Magisterexamen inom elfordonsteknik

Universitat Rovira i Virgili

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Magisterexamen inom elfordonsteknik

Universitat Rovira i Virgili

Utvecklingen av nya system med intelligenta, miljövänliga och integrerade transportsystem är en av de viktigaste utmaningarna under 2000-talet, framför allt när det gäller utsläpp och vilken typ av energi som används. Det sociala intresset och industriell verksamhet som genereras av elfordon ökar efterfrågan på yrkesutbildade inom alla relaterade områden av teknik.

Universitetsexamen i elfordonsteknik är den första officiella magisterexamen i hela Spanien som specialiserat sig på elbilar. Syftet med denna magisterexamen är att undervisa ingenjörer om olika teknologier från områdena elektronisk teknik och kontroll som kan tillämpas på utveckling av elektriska och hybridfordon och till och med konventionella fordon.

Den progressiva implementeringen av elfordon ökar behovet av ingenjörer med särskild kunskap inom detta område. Därför är huvudmålet med magisterexamen att producera specialiserade ingenjörer i samarbete med företag inom denna sektor och med länkar till territoriet.

Samarbetande institutioner

 • Lear Corporation
 • Applus Idiada

Tillträde

Magisterexamen är inriktad på:

 • Kandidatexamen i industriell elektronikteknik och automation, elektroteknik, industriteknik, energiteknik, telekommunikationssystem och -tjänster, flygteknik, ingenjörsingenjör inom marin system och teknik, datateknik, maskinteknik, kemiteknik, industriell teknik, telekommunikationsteknik, flygteknik Engineering, Automation och Industrial Electronic Engineering, Elektronisk Engineering och relaterade ambitioner.
 • Kandidater med officiell högskoleexamen i Industrial Engineering, specialiserat på industriell elektronik; Industriell teknisk teknik, specialiserad på el; Teknisk telekommunikationsteknik, specialiserad på elektroniska system; och relaterade ambitioner.
 • Personer som för närvarande arbetar inom sektorn som vill öka sin utbildningsnivå.

Specifik obligatorisk dokumentation

Den dokumentation som krävs för förregistrering. Dessutom kan du också skicka in:

 • Ackreditering av kompletterande utbildning relaterad till innehållet i magisterexamen (kurser, seminarier, annan träningsverksamhet med stöddokument).
 • Ackreditering av Relevanta studiebesök utomlands i engelsktalande territorier (minst 12 veckor med stöddokument).
 • Ackreditering av yrkeserfarenhet inom en ambition relaterad till masterprogrammet.

Urvalskriterier

 1. Tillgångskvalifikationens lämplighet: upp till högst 4 poäng enligt följande prioriteringsordning:
  • Kandidater med officiell högskoleexamen i: Industriell elektronikteknik och automation, Elektroteknik, Ingenjörsingenjörsindustri, Energiteknik, Teknik inom telekommunikationssystem och -tjänster, Teknik inom rymdteknik, Teknik inom sjösystem och teknik, Datorteknik, Maskinteknik, Kemiteknik; Industriell teknik, telekommunikationsteknik, flygteknik, automatisk och industriell elektronisk teknik och elektronikteknik: upp till högst 8 poäng
  • Kandidater med officiella högskolekvalifikationer inom industriell teknik, specialiserad på industriell elektronik eller el; Telekommunikationsteknik, specialiserad på elektroniska system: upp till högst 7 poäng.
  • Andra: 0 poäng.
 2. Utvärdering av det akademiska transkriptet av den officiella universitetsexamen som gör det möjligt för studenten att få tillgång till magisterexamen: upp till högst 4 poäng.
 3. Kompletterande utbildning relaterad till innehållet i magisterexamen (kurser, seminarier, övrig träningsverksamhet med stöddokument): upp till högst 2 poäng.
 4. Relevanta studiebesök utomlands i engelsktalande territorier (minst 12 veckor med stöddokument): upp till högst 2 poäng.
 5. Bevisad yrkeserfarenhet som kräver en akademisk kvalifikation i en ambition relaterad till masterprogrammet. 0,2 poäng kommer att ges för varje fullständigt års erfarenhet upp till högst 2 poäng.

Ansökningar kommer att prioriteras i ordning med poäng som ges från max till minimum (totalt poäng som tilldelats för tidigare avsnitt).

Om emellertid några platser förblir ofyllda kan den som ansvarar för antagning tillåta studenter utan att prioritera dem enligt deras meriter, förutsatt att de uppfyller åtkomstkraven.

Karriärmöjligheter

Studenter som lyckats slutföra denna magisterexamen kommer att vara kvalificerade att arbeta inom följande områden:

 • Design, tillverkning och provning av prototyper under processen att skapa ett elfordon och dess extra elektroniska komponenter.
 • Begrepp, genomförande och testning av ett elektroniskt system för bearbetning av den energi som används av ett elektroniskt fordon och av den inbyggda styr- och kommunikationsmaskinen och programvaran som används i automation, i enlighet med de utvecklingsmetoder som används inom sektorn och motsvarande föreskrifter.
 • Produkt forskning och utveckling på plannivå och projektledning.
Denna skola erbjuder program i:
 • Spansk


Senast uppdaterad June 30, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online och Campus-kombinerat
Start Date
Startdatum
Okt. 2019
Duration
Varaktighet
9 månader
Deltid
Heltid
Price
Pris
2,913 EUR
Studenter som har examen utanför Spanien kommer att debiteras 218,15 € som en beskattning av akademisk karriär som endast gäller vid första anmälan (kurs för kurs 2017-18).
Information
Deadline
Locations
Spanien - Tarragona, Catalonia
Startdatum : Okt. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Juni 30, 2019
Dates
Okt. 2019
Spanien - Tarragona, Catalonia
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Juni 30, 2019
Videoklipp

URV, donde estudiar es vida. Másteres y posgrados