Magisterexamen i kvalitet och livsmedelsteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Mål och kompetenser

De allmänna målen för denna kurs Master i livsmedelskvalitet och teknikFörvärv och fördjupning av vetenskaplig och teknisk kunskap i livsmedelskvalitet och teknik.

De specifika målen för studier som leder till magisterexamen i livsmedelskvalitet och teknik:

  • Öka kunskapen om verksamheten och processer inom livsmedelsindustrin, i syfte att styra reaktionerna i livsmedel under bearbetning och lagring av dessa;
  • Förstå och ha förmåga att utföra och genomföra moderna analystekniker i samband med mat, samt visa kompetens i tillämpningen av modern laboratorietekniker för analys;
  • Möjlighet att välja lämplig analytisk teknik till ett specifikt problem i samband med området för teknik och livsmedelskvalitet och utformningen av nya livsmedel och processer;
  • Beskriva de fysikaliska egenskaperna hos livsmedel och experimentellt bestämma deras värden med olika instrumentella metoder samt använda sensorisk analys i syfte att optimera och formulering av livsmedelsprodukter;
  • Förstå betydelsen av mikroorganismer och enzymer i utveckling, användning och bearbetning av livsmedelsprodukter på ett innovativt syn;
  • Förstå principerna involverade i konstruktion, planering och förvaltning av livsmedelsprocesser med hjälp av nya lösningar;
  • Beskriv de kemiska faktorer, biokemiska, fysiska och enzymatiska, ligger till grund för syntes och metabolism av livsmedelsburna material;
  • Förstå källan och variationen av råvaror, liksom nya sätt att få samma när det gäller deras användning vid framställning av livsmedel och fortfarande förstå dess inverkan på behandling / design av livsmedelsverksamhet;
  • Utveckla förmågan att skapa och förstå transportprocesser och enhetsoperationer i livsmedelsförädling om begrepps eller experimentellt;
  • Förstå principer och praxis för aktuella processteknik och effekterna av processparametrar på kvaliteten på maten och även relatera dem till utveckling och innovation inom livsmedelsindustrin;
  • Design, tillämpa och tolka statistiskt, sensorisk utvärderingsmetoder för att utvärdera kvaliteten eller val av livsmedel för konsumenterna är nöjda samt skapandet av nya livsmedelsprodukter;
  • Förstå de etiska frågor i samband med användningen av nya råvaror och nya processer inom produktion och marknadsföring av nya livsmedel;
  • Bidra till program för kvalitetssäkring och en tryggad livsmedelsförsörjning.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

A Escola Superior Agrária de Viseu (ESAV), criada oficialmente em 19 de Dezembro de 1994 (DL n.º 304/94), é uma das unidades orgânicas do Instituto Politécnico de Viseu, integrando-se na rede de ensin ... Läs mer

A Escola Superior Agrária de Viseu (ESAV), criada oficialmente em 19 de Dezembro de 1994 (DL n.º 304/94), é uma das unidades orgânicas do Instituto Politécnico de Viseu, integrando-se na rede de ensino superior público português, ao nível do ensino politécnico. Assim deu-se continuidade à tradição, pois a Cidade de Viseu teve o privilégio de ser pioneira no Ensino Agrícola em Portugal através da criação da Escola Prática de Agricultura de Viseu, por Decreto de 16 de Dezembro de 1852. Läs mindre