Magisterexamen i matutveckling
University of Turku
Nyckelinformation
Campus läge
Turku, Finland
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 12 000 / per year *
Ansökningstiden
22 Jan 2025
Tidigaste startdatum
Aug 2025
* gratis för medborgare i EU/EES-länder eller Schweiz, för medborgare i länder utanför EU/EES 12 000 €/läsår
Introduktion
Upptäck alla utbildningar vid University of Turku
Nordisk expertis inom naturliga livsmedel
Masterprogrammet i livsmedelsutveckling är utformat för att ge dig en förståelse för sambanden mellan matens olika aspekter och funktioner. Särskild uppmärksamhet ägnas åt olika faktorers inverkan på matens sammansättning, sensoriska egenskaper och hälsoeffekter på molekylär nivå. Tillämpningen av livsmedelsmetabolomik och moderna biotekniska metoder inom livsmedelsforskning och livsmedelsutveckling är en viktig del av läroplanen. Läroplanen täcker också olika aspekter av livsmedelssäkerhet och europeiska livsmedelslagar och lagstiftning.
Genom programmet får du utbildning och kvalifikationer för att arbeta som expert, till exempel i livsmedelsmyndigheter.
Chatta med nuvarande studenter för att lära dig om studentlivet i Åbo
Akademisk expertis och erfarenhet
Enheten för livsmedelskemi och livsmedelsutveckling är en viktig del av livsmedelsvetenskapens och livsmedelsteknologins kärnstyrka i Finland. Enheten har en internationellt banbrytande profil inom forskning om:
- Kemin och biokemin hos livsmedelslipider och sekundära metaboliter.
- Den molekylära grunden för livsmedelskvalitet och matens hälsofrämjande egenskaper med särskilt fokus på de nordliga grödorna och vilda resurser.
- Betydelse av norra klimatet som faktorer som påverkar grödskvaliteten.
- Livsmedelsutvecklingsforskning och teknisk innovation för hållbart utnyttjande och värdetillskott av livsmedelsresurser.
En internationellt väl etablerad rekord inom bärforskning, oljor och fetter, mjölk och mjölk har utökat sin forskning kring andra livsmedelsresurser som spannmål, baljväxter och svamp. Forskningen riktar sig också till nya livsmedelsresurser för framtida livsmedelssäkerhet, hälsosam kost och företagsutveckling.
Det yttersta målet är att stödja en hållbar bio-framtid baserad på internationellt toppvetenskap. State-of-art riktad och icke-riktad matmetabolomik är ett viktigt verktyg för forskning. Utöver grundläggande vetenskaper omfattar enhetens forskning en stark tillämpad vinkel som stödjer forskning och innovation inom livsmedelsindustrin.
Vill du få deadline-påminnelser, evenemangsinbjudningar och tips en gång i månaden till din e-post?
Prenumerera på framtidens nyhetsbrev med UTU skickat av University of Turku antagningstjänster.
Antagningar
Läroplan
Programstruktur
Magisterexamen i livsmedelsutveckling är ett tvåårigt program om 120 hp. Examen består av följande studiemoduler:
- Matutveckling (20 ECTS)
- Matvetenskap (20 hp)
- Masteruppsats i teknik och stödjande studier (40 ECTS)
- Biämne (20 – 25 hp)
- Övriga studier (20 ECTS) inklusive obligatoriska språkstudier (2-7 ECTS)
Examensarbete och ämnen
Det avslutande projektet som syftar till masteruppsatsen i teknik bygger på ett självständigt experimentellt forskningsprojekt i ett laboratorium. Forskningsarbetet görs under ledning av en handledare. Resultaten från forskningsprojektet kommer att presenteras i ett masterseminarium med hjälp av vanliga procedurer kända från vetenskapliga möten. Masteruppsatsen kommer att skrivas utifrån resultaten från experimentarbetet och en genomgång av relevant bakgrundslitteratur.Exempel på uppsatsämnen:
- Triacylglycerolfettsyrasammansättning och uttrycksnivåer av relaterade biosyntesgener i frön och fruktkött av havtornsbär (Hippophaë rhamnoides) under utveckling
- Effekter av vinjäst på den kemiska sammansättningen av svarta vinbärsvin – antocyaniner och alkoholer
- Utveckling av Lupin (Lupinus angustifolius L) baserade majonnäs
- Optimering av en UHPLC-metod för analys av cafestol och kahweol i olika kaffetyper
- Sensoriskt bidrag av glykosylerade fenolföreningar
Programresultat
Kompetens Beskrivning
På masterprogrammet i livsmedelsutveckling kommer du att:
- Lär dig förstå fenomen och begrepp relaterade till molekylär livsmedelsvetenskap och de olika relationerna mellan dem.
- Få starka teoretiska kunskaper om teman för livsmedelsutveckling och kan tillämpa den i praktiken.
- Lär dig de metoder som används i livsmedelsutveckling och hur du tillämpar dem på forsknings- och produktutvecklingsändamål.
- Få kunskap om hur man söker, tillämpar och skapar information.
- Få förmågan att fatta motiverade beslut baserat på den information som du kritiskt har uppnått.
- Få erfarenhet av verkligt arbete i akademiska och industriella projekt inom livsmedelsforskning och utveckling.
- Få färdigheter att arbeta i en ansvarsfull roll som en del av tvärvetenskapliga och mångkulturella team.
Stipendier och finansiering
Galleri
Karriärmöjligheter
Jobbalternativ
Programmet ger dig kompetens för att möta utmaningarna inom forskning och utveckling inom livsmedelsindustrin och akademin. Genom programmet får du också utbildning och kvalifikationer för att arbeta som expert på livsmedelsmyndigheter och andra relaterade funktioner i samhället.
Studenter som examinerar programmet kan bland annat arbeta som:
- FoU-chef
- Kvalitetsansvarig
- Forskare
- Produktutvecklare
- Entreprenör
- Samordnare
- Produkt Specialist
Karriär inom forskning
Civilingenjörsexamen ger dig också behörighet till vetenskapliga forskarutbildningar - doktors- och licentiatexamen. I Åbo kan du söka en tjänst vid University of Turku forskarskola (UTUGS ) . Forskarskolan består av doktorandprogram som täcker olika discipliner.
Tillsammans med doktorandprogrammen erbjuder forskarskolan systematisk och högkvalitativ doktorsutbildning. UTUGS syftar till att utbilda högkvalificerade experter med de färdigheter som krävs för både yrkeskarriärer inom forskning och andra expertkunskaper.