Magisterexamen i livsmedelsteknik
University Of Salerno UNISA
Nyckelinformation
Campus läge
Fisciano, Italien
språk
Begär info
Studieformat
På Campus
Varaktighet
Begär info
Takt
Begär info
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Oct 2023
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Magisterexamen i livsmedelsteknik syftar till att utbilda en professionell figur av teknisk natur, livsmedelsingenjören, som använder de typiska metoderna för kemi- och processteknik för att lösa problem inom livsmedelsindustrin.
Detta metodiska tillvägagångssätt representerar en distinkt del av magisterexamen i matteknik vid universitetet i Salerno jämfört med andra liknande kurser som erbjuds i Europa, där Food Engineering är född från Food Technologies snarare än Process Engineering.
I slutet av studiekursen kommer akademiker inom livsmedelsingenjör att kunna:
- utveckla innovativa projekt när det gäller produkt och process,
- analysera problemen med val och dimensionering av processutrustning;
- självständigt identifiera och lösa komplexa problem,
- hantera komplexa och / eller innovativa system, processer och tjänster;
- utforma och hantera experiment av en viss komplexitet.
Han kommer också att ha kunskap om sammanhanget och inom affärsorganisationens område (affärskultur) och kommer att vara utrustad med tvärgående färdigheter för att kunna jämföra sig med kollegor från andra bakgrunder.
Examenskursen i livsmedelsteknik varar i två år för totalt 120 högskolepoäng.
Bland kursens mål finns det att utveckla forskarförmågan hos forskarutövare och att arbeta självständigt och att öka kommunikationsförmågan för det utförda arbetet. Dessa mål eftersträvas också tack vare avhandlingens aktivitet, som slutar med förberedelse och presentation av ett slutarbete. Magisterexamen i livsmedelsteknik är internationell och säkerställer att hela undervisningserbjudandet på engelska levereras, inklusive kurser gemensamt med magisterexamen i kemiteknik.
Kandidater kommer att kunna arbeta både i ett industriellt sammanhang med mycket autonoma eller chefsfunktioner, och som frilansare efter att ha godkänt det statliga provet och registrerat sig i ingenjörsregistret i bosättnings provinsen.
CdS deltar i internationella mobilitetsprogram för studenter och uppmuntrar sina studenter att ta kurser och ta några tentor vid utländska universitet och stanna där i perioder från 2 till 6 månader. Det är också möjligt att genomföra avhandlingen eller praktikplatser utomlands. Under åratal har CdS utformat sina aktiviteter i ett kvalitetssystem. I synnerhet deltog den från 2002 till 2004 i CampusOne-projektet och 2006 och 2007 i Campus Campania-projektet för tillämpning av ett kvalitetssystem på alla studiekurser vid universitetet i Salerno. Sedan 2011 följer CdS CRUI / EUR-ACE-modellen för kvalitetscertifiering och har uppnått EUR-ACE-ackreditering av kandidatexamen och magisterexamen i teknik.
Om skolan
Frågor
Liknande kurser
Master i agroekologi och regenerativa livsmedelssystem
- Valle de Bravo, Mexiko