Magisterexamen i stop motion-animation

Allmänt

Programbeskrivning

Magisterexamen i Stop Motion Animation

Den Magisterexamen i Stop-Motion Animation är en unik typ av utbildning, på nationell och internationell nivå, vars syfte är att förbereda yrkesverksamma i stop-motion-animering i både dess kreativa och dess tekniska aspekter.

Läroplanen kombinerar hantverk och teknik, och är samtidigt uttömmande och synnerligen praktiskt. Med hjälp av denna kursplan främja vi en övergripande och konstnärlig uppfattning om förvaltningen / produktion av projekt tillsammans med förvärvet av en solid grund bestående av grunderna i animation, kombinera ovanstående med inlärning av de många tekniker för stop motion: modellera, cut-out, pixelation, sand, färg-på-glas, animering med ljus, etc., och särskild tonvikt på animation med ledade streckgubbar.

Undervisningen i denna magisterexamen i Stop-Motion Animation bygger på direkt överföring av avancerade kunskaper och färdigheter i ett team bestående av öva, tvärvetenskapliga yrkesverksamma med bred erfarenhet inom industrin och i undervisningen, och med skaparna / animatörer internationellt anseende.

Dessutom kontinuerlig kontakt, genom workshops och masterclasses, med författarna bio animation, regissörer, manusförfattare, musiker, animatörer, producenter, distributörer, festivaler och plural vetenskapliga konstnärer ger studenten en bred, up-to-date vy arbetssituationer och konstnärliga verklighet i en värld av stop-motion-animering.

Det yttersta syftet med dessa studier är att studenten ska veta hur man skapar och formulera en berättelse diskurs, animera, uppleva de enorma möjligheterna av plast, och bygga konceptuella och estetiska förslag genom ett examensarbete bestående av en kortfilm. Kort sagt, att eleverna ska ha möjlighet att exhilarate genom detta språk av stop-motion-animering som är så kraftfull, fysisk, uttrycksfull och övergripande och bör dra nytta av alla de resurser, både berättande och teknisk, som finns till dem, oavsett vilket format eller medium, på så sätt förbereda sig för att vara konstnärer och mångsidiga proffs som är så nödvändiga i dagens värld.

Allmänna mål för utbildningen

Att behärska principerna om animation och kunna tillämpa dem i animering med tecken och i de olika teknikerna för stop motion (model, pixelation, cut-out, rotoscoping, tecken, etc.).

Att föreslå olika kreativa lösningar med hjälp av stop-motion-animering, både i en kunds miljö och i en av auteur animation.

För att få tillräcklig kunskap för att kunna delta i en professionell miljö som kräver stop-motion-animering, inbegripet kunskap om konsekvenserna av tekniken i närliggande audiovisuella discipliner som tecken design, set-design, garderob, styra fotografering, soundtrack, FX, etc. .

För att kunna utveckla och / eller hantera ett audiovisuellt stop-motion-projektet genom att känna alla faser av sin produktion:

  • Effektivt hantera de olika medlemmarna i arbetsgruppen;
  • Styra och lösa eventuella problem som kan uppstå i produktionen;
  • Att hitta en kreativ lösning som är i enlighet med de mål som anges i början av produktionen, inklusive aspekter såsom budgeten.

Kurs

Utbildningen består av tre moduler: en första modul handlar om att producera och regissera animation, och inklusive en detaljerad teoretisk och praktisk analys av de utmärkande processer regi, pre-produktion och i stop-motion-animering.

En andra modul av specialisering i vilken, på ett praktiskt sätt, genom användning av tecken från stop-motion animation och dess olika tekniker, studeras djupare föremål för animering.

En tredje modul, som består av utarbetandet av ett slutprojekt där eleverna måste visa all den kompetens som de har lärt sig, och sin egen självständighet, innan en panel av experter proffs.

  • MODUL I - Styra och producera Animation
  • MODUL II - Specialisering i stop motion
  • MODUL III - Final projekt för magisterexamen Course

Klasserna i modulerna I och II kommer att vara intensiv, och kommer att innebära tre timmar per dag från måndag till fredag, medan i modul III kommer det att finnas fyra timmar per vecka, på en dag, som kommer att användas för att säkerställa att den slutliga projektet är förbereds på rätt sätt.

Den planerade program för studier inkluderar en serie workshops, med nationella och utländska gäster som är experter på några av de ämnen i programmet.

Faktablad

Edit: 1st Edition

Kvalificering: Magisterexamen i Stop Motion Animation ackrediteras av Universidad de Vic-UCC. Studenter utan universitetsexamen får ett universitet Extension Studies diplom.

PROV: 60 högskolepoäng

Skolperiod: Från 13 okt 2015 till juni 2016. Final Project Presentation: Juni 2016

Tidsplan: Från oktober till Mars: från måndag till fredag ​​från 16h till 19h. Från april till juni: måndagar från 15h till 19h

Mode: På plats

Språk: Spanska (med engelsk stöd)

Pris: 6600 €

Yttranden: Intensiv spanskakurs för utländska studerande som är villiga att vända sig till magisterexamen (valbar kurs). Från 10 september till oktober, 2; från måndag till fredag ​​(4h / dag) - 395 €.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 eq ... Läs mer

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 equipped with specific rooms for teaching and multi-purpose spaces designed to promote research, creation and innovation. Läs mindre