close

Filter

Visa resultat

Jämför 22 masterprogram i Livsmedelsteknik

En magisterexamen är det första steget i grundutbildning, efter en kandidatexamen. Att erhålla denna examen certifierar elevernas kompetens inom sitt ämnesområde, vilket gör det ett akademiskt mål för många. Genom att tjäna en magisterexamen kan man öppna upp en mängd karriärmöjligheter. Vad är en Master i matsteknik? Denna grad ger en förståelse för forskning och utveckling so… Läs mer

En magisterexamen är det första steget i grundutbildning, efter en kandidatexamen. Att erhålla denna examen certifierar elevernas kompetens inom sitt ämnesområde, vilket gör det ett akademiskt mål för många. Genom att tjäna en magisterexamen kan man öppna upp en mängd karriärmöjligheter.

Vad är en Master i matsteknik? Denna grad ger en förståelse för forskning och utveckling som är inblandad i livsmedelsproduktion. Teckna från kemi och mikrobiologi kan eleverna lära sig grunden för livsmedelsegenskaper och tekniken som används för att förverkliga och perfekta dem, fortsätt sedan med att designa och innovera matlösningar. Detta inbegriper att säkerställa livsmedelskvalitet och säkerhet samt förståelse av miljö- och sociala frågor som berörs.

Studenter på väg till en mästare i matteknik kan bygga planerings- och problemlösningsförmåga som kan tillämpas på andra håll i livet. De utvecklar också en typisk förståelse för forsknings- och utvecklingsprocesser, tillsammans med en bredare bild av livsmedelsindustrins inverkan och hur man gör ljudbedömningar av dessa effekter.

Undervisningsutgifterna för en Master i matsteknik varierar från en institution till en annan, och programmet tar i allmänhet två år att slutföra. Studenter ska undersöka potentiella skolor för att hitta mer information om dessa kostnader.

Matsteknologer är alltid efterfrågade, så erkännandet som kommer med en magister i matteknik banar vägen till olika potentiella karriärer. Många akademiker hittar arbete hos livsmedelsproducerande företag, från att utveckla och övervaka tillverkningsprocesser för att fungera som kvalitetskontrollinspektörer och säkerhetstestare för produkter. Kandidater kan också arbeta som livsmedelsforskare vid forskningsinstitut som är dedikerade till studier och testning av ny teknik för bearbetning och konservering av mat.

Olika program för att få en Master i matteknik finns över hela världen. Online-program erbjuder en fördel för studenter som behöver ett flexibelt schema eller bor i avlägsna områden. För mer information, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mindre
Fler alternativ inom detta ämnesområde: 
format_list_bulleted Filter
University of Turku
Åbo , Finland

Masterprogrammet i livsmedelsutveckling ger dig kompetens för att möta utmaningarna inom forskning och utveckling inom livsmedelsindustrin och akademin.

Masterprogrammet i livsmedelsutveckling ger dig kompetens för att möta utmaningarna inom forskning och utveckling inom livsmedelsindustrin och akademin. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska
Aug 2021
20 Jan 2021
Campusstudier
 
Ural Federal University
Yekaterinburg , Ryssland

Masterprogrammet i livsmedelsbioteknik syftar till att förbereda flerkompetenta experter inom produktionskvalitetskontroll, produktutveckling och innovation inom livsmedels- o ... +

Masterprogrammet i livsmedelsbioteknik syftar till att förbereda flerkompetenta experter inom produktionskvalitetskontroll, produktutveckling och innovation inom livsmedels- och dryckesindustrin. Den omfattande programplanen omfattar olika aspekter av studier av mikroorganismer, cellkulturer hos djur och växter, biologiskt aktiva ämnen, processer för homeostas och mänsklig näring, principer för genetisk och metabolisk teknik och tekniker för att bestämma effekterna av genetiskt modifierade produkter på bioobjekt. . -
Magisterexamen
Heltid
2 år
Engelska
Sep 2021
30 Sep 2021
Campusstudier
 
University of Bayreuth (Universität Bayreuth)
Bayreuth , Tyskland

Mat skiljer sig i grunden från andra varor: Den består av (delar av) organismer som levde eller fortfarande finns. Förutom den högre komplexiteten i dess sammansättning och va ... +

Mat skiljer sig i grunden från andra varor: Den består av (delar av) organismer som levde eller fortfarande finns. Förutom den högre komplexiteten i dess sammansättning och variationen i dess utgångsmaterial, resulterar detta i en större risk för variation under produktion, transport och lagring. Hur förser vi så många människor som möjligt på de mest hållbara sätten med hälsosam mat av hög kvalitet? Du kommer att hantera denna och liknande frågor i magisterprogrammet "Food Quality and Safety". -
MSc
Heltid
4 terminer
Engelska
Campusstudier
 

