25 Master Program i Biovetenskap i Finland for 2024

Master Program i Biovetenskap i Finland for 2024Filter
    • Turku, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Molecular Systems Biology-spåret erbjuder omfattande utbildning i modern molekylärbiologi och utbildning fokuserad på systembiologi (genomik, transkriptomik, proteomik, gen/proteinstruktur-funktionsrelationer) med särskilt fokus på praktiska laboratoriefärdigheter och molekylära interaktionsnätverk.

    • Helsinki, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk, Finska, Svenska

    På masterprogrammet i jordbruksvetenskap (AGRI) kan du studera växtproduktionsvetenskap, djurvetenskap, jordbruksteknik eller miljömarkvetenskap, beroende på dina intressen och tidigare studier. Helsingfors universitet är det enda universitetet i Finland som erbjuder akademisk utbildning inom detta område.

    • Joensuu, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Masterprogrammet (CBU) inom skogsbruk arrangeras av det finsk-ryska gränsöverskridande universitetet (CBU) Consortium med fyra högt erkända universitet i Finland och Ryssland. Den bygger på bilateralt och internationellt samarbete inom skog och miljövetenskap med syfte att främja ett ekologiskt och socialt hållbart utnyttjande av naturresurser.

    • Lappeenranta, Finland
    • Mikkeli, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Rena tekniker relaterade till användningen av bioprocesser för biobränslen, biobaserade kemikalier och produkter har en viktig roll för att lösa de hållbarhetsutmaningar vi står inför lokalt och globalt. Erasmus Mundus masterprogram Sustainable Biomass and Bioproducts Engineering utbildar kemiingenjörer med ett hållbart tänk för att utveckla nya lösningar för den biobaserade industrin.

    • Tampere, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Insikter i cellers molekylära mekanismer och arkitektur. Biomedicinsk teknik är ett tvärvetenskapligt område som bygger på förståelse av biologiska system på molekylär nivå och utvecklar nya tillvägagångssätt för att främja medicinska och biotekniska tillämpningar.

    • Oulu, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Civilingenjör i biokemi vid University of Oulu har ett starkt fokus på praktiska färdigheter och användningen av den mest moderna utrustningen för proteinuttryck och analys. Studenten som är inskriven i programmet Biokemi kan välja mellan två studierader, Protein Science and Biotechnology eller Molecular Medicine.

    • Turku, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Genom programmet i Evolutionsbiologi får du ett explicit evolutionsbiologiskt perspektiv i studiet av naturen och utvecklar din förståelse för mönster och processer från cellulär till ekosystemnivå.

    • Helsinki, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk, Finska, Svenska

    Vill du påverka skogarnas framtid, en viktig naturresurs och den biologiska mångfalden? Har du någonsin undrat varför skogar kallas jordens lungor och hur klimatförändringar relaterar till skogar? Eller hur träd odlas och bearbetas till produkter på ett hållbart och effektivt sätt? Och hur är ekonomi och skogar sammanhängande?

    • Helsinki, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk, Finska, Svenska

    Varför är mikrober den viktigaste gruppen organismer på vår planet? Hur tillämpas kunskap om mikrobiologi inom medicin och industri eller i livsmedelsproduktion? Vilka forskningstekniker används för att studera virus, bakterier och andra mikrober? I Masterprogrammet i mikrobiologi och mikrobiell bioteknik hittar du svar på dessa och många andra frågor om importörer. Du lär dig om den globala betydelsen av mikrober som processorer för liv och miljö. Du kommer att få potentialen och verktygen för utveckling av nya innovationer inom livsmedels- eller läkemedelsindustrin eller i andra biotekniska tillämpningar.

    • Joensuu, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    MSc European Forestry (MSc EF) är ett förstklassigt undervisat Erasmus +: Erasmus Mundus Joint Master Degree Program (EMJMD) inom området skogsvetenskap. Kvaliteten på vårt program erkänns av Europeiska kommissionen, som tilldelade MSc European Forestry Erasmus Mundus-status under åren 2004–2014 och i åren 2016–2019.

    • Lappeenranta, Finland
    • Mikkeli, Finland

    Deltid

    2 år

    Distansutbildning

    Engelsk

    Hållbar produktion av energi, mat, kemikalier och material är en stor utmaning för oss idag och för kommande generationer. Bioraffinaderier implementerar ett brett utbud av teknologier och material, och detta program undersöker dem med ett öppet sinne och ett brett spektrum, inklusive de möjligheter de erbjuder när det gäller nya kompetenser, lösningar och kritiska bedömningar. I detta masterprogram kommer du att specialisera dig inom bioraffinering och relaterade industrier eller t.ex. inom cirkulär ekonomi. Masterprogrammet i bioraffinaderier levereras som flexibel distansutbildning oberoende av plats eller tid. Den är väl lämpad för personer som redan är i arbetslivet i Finland eller utomlands, som syftar till professionell utveckling och uppgradering av kvalifikationer. Detta program är en praktisk lösning för praktiskt livslångt lärande.

    • Tampere, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Informatiklösningar för framtidens biomedicin. Biomedicinsk teknik är ett tvärvetenskapligt område som bygger på förståelse av biologiska system på molekylär nivå och utvecklar nya tillvägagångssätt för att främja medicinska och biotekniska tillämpningar. Programmet samlar expertis och metoder inom många områden inom natur-, medicin- och ingenjörsvetenskap: biologi, kemi, medicin, genetik, statistik och beräknings- och datavetenskap.

    • Helsinki, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk, Finska, Svenska

    Livet på jorden beror på solenergi som fångas upp av växter - de är basen för de flesta livsmedelsbanor och underbygger funktionen i alla större ekosystem. Växter släpper ut syret vi andas. De omvandlar solenergi till kemisk energi och ger oss mat, fibrer, förnybara energikällor och råvaror för många industrier. Växter utför inte dessa processer isolerat. De interagerar med andra organismer och den fysiska och kemiska miljön, kommunicerar och anpassar sig aktivt till deras omständigheter. Hur gör de dessa saker på molekylär, fysiologisk och funktionell nivå och hur kan vi tjäna på att förstå det? När du har tagit examen från masterprogrammet i integrativa växtvetenskaper kommer du att ha de aktuella svaren, baserade på banbrytande forskning från våra forskare, på dessa stora frågor och mer.

    • Joensuu, Finland

    På Campus

    Engelsk

    Transatlantic FORestry Master (TRANSFOR-M) är ett tvåårigt magisterexamen som leder till en europeisk och en kanadensisk magisterexamen inom skogs- och miljöledning. Som en TRANSFOR-M-student studerar du moderna hållbara skogsbruks- och miljöledningssätt och får multikulturella perspektiv på miljö-, ekonomiska och sociala frågor. Dina studier består av ettåriga studier i Finland och ettåriga studier i Kanada.

    • Lille, Frankrike
    • Kitzscher, Tyskland
    • + 3 more

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Gå med i ett nätverk av 5 universitet, 12 forsknings- och industripartners, med en stark internationell alumni-gemenskap! ASC-nätverket syftar till att förbereda studenterna att bli experter och utveckla internationella färdigheter mot professionell industriell karriär inom spektroskopisk karaktärisering av materia och / eller doktorandstudier.