33 Master Program i Bioinformatik i Europa for 2024

Master Program i Bioinformatik i Europa for 2024Filter
    • Aarhus, Danmark

    Heltid

    4 terminer

    På Campus

    Engelsk

    Bioinformatik är en blandning av biologi, statistik och datavetenskap som fokuserar på utveckling och tillämpning av beräkningslösningar för analys och hantering av biologiska och biomedicinska data. Bioinformatik spelar en nyckelroll inom modern biologi och biomedicin, där insamling och analys av stora datamängder är avgörande.

    • Milan, Italien

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Programmet syftar till att bilda "genomforskare", det vill säga kandidater som har tillräcklig kunskap om biologiska systemets molekylära grund strukturen och funktionen hos biologiska molekyler och hur de deltar i cellulära processer; teknologier och plattformar för analys av genomer; verktygen för bioinformatik och genomisk analys; och de statistiska och beräkningsmetoderna för analys av biomolekylära data.

    • Belfast, Storbritannien

    Heltid

    1 år

    På Campus

    Engelsk

    Bioinformatik utvecklar mjukvara och algoritmer för att förhöra "Big Data", nu i hjärtat av medicinsk forskning, upptäckt och praktik. Det senaste decenniet har sett enorma framsteg inom molekylär och biomedicinsk teknik som resulterat i "omics"-revolutionen.

    • Helsinki, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk, Finska, Svenska

    Life Sciences är ett av de strategiska forskningsområdena vid Helsingfors University of Helsinki . Det tvärvetenskapliga masterstudiet i Life Science Informatics (LSI) integrerar forskningskompetens och forskningsinfrastrukturer i Helsingfors institut för livsvetenskaper (HiLIFE). Som student får du tillgång till aktiva forskningssamhällen på tre campus: Kumpula, Viikki och Meilahti. Den unika kombinationen av studiemöjligheter skräddarsydda från erbjudandet av de tre campuserna ger en attraktiv utbildningsprofil.

    • Belfast, Storbritannien

    Heltid

    1 år

    På Campus

    Engelsk

    Det senaste decenniet har sett enorma framsteg inom molekylär och biomedicinsk teknik som resulterat i en "omics"-revolution. Bioinformatik täcker tillämpningen av matematik, statistik och databehandling på biologiska och kliniska scenarier. Algoritmer och mjukvaruverktyg används för att förstå och tolka patienthärledda 'Big Data'.

    • Gothenburg, Sverige

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    När du väljer att studera detta program kommer du att fördjupa dig i analysen av biokemiska, cellulära, organismiska och globala system. Du kommer att arbeta i gränslandet mellan kemi, biologi och medicin, med teknik som den röda tråden, och lära dig att använda tekniska principer vid analys och manipulation av biologiska system för att lösa problem inom ett brett spektrum av viktiga tillämpningar.

    • UK Online, Storbritannien

    Deltid

    30 månader

    Distansutbildning

    Engelsk

    Det är ingen överraskning att den globala efterfrågan på bioinformatiker ökar. Mellan 2020 och 2027 förväntas den globala bioinformatikmarknaden öka med 13,4 % per år i takt med att biologiska och kliniska institutioner och företag försöker leverera mer effektiva och ändamålsenliga databaserade tjänster1. University of Birminghams Online MSc Bioinformatics hjälper dig att dra nytta av dessa nya möjligheter genom att utveckla din förståelse för komplexa datauppsättningar och hur man interagerar med dem.

    • Cranfield, Storbritannien

    Heltid, Deltid

    1 år

    På Campus

    Engelsk

    Under de senaste åren har bioinformatik blivit det mest spännande området inom biologi. Denna Bioinformatics MSc-kurs ger en unik praktisk inlärningserfarenhet inom bioinformatik, genom att kombinera de senaste framstegen i att analysera genomisk, transkriptomisk och metabolomisk data med hög genomströmning.

    • Barcelona, Spanien
    • Vic, Spanien

    Deltid

    1 år

    Distansutbildning, På Campus

    Engelsk

    Syftet med masteren är att producera välutbildade yrkesverksamma inom bioinformatik och omics dataanalys som efter examen skulle kunna utföra effektiv och noggrann analys av stora mängder genetiska och molekylära data i ett brett spektrum av applikationer.

    • Verona, Italien

    Heltid, Deltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Magisterexamen i medicinsk bioinformatik. Magisterexamen i medicinsk bioinformatik förbereder akademiker för en karriär på lednings- och tillsynsnivå inom design, utveckling, underhåll och förvaltning av informationssystem inom medicin, biologi och hälsosystem.

    • Norrmalm, Sverige

    Heltid

    1 år

    På Campus

    Engelsk

    Vill du vara med i utvecklingen av morgondagens vård och medicin? Det tvärvetenskapliga masterprogrammet för bioinformatik kombinerar biologi med IT-verktyg från datavetenskap. Syftet med detta studieprogram är att ge dig en rad specialkunskaper inom bioinformatik

    • Online Spain
    • Valencian Community, Spanien
    • + 2 more

    Heltid

    12 månader

    Distansutbildning

    Spanska

    Magisterexamen i bioinformatik är en officiell examen utformad för att transversellt utbilda yrkesverksamma för datahantering inom hälsoområdet och överföring av resultat till klinisk praxis. Om du letar efter flexibilitet erbjuder vår onlinemetod dig vad du behöver. Onlineklasser undervisas live och spelas in på Virtual Campus. Du kan komma åt dem vid den tidpunkt du föredrar eller se dem igen för att granska koncept.

    • Idstein, Tyskland

    Heltid

    4 terminer

    På Campus

    Engelsk

    • Sopron, Ungern

    Heltid

    2 terminer

    På Campus

    Engelsk

    • Bologna, Italien

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    International Bologna Master in Bioinformatics tar upp dessa frågor och syftar till att generera kunskap och expertis inom specifika områden inom biologi, bioteknik och medicin, där det är grundläggande att referera till och hämta biomolekylära data lagrade i biomedicinska databaser.