Magisterexamen i kommunikation för internationella relationer (micri)

Allmänt

Programbeskrivning

Magisterexamen i kommunikation för internationella relationer (MICRI) utbildar kommunikatörer med särskild utbildning som leder till arbete möjligheter på det internationella området, i offentliga eller privata organisationer.

1: a nivå University magisterexamen i kommunikation för internationella relationer (MICRI)

Den MICRI Magisterexamen är en 1: a nivå forskarutbildning magisterexamen syftar till unga akademiker och kommunikatörer, och erbjuder utbildning av hög kvalitet för arbetsmöjligheter på det internationella området.

Studiegången, med en mycket hög profil lärarkåren både akademiskt och professionellt, sker över 12 månader (år) och har en kombination av teoretisk utbildning och praktisk erfarenhet: sex månader i veckor formella lektioner med obligatorisk närvaro, på italienska och engelska, laboratorieverksamhet och enskilda lektioner.

Efter klassbaserade erfarenhet och att slutföra utbildningen cykeln, studenter deltar i en placering på 300 timmar i ett internationellt företag eller organisation, i Italien eller utomlands.

Med Milan magisterexamen i kommunikation (MICRI) kommer du att bli en internationell kommunikation professionell! För en framtid i näringslivet eller i kommersiell verksamhet utomlands, i journalistik, diplomatiska och konsulära representation eller inom internationella organisationer och samarbete.

Master mål

Den Master i "Kommunikation för internationella förbindelser" (MICRI) är en unik doktorandprogram i Italien, eftersom det syftar till att fylla gapet inom interkulturell kommunikation utbildning inom den europeiska akademiska scenariot.

MICRI vänder sig till studenter som har en speciell känsla för kommunikation och relationer, och som också är intresserad av politik, ekonomi och mångkulturella processer: Mästaren i "kommunikation för internationella relationer" är en ettårig påbyggnadsexamen kurs som syftar till att:

 • Utveckla ett kritiskt och analytiskt förståelse för det nya globala sammanhang, genom att undersöka nuvarande globaliseringstrender i förhållande till verkligheten som erbjuds av media och kommunikation;
 • Erbjuda studenterna en utmanande hög kvalificerad universitetsmiljö med en stark koppling till den nationella och internationella kommunikationsmiljö.
 • Erbjuder en tvär studie behandlingen av olika ämnen som gör det möjligt att utveckla specifika intressen inom många områden av kommunikation;
 • Erbjuda en hög nivå bakgrunden för att komma in i en värld av anställning i något land i världen;
 • Låt eleven att vara en del av en interkulturell grupp studenter och lärare som möjliggör en fri och dynamisk utbyte av idéer;
 • Introducera studenterna till nationella och internationella karriärer på hög nivå.

En grundläggande förutsättning för alla internationella studenter, för att bli antagen till en italiensk University masterkurs, är att de har en högskola eller högskoleexamen motsvarar en treårig grundnivå University italienska grad (i humanistiska, juridiska, ekonomiska och sociala ämne) och som framgångsrikt har slutfört motsvarande antal år av utbildning som en italiensk examen: minst 15 års studier (Från grundskola till universitet examen).

Masterprogrammet

Magisterexamen kurs i internationella relationer MICRI varar 12 månader, inklusive 6 månaders heltidsfram kurser, som äger rum under veckan, självstudieperioder och en studieresa till USA, i Washington DC och New York.

Efter klassen erfarenhet, går den studerande genom en 300-timmars utbildning (minimum som krävs), för att slutföra utbildningen och måste diskutera en slutlig Projektarbete.

Studieresa till Washington DC och New York

uy

Den 11: e upplagan av magisterexamen kurs i "Communication for International Relations" innefattar en studieresa till Washington DC och New York.

Den studieresa till USA är en idealisk plats att komma i kontakt med aktuella internationella frågor: numera Washington och New York är de viktigaste centra för politik och internationella frågor som platsen för internationella organisationer (som valutafonden, Världsbanken, FN: s Palace), lobbying företag och internationella universitet.

Master kommer att ge flyg och boende.

Lektioner

Master i Italien MICRI akademiska Programmet är indelat i 5 undervisningsmoduler, som innehas av IULM University professorer samt experter och yrkesverksamma från fältet Internationella relationer (administrativa och verkställande tjänstemän som arbetar för departement och regeringskretsar). Den akademiska Programmet kommer att omfatta klass sessioner, workshops, simuleringar och en Study Tour i Washington DC och New York. Våra mastersutbildning i internationella relationer är 60% i engelska och 40% i italienska. De tar plats från måndag till fredag ​​och kräver obligatorisk närvaro.

Studenten är skyldig att delta i åtminstone 80% av det totala antalet timmar för varje enskild modul.

didaktiska moduler

I Grunderna i internationella relationer

 • Inslag av politisk och ekonomisk geografi
 • Internationell historia från 1890
 • Struktur av det internationella samfundet
 • Strategiska aspekter av internationella relationer
 • Folkrätten
 • politisk filosofi

II Hantering av International Communication

 • Internationell finans och ekonomi
 • Företagsledningen ledningen~~POS=HEADCOMP
 • Internationell marknadsföring och reklam
 • Delar av politisk och social kommunikation
 • Arbetspsykologi

III Verktyg för International Communication

 • Socialt ansvar och kommunikation
 • Strategi för kulturell kommunikation av internationella processer
 • Grundläggande kunskaper i lobbying och offentliga angelägenheter
 • Kommunikation för utveckling
 • Webbkommunikation och digital nya medier
 • internationell journalistik

IV Fallstudier

Konferenser med giltiga experter som rör innehållet i deras yrkesmässiga erfarenheter skall vara en integrerad del av kursen och studenterna ska vara skyldiga att följa upp sådana händelser som utför analyser och djupgående studier.