Få ett stipendium på upp till 10 000,00 

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium
University of Lincoln
Lincoln , Storbritannien

Programmet syftar till att utrusta studenter med avancerad kompetens, kunskap och kompetens för att genomföra tekniska och produktionsstyrningsroller i den globalt viktiga liv ... +

Programmet syftar till att utrusta studenter med avancerad kompetens, kunskap och kompetens för att genomföra tekniska och produktionsstyrningsroller i den globalt viktiga livsmedelssektorn. -
MSc
Heltid
Engelska
Jan 2021
Campusstudier
 
KU Leuven: Faculty of Bioscience Engineering
Leuven , Belgien

Interuniversitetsprogrammet inom livsmedelsteknik (IUPFOOD) fokuserar på två tekniska dimensioner av främsta och avgörande betydelse för livsmedelsförädling och konservering. ... +

Interuniversitetsprogrammet inom livsmedelsteknik (IUPFOOD) fokuserar på två tekniska dimensioner av främsta och avgörande betydelse för livsmedelsförädling och konservering. Omvandling (bearbetning) av råvaror till produkter som är lämpliga för konsumtion. rollen för efterfödning och mathållningsenhetens verksamhet för att leverera säkra och näringsrika livsmedel till slutkonsumenten. Dessa två bekymmer är direkt översatta till fokuspunkterna i IUPFOOD-programmet. InterUniversity Programmet i Food Technology (IUPFOOD) är gemensamt organiserat av KU Leuven och Gent University (UGent). Programmet bygger på KU Leuvens och UGents kombinerade kompetens inom forskning och utbildning inom matteknik. -
MSc
Heltid
Deltid
2 år
Engelska
Sep 2021
Campusstudier
 
University of Parma
Parma , Italien

Gradkursen i matvetenskap och teknik är utformad för att producera akademiker som har god grundläggande och praktisk kunskap inom huvudområdena matvetenskap och teknik.

Gradkursen i matvetenskap och teknik är utformad för att producera akademiker som har god grundläggande och praktisk kunskap inom huvudområdena matvetenskap och teknik. -
Magisterexamen
Heltid
3 år
Engelska, Italienska
Kombinerat online och på campus
Campusstudier
Internet
 
EM Normandie Business School
Rouen , Frankrike

Bli en specialist inom sektorn, beväpnad för att möta utvecklingsutmaningarna inom livsmedelsindustrin.

Bli en specialist inom sektorn, beväpnad för att möta utvecklingsutmaningarna inom livsmedelsindustrin. -
MSc
Heltid
Franska
Campusstudier
 
Manchester Metropolitan University
manchester , Storbritannien

Genom denna kurs kommer du att utforska livsmedelstillverkning från 2000-talet och utveckla din förståelse för hur de biokemiska egenskaperna hos livsmedelskomponenter påverka ... +

Genom denna kurs kommer du att utforska livsmedelstillverkning från 2000-talet och utveckla din förståelse för hur de biokemiska egenskaperna hos livsmedelskomponenter påverkar hur livsmedel smakar och känns och hur de påverkar näring och hälsa. Du kommer att utforska sensorisk utvärdering, livsmedelslagstiftning och hur globala trender inom handel, reglering och politik påverkar livsmedelskedjans hållbarhet och bredare påverkan. Du kommer också att överväga ämnen som modern produktions- och analytisk teknik, funktionell mat och märkningslagstiftning och hur man kan se till att livsmedel är näringsrika och säkra att äta. Tekniska färdigheter är viktiga för livsmedelsindustrin och de är en viktig del av denna kurs. I våra dedikerade laboratorier för livsmedelsteknik och biokemi kommer du att ha praktiska sessioner inom områden för livsmedelsproduktion och utvärdera livsmedlets sensoriska egenskaper, mikrobiologisk kvalitet och kemisk och fysisk analys av livsmedel. -
MSc
Heltid
Deltid
Engelska
Sep 2021
Campusstudier
Internet
 
Universidad de Sonora
Hermosillo , Mexiko

Allmän mål: Att erbjuda ett ramverk av specialiserad akademisk utbildning till kandidater från biologiska vetenskaper, kemiska biologer, kemiteknik, agronomer och relaterad ka ... +

Allmän mål: Att erbjuda ett ramverk av specialiserad akademisk utbildning till kandidater från biologiska vetenskaper, kemiska biologer, kemiteknik, agronomer och relaterad karriär, som bildar mänskliga resurser på utmärkt nivå, med en solid förberedelse inom olika vetenskapsområden som kan genomföra original och oberoende forskning som representerar betydande framsteg inom matvetenskap och teknik, med större tonvikt på områdena korn och vattenbruksprodukter. Ge dem också en djupgående och övergripande överblick så att de kan identifiera relevanta problem i sina arbetsområden och skapa relevant kunskap. -
Magisterexamen
Heltid
2 år
Spansk
Campusstudier
 
