Keystone logo

20 Master Program i Livsmedelssäkerhet 2024

Filter

Filter

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Sjukvård
  • Näringslära
  • Mat vetenskap
Studiefält
  • Sjukvård (20)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

    Master Program i Livsmedelssäkerhet

    En Master i program för livsmedelssäkerhet innebär tillämpning av vetenskapliga begrepp till beredning, hantering och förvaring av livsmedel i ett sanitärt sätt så att livsmedelsburna sjukdomar förebyggs. Det ska inte förväxlas med en liknande klingande term, livsmedelsförsörjning, som befattar sig med att säkerställa stabila och tillräckliga livsmedelsförsörjningen för befolkningen. Både livsmedelssäkerhet och livsmedelsförsörjning är subdiscipliner av jordbruk, som den lånar många nyckelbegrepp. Livsmedelssäkerhet är mycket oroande över hela världen, tusentals människor dör varje dag på grund av ohälsosamma livsmedel och nonpotable vattenkällor, och ovanpå dessa dödsfall är miljontals utsatta för livshotande patogener som deras mat hade exponerats för. Matförgiftning, i teorin, är 100-procent förebyggas, ingen behöver dö på grund av förorenad mat.Nästan hela tiden,, dödsfall härrör från dåligt förberedda kan hanteras eller förvaras livsmedel ha kunnat undvikas om endast grundläggande principer i fråga om livsmedelssäkerhet har tillämpats. Världshälsoorganisationen ger oss en femgradig ram för att uppnå livsmedelssäkerhet. Likaså har internationella standarder för livsmedelssäkerhet länge varit inställd. Förhindra dödsfall på grund av förorenad mat är allt en fråga om genomförande. Akademiker i Master i program för livsmedelssäkerhet måste vara helt bekant med dessa normer som fastställts av WHO och ISO. Likaså måste de vara utrustade med kunskap om inte bara hur man förvarar mat trygg men också att genomföra politiska ramar på att säkerställa att livsmedlen är säkra. Master i utexaminerade livsmedelssäkerhet är därför oftast används i reglerande organ för livsmedelssäkerhet och den privata livsmedelssektorn.