V Simulering lab

 • Scen: I slutet av denna utbildning kommer det att finnas en praktikplats i nationella eller utländska kontor och organisationer i området för internationell kommunikation och relationer.
 • Projektarbete: I slutet av Master, kommer studenterna att behöva utarbeta en slutlig projektarbete om ett ämne som tidigare överenskommits med professorer, följt av en presentation och diskussion i närvaro av en företrädare kommitté av master fakultet

Intern

Praktiken kan ske i företagets kontor, internationella och nationella offentliga administrativa institutioner, antingen utomlands eller i Italien.

Praktiken tilldelas av kursföreståndare som en del av den akademiska program, på basen av varje elevs attityder och kunskaper.

Praktikplatser ska pågå i minst 300 timmar med tanke på att de är en av de viktigaste delarna av den didaktiska kursen och skall genomföras mellan juni och december.

MICRI master kommunikation: Inträdes förfrågningar och avgifter

Befälhavaren MICRI datum

 • Mästare öppnandet: November 7, 2016
 • Mästare stängning: December 2017
 • Ansökan definitiv deadline: 31 oktober 2016

antagning krav

Tillträde undersökningar till mästare i meddelandet för internationella relationer MICRI kommer att hållas från maj till oktober 2016 i Milano.

Kandidaterna kommer att utvärderas strikt fokus på lutningar och personliga attityder, förmåga att arbeta i grupp och att kommunicera aktivt, i syfte att skapa en starkt motiverad lag.

En grundläggande förutsättning för alla internationella studenter, för att bli antagen till en italiensk University masterkurs, är att de har en högskola eller högskoleexamen motsvarar en treårig grundnivå University italiensk examen och som framgångsrikt har slutfört motsvarande antal år av utbildning som en italiensk examen: minst 15 års studier (Från grundskola till universitet examen). Obligatorisk: mycket goda kunskaper i italienska och engelska.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen består av 4 steg:

 1. On-line applikationer (se nedan)
 2. Pre-inskrivningsavgift: det krävs en betalning av en € 100,00 inträdesavgift (pre-inskrivningsavgift), kommer detta belopp dras av från den första delen tillämpas på registrering. Ingen återbetalning skall betalas om de sökande inte ska gå att registrering eller bör de inte passera valet.
 3. Dokumentation som krävs skickas till: Università IULM, Segreteria studenti (se nedan)
 4. Intervju med Master vetenskapliga styrelse. Efter att ha gått med ansökan kommer den sökande kontaktas för att informeras om hans / hennes behörighet att fortsätta processen att slutfasen (sista steget i utvärderingen), som kommer att bestå av en intervju med befälhavaren vetenskapliga styrelse val.

On line ansökan

Ansökan kan lämnas in genom: http://servizionline.iulm.it/ Du måste först registrera dig, och sedan få tillgång till din personliga område, komma in "Segreteria" och sedan "preiscrizioni".

Ansökan bekräftas endast efter:

 • On-line registrering av studenten har avslutats (http://servizionline.iulm.it/). Ansökningsblanketten, tryckbart efter att ha slutfört på linjen före registrering registrering, kallas "dichiarazione sostitutiva di certificazione". Det intygar kandidatexamen uppnås och de givna prov och det har lagliga förklaring i Italien (kallad självcertifiering);
 • Pre- inskrivningsavgift betalning har krediterats på universitetskonto (detta tar normalt minst 4 vardagar). Denna betalning skall ske genom inbetalningskort, utskrivbara efter att ha avslutat programmet (MAV);
 • Efter att ha skickat följande erforderlig dokumentation:
  • ansökningsblanketten (dichiarazione sostitutiva di certificazione)
  • en kopia av identitetskort eller pass
  • en kopia av pre- anmälningsavgift kvitto;
  • meritförteckning
  • en kopia av examensbevis med akademiska utskrift ger en fullständig lista över undersökningar vidtagits (eller om eleverna inte har examen ännu, akademiska utskrift ger en fullständig förteckning över undersökningar vidtagits);
  • Tillval: intyg om italienska och engelska kunskaper (IELTS eller TOEFL)

Alla dessa bör sändas per post, genom inspelad leverans brev med mottagningsbevis till den berörda personen: Università IULM, Segreteria studenti, Ufficio Master - Via Carlo Bo, 1- 20143, Milano.

Terminsavgift

 • Terminsavgift för EU- studenter: 10.560 €
 • Ansökan skatt 100,00 € (nedskärning av från I anmälningsavgift)
 • Studieavgift för icke-EU-studenter: 12.672 €
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The Istituto Universitario di Lingue Moderne (I.U.L.M.) was founded in 1968 by the Fondazione Scuola Superiore per Interpreti e Traduttori, under the inspiration of Senator Carlo Bo and Professor Silv ... Läs mer

The Istituto Universitario di Lingue Moderne (I.U.L.M.) was founded in 1968 by the Fondazione Scuola Superiore per Interpreti e Traduttori, under the inspiration of Senator Carlo Bo and Professor Silvio Baridon. From the very beginning the idea behind the project was to satisfy the demands of the labour markets based on analyses of current trends. Läs mindre
Milan , Leeds , Vilnius , groningen + 3 Mer Mindre