University of Johannesburg
Johannesburg , Sydafrika

Det huvudsakliga syftet med MSc i livsmedelsteknik är att förse studenterna med specialiserad avancerad utbildning samtidigt som de uppfyller kraven för en specifik forsknings ... +

Det huvudsakliga syftet med MSc i livsmedelsteknik är att förse studenterna med specialiserad avancerad utbildning samtidigt som de uppfyller kraven för en specifik forskningskomponent så att studenter kan behärska de nödvändiga experimentella och tekniska färdigheterna och nödvändiga fältarbetskompetenser som innovation, beslutsfattande , strategiskt tänkande och organisatoriska färdigheter. -
MSc
Heltid
Engelska
Jan 2021
Campusstudier
 
Politecnico di Milano
Milan , Italien +1 Mer

Matteknik har som målsättning att utveckla en ny livsmedelsindustriskultur och vid utbildningen av studenter på masternivå som kan lösa problem och att förnya värdekedjan i li ... +

Matteknik har som målsättning att utveckla en ny livsmedelsindustriskultur och vid utbildningen av studenter på masternivå som kan lösa problem och att förnya värdekedjan i livsmedels- och dryckesindustrin. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska
Feb 2021
Campusstudier
 
KU Leuven
Leuven , Belgien

För att uppfylla sitt näringsmässiga öde måste mat tillverkas säkert och levereras till slutkonsumenten. Detta kräver bearbetningsteknologi för att konvertera råvaror till mel ... +

För att uppfylla sitt näringsmässiga öde måste mat tillverkas säkert och levereras till slutkonsumenten. Detta kräver bearbetningsteknologi för att konvertera råvaror till mellanprodukter, ingredienser och livsmedel, tillsammans med konserveringsteknologier för att säkerställa deras stabilitet och hållbarhet. I dag är en hållbar produktion av säkra och näringsrika livsmedel av hög kvalitet en nyckelutmaning. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska
Campusstudier
 
Lund University
Lund , Sverige

Erasmus Mundus gemensamma magisterexamen i livsmedelsinnovation och produktdesign (FIPDes) är ett tvåårigt akademiskt program inom livsmedelsvetenskap och produktutveckling so ... +

Erasmus Mundus gemensamma magisterexamen i livsmedelsinnovation och produktdesign (FIPDes) är ett tvåårigt akademiskt program inom livsmedelsvetenskap och produktutveckling som erbjuds genom samarbete mellan fem europeiska universitet. Kandidater kommer att kunna ta sig an de enorma utmaningarna och möjligheterna inom sektorn livsmedelsinnovation, produktdesign och förpackning. De startar vanligtvis antingen sin egen tillverknings- eller konsultverksamhet, hittar positioner antingen i sitt land eller i en nationell gren av ett stort internationellt livsmedelsmärke, eller så återvänder de till akademin som doktorander inom livsmedels- / innovationsområdet. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska
Campusstudier
 
ZHAW School of Life Sciences And Facility Management
Wädenswil , Schweiz

I detta masterprogram behandlar du innovativa lösningar för livsmedels- och dryckesindustrin. Du känner igen innovation som en holistisk process och utvecklar nya produkter oc ... +

I detta masterprogram behandlar du innovativa lösningar för livsmedels- och dryckesindustrin. Du känner igen innovation som en holistisk process och utvecklar nya produkter och processer effektivt från råmaterial till leverans. Du överväger kunskapen om teknik, mat, förpackning, försörjningskedja, strategi och design. -
MSc
Heltid
Deltid
3 - 7 terminer
Engelska
Campusstudier
 
University of Algarve
Faro , Portugal

Syftet med MSc-programmet i livsmedelsteknologi är att ge en allmän förståelse för livsmedelsegenskaper och produktion, och kunskap om tekniker som är involverade i produktion ... +

Syftet med MSc-programmet i livsmedelsteknologi är att ge en allmän förståelse för livsmedelsegenskaper och produktion, och kunskap om tekniker som är involverade i produktion av säker och hälsosam mat som kvalificerar mottagaren inte bara att analysera och kontrollera utan också att utforma, innovera och utveckla livsmedelsproduktionssystem och livsmedelsprodukter. -
MSc
Heltid
2 år
Portuguese (Portugal), Engelska
Campusstudier
 

TIPS! Om du representerar en skola och vill lägga till ditt program på vår lista kan du kontakta oss här