close

Filter

Visa resultat

Jämför 39 masterprogram i Livsmedelsteknik

En magisterexamen är det första steget i grundutbildning, efter en kandidatexamen. Att erhålla denna examen certifierar elevernas kompetens inom sitt ämnesområde, vilket gör det ett akademiskt mål för många. Genom att tjäna en magisterexamen kan man öppna upp en mängd karriärmöjligheter. Vad är en Master i matsteknik? Denna grad ger en förståelse för forskning och utveckling so… Läs mer

En magisterexamen är det första steget i grundutbildning, efter en kandidatexamen. Att erhålla denna examen certifierar elevernas kompetens inom sitt ämnesområde, vilket gör det ett akademiskt mål för många. Genom att tjäna en magisterexamen kan man öppna upp en mängd karriärmöjligheter.

Vad är en Master i matsteknik? Denna grad ger en förståelse för forskning och utveckling som är inblandad i livsmedelsproduktion. Teckna från kemi och mikrobiologi kan eleverna lära sig grunden för livsmedelsegenskaper och tekniken som används för att förverkliga och perfekta dem, fortsätt sedan med att designa och innovera matlösningar. Detta inbegriper att säkerställa livsmedelskvalitet och säkerhet samt förståelse av miljö- och sociala frågor som berörs.

Studenter på väg till en mästare i matteknik kan bygga planerings- och problemlösningsförmåga som kan tillämpas på andra håll i livet. De utvecklar också en typisk förståelse för forsknings- och utvecklingsprocesser, tillsammans med en bredare bild av livsmedelsindustrins inverkan och hur man gör ljudbedömningar av dessa effekter.

Undervisningsutgifterna för en Master i matsteknik varierar från en institution till en annan, och programmet tar i allmänhet två år att slutföra. Studenter ska undersöka potentiella skolor för att hitta mer information om dessa kostnader.

Matsteknologer är alltid efterfrågade, så erkännandet som kommer med en magister i matteknik banar vägen till olika potentiella karriärer. Många akademiker hittar arbete hos livsmedelsproducerande företag, från att utveckla och övervaka tillverkningsprocesser för att fungera som kvalitetskontrollinspektörer och säkerhetstestare för produkter. Kandidater kan också arbeta som livsmedelsforskare vid forskningsinstitut som är dedikerade till studier och testning av ny teknik för bearbetning och konservering av mat.

Olika program för att få en Master i matteknik finns över hela världen. Online-program erbjuder en fördel för studenter som behöver ett flexibelt schema eller bor i avlägsna områden. För mer information, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mindre
Fler alternativ inom detta ämnesområde: 
format_list_bulleted Filter
EIT Food
Leuven, Belgien

Programmet Master in Food Systems utvecklar topptalenter för livsmedelssektorn genom att utbilda framtidens ledare. Programmet är organiserat av ledande akademiska institution ... +

Programmet Master in Food Systems utvecklar topptalenter för livsmedelssektorn genom att utbilda framtidens ledare. Programmet är organiserat av ledande akademiska institutioner och industripartners från hela vårt partnernätverk och syftar till att förbereda dig för att driva en framtida omvandling av livsmedelssystemet och öka konkurrenskraften hos de företag du valde att arbeta för. -
MSc
Heltid
4 terminer
Engelska
Sep 2021
Campusstudier
 
University of Turku
Åbo, Finland

Masterprogrammet i livsmedelsutveckling ger dig kompetens för att möta utmaningarna inom forskning och utveckling inom livsmedelsindustrin och akademin.

Masterprogrammet i livsmedelsutveckling ger dig kompetens för att möta utmaningarna inom forskning och utveckling inom livsmedelsindustrin och akademin. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska
Aug 2022
19 Jan 2022
Campusstudier
 
Universidade Santiago de Compostela
Lugo, Spanien

Syftet med kursen är att erbjuda specialutbildningar till akademiker från olika grader (ingenjörsrelaterade relaterade till primärsektorn och andra grader vars akademiska utbi ... +

Syftet med kursen är att erbjuda specialutbildningar till akademiker från olika grader (ingenjörsrelaterade relaterade till primärsektorn och andra grader vars akademiska utbildning motsvarar examen relaterade till detta område: kemi, veterinärmedicin, biologi, etc.). -
Magisterexamen
Heltid
Deltid
Spansk, Gallegan
Sep 2021
20 Sep 2021
Campusstudier
 

Få ett stipendium på upp till 10 000,00 

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium.
Ural Federal University
Yekaterinburg, Ryssland

Masterprogrammet i livsmedelsbioteknik syftar till att förbereda flerkompetenta experter inom produktionskvalitetskontroll, produktutveckling och innovation inom livsmedels- o ... +

Masterprogrammet i livsmedelsbioteknik syftar till att förbereda flerkompetenta experter inom produktionskvalitetskontroll, produktutveckling och innovation inom livsmedels- och dryckesindustrin. Den omfattande programplanen omfattar olika aspekter av studier av mikroorganismer, cellkulturer hos djur och växter, biologiskt aktiva ämnen, processer för homeostas och mänsklig näring, principer för genetisk och metabolisk teknik och tekniker för att bestämma effekterna av genetiskt modifierade produkter på bioobjekt. . -
Magisterexamen
Heltid
2 år
Engelska
01 Sep 2021
01 Okt 2021
Kombinerat online och på campus
Campusstudier
Internet
 
