Magisterexamen i matstudier
The American University of Rome
Nyckelinformation
Campus läge
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
Begär info
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* Undervisningen kan betalas i 3 omgångar; Kostnader för amerikanska medborgare och bofasta och kanadensiska medborgare: 20.000 US Dollar, kostnader för medborgare och stadigvarande bosatta i andra länder än USA eller Kanada: 15,000 Euro
Introduktion
MA i Food Studies är ett tvärvetenskapligt program som syftar till att ge kunskaper och färdigheter om den nuvarande situationen och utvecklingen kring hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion, mer allmänt om hur vi påverkar jordens resurser med våra livsmedelsval. Det kommer att inriktas på internationella aspekter, men också på hur den tillhörande politik och regelverk är inramade och genomförs på regional, nationell och regional nivå av offentliga och ideella sektorn samt inom livsmedelsindustrin.
Programmet ger studenterna möjlighet att fokusera på en mer professionell baserad väg, enligt deras karriärmål, eller ett forskningsbaserat väg om de vill bedriva forskning på Ph.D. nivå.
Det är ett flexibelt program som tillåter eleverna att förvärva metoder och tekniker för forskning samt att välja kurser för att förbättra sin verksamhet eller multimediakommunikationsförmåga. Studenter med entreprenöriella ambitioner kan följa ett studieprogram där de kommer att få både begreppsjord och praktiska färdigheter i förhållande till verksamheten i livsmedel, bland annat redovisning och finansiering, marknadsföring, strategi och andra funktionella affärsområden i både stora och små juridiska personer . Eleverna kan också välja multimediakommunikation och lär begrepp och teorier om visuell kommunikation i samband med mat i en ständigt föränderlig digitala miljön, tillsammans med teknisk kompetens för olika multimediaprodukter. Studenterna kommer också att få möjlighet att finslipa sina skriftliga färdigheter när det gäller livsmedel i sina olika yrkes former, inklusive tekniska skribenter för forskarsamhället, beslutsfattare och konsumenter.
Potentiella karriärvägar
Studenterna kommer att kunna välja mellan två alternativ för sina karriärmål:
- en professionell väg som leder till arbete i internationella, ideella eller privata sektorn företag eller bli företagare i livsmedelsföretag eller att arbeta i kommunikation och digitala media i samband med livsmedel
- ett forskningsbaserat väg, mot en Ph.D. eller andra forskningsinriktade akademiska och yrkesmässiga arbete.
- Varaktighet: 15 månader
- Startdatum: Fall 2015
- Poäng: 36
Kurser och avhandling
- Grundläggande kurser: 15 hp totalt
- Tillval kurser: 15 hp totalt
- Examensarbete: 6 poäng totalt
Förutsättning och Förkunskapskrav
- En färdigbyggd BA / B.Sc. Examen i vetenskap, humaniora eller samhällsvetenskap
- En lägsta GPA på 3,0 vid deras tidigare institution
- En grundläggande förståelse för statistik och deras användning i samhällsvetenskaplig forskning
- Studenter som har slutfört sin BA på ett annat språk än engelska, måste visa kunskaper på engelska genom att skicka in de officiella testresultaten o TOEFL (Engelska som främmande språk) Papperbaserad: 550 och Internetbaserad: 80 o IELTS (International Engelska språktestsystem): 6.5
- Kandidatexamen i humaniora, naturvetenskap eller samhällsvetenskap och goda kunskaper i engelska.
- Kostnader för amerikanska medborgare och bofasta och kanadensiska medborgare: 20.000 US Dollar
- Kostnader för medborgare och stadigvarande bosatta i andra länder än USA eller Kanada: 15,000 Euro
Målet med masterprogrammet i matstudier är att ge studenterna kunskap, kritiskt tänkande och överförbara färdigheter relaterade till de globala och lokala dimensionerna av hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion, att driva mat och kommunicera om mat.
Det är ett flexibelt program där eleverna kommer att kunna fokusera sin studie om frågor av intresse när det gäller att fullfölja forskningen vid Ph.D. nivå eller i mer direkt relation till deras yrkesmässiga mål och ambitioner karriär.
Dokument som behövs för ansökan:
- Motivation Letter (700 ord minimum) förklarar specifikt varför du är intresserad av Food Studies MA-programmet
- En rekommendationsbrev från en doktorand vid din tidigare akademiska institution
- Officiell grundutbildning, som listar de kurser du har tagit och de betyg / grader som tagits emot
- Om din examen utfördes på ett annat språk än engelska, kan dina officiella TOEFL- eller IELTS-poäng (detta kan också tas på campus på olika punkter under året)
- En aktuell Curriculum Vitae
- En skanning av ditt passfotosida
Programmet adresser:
- De världsomspännande samhällsproblem på val inför mänskligheten i förhållande till föda en tilltagande världsbefolkning, trycket utövas på naturresurserna, risken för förlusten av den biologiska mångfalden, spridning av fetma, ihållande undernäring och effekterna av klimatförändringarna.
- Samspelet mellan nationer och de sätt på vilka regeringarna är affärs näringslivet och det civila samhället som arbetar med dessa frågor genom politik, program och regelverk.
- Affärs och kommunikationsmodeller och metoder för en hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion.
Mål
Efter avslutad utbildning ska studenten kunna:
- Uppvisa en hög kunskapsnivå av de viktigaste faktorerna som träffar en hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion på global nivå och relatera dem till sina egna länders situation.
- Utvärdera sambandet mellan livsmedelsproduktionen-konsumtion och miljö.
- Analysera de viktigaste politik och regelverk med anknytning till mat och deras genomförande på internationell och nationell nivå.
- Undersök och jämföra de viktigaste principerna i livsmedels inducerade politiken för landsbygdsutveckling och program, i både utvecklade länder och utvecklingsländer, och med särskild hänvisning till Italien, i ett europeiskt sammanhang.
Beroende på den markerade banan, kommer eleverna förvärva specifika akademiska och överförbara färdigheter; I slutet av programmet kommer de att kunna:
- Bedriva forskning genom att utforma en forskningsfråga, identifiera och tillämpa lämpliga kvantitativa eller kvalitativa metoder.
- Skriv en uppsats.
- Försvara en avhandling.
- Analysera och presentera komplexa statistiska uppgifter på ett tydligt och effektivt sätt.
- Bedöma makroekonomisk miljö och regeringens politik som träffar den offentliga politiken och på privat affärsutveckling.
- Utför ekonomiska analyser, budget och prognoser för verksamheten inom livsmedelssektorn.
- Bedöma och tillämpa elementära marknadsföringsstrategier, marknadsundersökningar och bedömningsmetoder marknaden.
- Arbetet som konsult, med hjälp av konsulttjänster kompetens.
- Förbered dig för en karriär inom sektorerna livsmedels miljö.
- Kommunicera övertygande både muntligt och skriftligt, i olika sammanhang och situationer.
- Skriv professionellt om mat genom berättande prosa och / eller tekniska skribenter för forskarsamhället, beslutsfattare och konsumenter.
- Conceive en mediestrategi och producera kommunikations projekt som skall nås och visas över ett brett utbud av medieplattformar (tryck, webb, video, sociala medier).