eller global ekonomi. Minst 23 enheter måste bestå av kurser på 500 nivåer.

Inträde till Master of Arts Degree i ekonomi

Inträde till Master of Arts i ekonomi vid College of Business and Economics är en tvåstegs process. Eleverna måste först bli antagen till universitetet och sedan måste uppfylla akademins krav för antagning till forskarutbildningen.

För tillträde till universitetet, måste den sökande ha:

 • Skicka in en officiell CSU Graduate Application till universitetet
 • (Du måste skapa ett konto för att fylla i ansökan.)
 • En studentexamen från en ackrediterad institution eller motsvarande akademiska förberedelser som bestäms av Antagning och University Outreach eller annan lämplig myndighet campus.
 • Två officiella avskrifter, som måste innehålla verifiering av kandidatexamen.
 • Ett betygsgenomsnitt (GPA) på minst 2,75 (4,0 = A) i de senaste 90 kvartalsenheterna (eller 60 semestern) enheter försökte och bra stående vid det senaste högskolan deltog.
 • Ett test i engelska som främmande språk (TOEFL) resultat på minst 79 (internetbaserad test), 213 (datorversionen) eller 550 (pappersversion) för de sökande som tjänade en kandidatexamen till en skola där engelska inte var den huvudsakliga undervisningsspråk.
 • Förutom universitets antagningskrav måste sökande till kandidatexamen på högskolan för ekonomi och ekonomi lämna in följande:
 • Separat Graduate Program Application till College of Business and Economics.
 • (Du måste ladda ner programmet och använda MS Word för att fylla i det).
 • GRE måste tas på GRE (www.gre.org). Minsta kumulativa poäng på 900 på de verbala och kvantitativa delarna av GRE General Test, och ett minimumspoäng på 2,5 på den analytiska skrivandelen av GRE-testet. Sökande måste ha ett genomsnitt på 2,75 poäng i de senaste 90 kvartalsenheterna som försökt.
 • Statement of Purpose.


För antagning till kandidatexamen i ekonomi måste sökande uppfylla ovanstående antagningskrav plus följande förutsättningar: motsvarande baccalaureat i ekonomi vid Cal State LA Eller slutförd med ett B (3.0) medelvärde av en uppsättning förkunskapskurser som valts av en avdelning för ekonomi och statistik rådgivare i Cal State LA; Arkivering av ett program, inklusive valfria ämnen, med College of Business and Economics Advisory Center.

Om kvalificerade kurser krävs måste de vara utpekade i förväg. De kan innehålla övre delning och förkunskapskurser.

Kollegiet granskar varje kandidats potential, med beaktande av all akademisk arbetslivserfarenhet, ansvarsnivå och andra faktorer som kan ha betydelse för individens möjligheter till framgång. Sökande utvärderas på eget initiativ i jämförelse med andra kvartals sökande.

Studerande som är antagna men inte registrerar sig i kvartalet som de tillämpade måste återanvända till universitetet och betala en annan ansökningsavgift om de söker tillträde till något framtida kvartal. Det finns ingen uppskjuten upptagning. Anmälan till CBE är inte nödvändig om återtagande söks inom ett läsår. Studerande som försöker återaktivera sin CBE-kandidatprogramansökningsfil för antagning måste skicka ett brev till den associerade dekan för akademiska frågor och resurser, vilket anger kvartalet som de söker tillträde till. För brevet måste de innehålla information om aktiviteter som de har åtagit sig sedan den första ansökan. Observera att om de fortsatta doktorander som misslyckas med att delta i minst två kvartaler under ett visst kalenderår, förlorar de fortsatta registreringsrättigheterna och måste konkurrera om återtagande med alla andra sökande.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Cal State L.A., a member of the California State University (CSU) system, offers excellent and innovative educational opportunities to an urban student population that reflects the diversity of the Lo ... Läs mer

Cal State L.A., a member of the California State University (CSU) system, offers excellent and innovative educational opportunities to an urban student population that reflects the diversity of the Los Angeles basin. Läs mindre