Lund University
Lund, Sverige

Erasmus Mundus gemensamma magisterexamen i livsmedelsinnovation och produktdesign (FIPDes) är ett tvåårigt akademiskt program inom livsmedelsvetenskap och produktutveckling so ... +

Erasmus Mundus gemensamma magisterexamen i livsmedelsinnovation och produktdesign (FIPDes) är ett tvåårigt akademiskt program inom livsmedelsvetenskap och produktutveckling som erbjuds genom samarbete mellan fem europeiska universitet. Kandidater kommer att kunna ta sig an de enorma utmaningarna och möjligheterna inom sektorn livsmedelsinnovation, produktdesign och förpackning. De startar vanligtvis antingen sin egen tillverknings- eller konsultverksamhet, hittar positioner antingen i sitt land eller i en nationell gren av ett stort internationellt livsmedelsmärke, eller så återvänder de till akademin som doktorander inom livsmedels- / innovationsområdet. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska
Campusstudier
 
University of Lincoln
Lincoln, Storbritannien

Den globalt viktiga livsmedelssektorn är kopplat till utmaningar kring mark- och vattenanvändning, klimatförändringar, hälsa och välbefinnande. Detta branschledda program syft ... +

Den globalt viktiga livsmedelssektorn är kopplat till utmaningar kring mark- och vattenanvändning, klimatförändringar, hälsa och välbefinnande. Detta branschledda program syftar till att förse studenterna med de avancerade färdigheter, kunskaper och expertis som behövs för att genomföra tekniska och produktionsstyrande roller inom denna växande bransch. -
MSc
Heltid
Engelska
Sep 2021
Campusstudier
 
University of Szeged
Szeged, Ungern

En certifierad livsmedelsvetenskaplig och teknologisk ingenjör är kompetent inom produktion, teknik, planering av verksamheten, hantering av ekonomiska processer, produktutvec ... +

En certifierad livsmedelsvetenskaplig och teknologisk ingenjör är kompetent inom produktion, teknik, planering av verksamheten, hantering av ekonomiska processer, produktutveckling, kvalitetssäkring, anbudsskrivning och kan hantera ledningsuppgifter samtidigt som man tar hänsyn till tekniska och ekonomiska aspekter. -
MSc
Heltid
4 terminer
Engelska
Sep 2021
30 Jun 2021
Campusstudier
 
EM Normandie Business School
Rouen, Frankrike

Bli en specialist inom sektorn, beväpnad för att möta utvecklingsutmaningarna inom livsmedelsindustrin.

Bli en specialist inom sektorn, beväpnad för att möta utvecklingsutmaningarna inom livsmedelsindustrin. -
MSc
Heltid
15 månader
Franska
Campusstudier
 
Universidade Católica Portuguesa – Porto
Porto, Portugal

Livsmedelssektorn är nödvändig för att säkerställa samhällets kvalitet och utveckling. Trots den senaste utvecklingen av livsmedelssystemen närmar sig nu stora utmaningar. Exe ... +

Livsmedelssektorn är nödvändig för att säkerställa samhällets kvalitet och utveckling. Trots den senaste utvecklingen av livsmedelssystemen närmar sig nu stora utmaningar. Exempel på dessa är 2030-agendan, utfärdad av FN med 17 hållbara utvecklingsmål (SDG), eftersom utveckling och hållbarhet för närvarande är på en kollisionsväg och COVID-19-pandemin. År 2050 kommer världen att behöva 60 procent mer mat, och med nedgången i produktivitetsnivåer är det osannolikt att detta mål kommer att uppnås, åtminstone om det inte sker någon förändring av det nuvarande livsmedelssystemet. I den meningen är det nödvändigt att skapa utvecklings- och innovationsstrategier för att öka jordbruks- och livsmedelsproduktionen hållbart, förbättra globala försörjningskedjor, minska livsmedelsförluster och avfall, minska miljöpåverkan, spara energi och säkerställa säker och näringsrik mat för alla. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska, Portugisiska
11 Okt 2021
22 Sep 2021
Campusstudier
 
University of Agriculture in Krakow
Kraków, Polen

Kandidater inom livsmedelsteknik och mänsklig näring är utrustade med kunskaper och färdigheter inom teknisk, teknisk, näringsmässig och ekonomisk vetenskap.

Kandidater inom livsmedelsteknik och mänsklig näring är utrustade med kunskaper och färdigheter inom teknisk, teknisk, näringsmässig och ekonomisk vetenskap. -
Magisterexamen
Heltid
3 terminer
Engelska
Okt 2021
Campusstudier
 
University of Bayreuth (Universität Bayreuth)
Bayreuth, Tyskland

Mat skiljer sig i grunden från andra varor: Den består av (delar av) organismer som levde eller fortfarande finns. Förutom den högre komplexiteten i dess sammansättning och va ... +

Mat skiljer sig i grunden från andra varor: Den består av (delar av) organismer som levde eller fortfarande finns. Förutom den högre komplexiteten i dess sammansättning och variationen i dess utgångsmaterial, resulterar detta i en större risk för variation under produktion, transport och lagring. Hur förser vi så många människor som möjligt på de mest hållbara sätten med hälsosam mat av hög kvalitet? Du kommer att hantera denna och liknande frågor i magisterprogrammet "Food Quality and Safety". -
MSc
Heltid
4 terminer
Engelska
Nov 2021
Campusstudier
 
KU Leuven: Faculty of Bioscience Engineering
Leuven, Belgien

Interuniversitetsprogrammet inom livsmedelsteknik (IUPFOOD) fokuserar på två tekniska dimensioner av främsta och avgörande betydelse för livsmedelsförädling och konservering. ... +

Interuniversitetsprogrammet inom livsmedelsteknik (IUPFOOD) fokuserar på två tekniska dimensioner av främsta och avgörande betydelse för livsmedelsförädling och konservering. Omvandling (bearbetning) av råvaror till produkter som är lämpliga för konsumtion. rollen för efterfödning och mathållningsenhetens verksamhet för att leverera säkra och näringsrika livsmedel till slutkonsumenten. Dessa två bekymmer är direkt översatta till fokuspunkterna i IUPFOOD-programmet. InterUniversity Programmet i Food Technology (IUPFOOD) är gemensamt organiserat av KU Leuven och Gent University (UGent). Programmet bygger på KU Leuvens och UGents kombinerade kompetens inom forskning och utbildning inom matteknik. -
MSc
Heltid
Deltid
2 år
Engelska
Sep 2021
Campusstudier
 
University of Parma
Parma, Italien

Avancerad nivå i livsmedelsvetenskap och teknik riktar sig till italienska och utländska studenter som är intresserade av ämnena livsmedelsteknik, livsmedelssäkerhet och kvali ... +

Avancerad nivå i livsmedelsvetenskap och teknik riktar sig till italienska och utländska studenter som är intresserade av ämnena livsmedelsteknik, livsmedelssäkerhet och kvalitet. Avancerad nivåkurs är strukturerad så att den representerar den naturliga fortsättningen av studier för akademiker som har universitetsexamina inom livsmedelsvetenskap och teknik och inom gastronomiska vetenskaper, men kan också vara av intresse för akademiker inom andra vetenskapstekniska discipliner inom områdena kemi, biologi och teknik med en adekvat läroplan. -
Magisterexamen
Heltid
Deltid
2 år
Engelska, Italienska
Okt 2021
Kombinerat online och på campus
Campusstudier
Internet
 
Universidad de Sonora
Hermosillo, Mexiko

Allmän mål: Att erbjuda ett ramverk av specialiserad akademisk utbildning till kandidater från biologiska vetenskaper, kemiska biologer, kemiteknik, agronomer och relaterad ka ... +

Allmän mål: Att erbjuda ett ramverk av specialiserad akademisk utbildning till kandidater från biologiska vetenskaper, kemiska biologer, kemiteknik, agronomer och relaterad karriär, som bildar mänskliga resurser på utmärkt nivå, med en solid förberedelse inom olika vetenskapsområden som kan genomföra original och oberoende forskning som representerar betydande framsteg inom matvetenskap och teknik, med större tonvikt på områdena korn och vattenbruksprodukter. Ge dem också en djupgående och övergripande överblick så att de kan identifiera relevanta problem i sina arbetsområden och skapa relevant kunskap. -
Magisterexamen
Heltid
2 år
Spansk
10 Aug 2021
Campusstudier
 
Manchester Metropolitan University
manchester, Storbritannien

Genom denna kurs kommer du att utforska livsmedelstillverkning från 2000-talet och utveckla din förståelse för hur de biokemiska egenskaperna hos livsmedelskomponenter påverka ... +

Genom denna kurs kommer du att utforska livsmedelstillverkning från 2000-talet och utveckla din förståelse för hur de biokemiska egenskaperna hos livsmedelskomponenter påverkar hur livsmedel smakar och känns och hur de påverkar näring och hälsa. Du kommer att utforska sensorisk utvärdering, livsmedelslagstiftning och hur globala trender inom handel, reglering och politik påverkar livsmedelskedjans hållbarhet och bredare påverkan. Du kommer också att överväga ämnen som modern produktions- och analytisk teknik, funktionell mat och märkningslagstiftning och hur man kan se till att livsmedel är näringsrika och säkra att äta. Tekniska färdigheter är viktiga för livsmedelsindustrin och de är en viktig del av denna kurs. I våra dedikerade laboratorier för livsmedelsteknik och biokemi kommer du att ha praktiska sessioner inom områden för livsmedelsproduktion och utvärdera livsmedlets sensoriska egenskaper, mikrobiologisk kvalitet och kemisk och fysisk analys av livsmedel. -
MSc
Heltid
Deltid
Engelska
Sep 2021
Campusstudier
Internet
 

TIPS! Om du representerar en skola och vill lägga till ditt program på vår lista kan du kontakta oss här