$close

Filter

Visa resultat

Jämför 46 masterprogram i Livsmedelsteknik

En magisterexamen är det första steget i grundutbildning, efter en kandidatexamen. Att erhålla denna examen certifierar elevernas kompetens inom sitt ämnesområde, vilket gör det ett akademiskt mål för många. Genom att tjäna en magisterexamen kan man öppna upp en mängd karriärmöjligheter. Vad är en Master i matsteknik? Denna grad ger en förståelse för forskning och utveckling so… Läs mer

En magisterexamen är det första steget i grundutbildning, efter en kandidatexamen. Att erhålla denna examen certifierar elevernas kompetens inom sitt ämnesområde, vilket gör det ett akademiskt mål för många. Genom att tjäna en magisterexamen kan man öppna upp en mängd karriärmöjligheter.

Vad är en Master i matsteknik? Denna grad ger en förståelse för forskning och utveckling som är inblandad i livsmedelsproduktion. Teckna från kemi och mikrobiologi kan eleverna lära sig grunden för livsmedelsegenskaper och tekniken som används för att förverkliga och perfekta dem, fortsätt sedan med att designa och innovera matlösningar. Detta inbegriper att säkerställa livsmedelskvalitet och säkerhet samt förståelse av miljö- och sociala frågor som berörs.

Studenter på väg till en mästare i matteknik kan bygga planerings- och problemlösningsförmåga som kan tillämpas på andra håll i livet. De utvecklar också en typisk förståelse för forsknings- och utvecklingsprocesser, tillsammans med en bredare bild av livsmedelsindustrins inverkan och hur man gör ljudbedömningar av dessa effekter.

Undervisningsutgifterna för en Master i matsteknik varierar från en institution till en annan, och programmet tar i allmänhet två år att slutföra. Studenter ska undersöka potentiella skolor för att hitta mer information om dessa kostnader.

Matsteknologer är alltid efterfrågade, så erkännandet som kommer med en magister i matteknik banar vägen till olika potentiella karriärer. Många akademiker hittar arbete hos livsmedelsproducerande företag, från att utveckla och övervaka tillverkningsprocesser för att fungera som kvalitetskontrollinspektörer och säkerhetstestare för produkter. Kandidater kan också arbeta som livsmedelsforskare vid forskningsinstitut som är dedikerade till studier och testning av ny teknik för bearbetning och konservering av mat.

Olika program för att få en Master i matteknik finns över hela världen. Online-program erbjuder en fördel för studenter som behöver ett flexibelt schema eller bor i avlägsna områden. För mer information, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mindre
Fler alternativ inom detta ämnesområde: 
$format_list_bulleted Filter
Sortera efter:
Rekommenderade Senaste Titel
University of Lincoln
Lincoln, Storbritannien

Den globalt viktiga livsmedelssektorn är kopplat till utmaningar kring mark- och vattenanvändning, klimatförändringar, hälsa och välbefinnande. Detta branschledda program syft ... +

Den globalt viktiga livsmedelssektorn är kopplat till utmaningar kring mark- och vattenanvändning, klimatförändringar, hälsa och välbefinnande. Detta branschledda program syftar till att förse studenterna med de avancerade färdigheter, kunskaper och expertis som behövs för att genomföra tekniska och produktionsstyrande roller inom denna växande bransch. -
MSc
Heltid
Engelska
Campusstudier
 
University of Turku
Åbo, Finland

Masterprogrammet i livsmedelsutveckling ger dig kompetens för att möta utmaningarna inom forskning och utveckling inom livsmedelsindustrin och akademin.

Masterprogrammet i livsmedelsutveckling ger dig kompetens för att möta utmaningarna inom forskning och utveckling inom livsmedelsindustrin och akademin. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska
Aug 2023
18 Jan 2023
Campusstudier
 
Universidad Pública de Navarra - UPNA
Pamplona, Spanien

Svara på utmaningarna i dagens livsmedelsindustri genom hållbarhet, innovation och forskning och främjar förändring mot mer hållbar matproduktion och konsumtionsmönster. Varfö ... +

Svara på utmaningarna i dagens livsmedelsindustri genom hållbarhet, innovation och forskning och främjar förändring mot mer hållbar matproduktion och konsumtionsmönster. Varför läsa en magisterexamen i Agrifood Industry Technology and Quality? Dubbel yrkes- och forskningsorientering. Praktikplatser i företag inom livsmedelssektorn. Avancerad utbildning där du kommer att förvärva allmänna och specifika färdigheter för att framgångsrikt initiera och utveckla aktiviteter inom livsmedelssektorn ur hållbarhetssynpunkt. Från vilka grader kan jag komma åt magisterexamen i Agrifood Industry Technology and Quality? Kandidatexamen i innovation på livsmedelsprocesser och produkter. Kandidatexamen i jordbruks-, livsmedels- och landsbygdsmiljöteknik (omnämnande i livsmedelsindustrin). Kandidatexamen i livsmedelsvetenskap och teknik. Andra högskoleexamen relaterade till livsmedelsindustrin och som ger tillgång till magisterexamen. För de högskoleexamen som inte omfattas av det föregående fallet kommer den akademiska kommittén för magisterexamen att bedöma profilens lämplighet med hänsyn till tidigare utbildning inom detta område och/eller yrkeserfarenhet inom forskningscentra eller inom livsmedelsindustrin. -
Magisterexamen
Heltid
3 terminer
Spansk
Sep 2022
Campusstudier
 

Få ett stipendium på upp till 10 000,00 

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium.
EIT Food
Leuven, Belgien

Programmet Master in Food Systems utvecklar topptalenter för livsmedelssektorn genom att utbilda framtidens ledare. Programmet är organiserat av ledande akademiska institution ... +

Programmet Master in Food Systems utvecklar topptalenter för livsmedelssektorn genom att utbilda framtidens ledare. Programmet är organiserat av ledande akademiska institutioner och industripartners från hela vårt partnernätverk och syftar till att förbereda dig för att driva en framtida omvandling av livsmedelssystemet och öka konkurrenskraften hos de företag du valde att arbeta för. -
MSc
Heltid
4 terminer
Engelska
Sep 2022
Campusstudier
 
Lund University
Lund, Sverige

Erasmus Mundus gemensamma magisterexamen i livsmedelsinnovation och produktdesign (FIPDes) är ett tvåårigt akademiskt program inom livsmedelsvetenskap och produktutveckling so ... +

Erasmus Mundus gemensamma magisterexamen i livsmedelsinnovation och produktdesign (FIPDes) är ett tvåårigt akademiskt program inom livsmedelsvetenskap och produktutveckling som erbjuds genom samarbete mellan fem europeiska universitet. Kandidater kommer att kunna ta sig an de enorma utmaningarna och möjligheterna inom sektorn livsmedelsinnovation, produktdesign och förpackning. De startar vanligtvis antingen sin egen tillverknings- eller konsultverksamhet, hittar positioner antingen i sitt land eller i en nationell gren av ett stort internationellt livsmedelsmärke, eller så återvänder de till akademin som doktorander inom livsmedels- / innovationsområdet. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska
Campusstudier
 
Universidade Santiago de Compostela
Lugo, Spanien

Syftet med kursen är att erbjuda specialutbildningar till akademiker från olika grader (ingenjörsrelaterade relaterade till primärsektorn och andra grader vars akademiska utbi ... +

Syftet med kursen är att erbjuda specialutbildningar till akademiker från olika grader (ingenjörsrelaterade relaterade till primärsektorn och andra grader vars akademiska utbildning motsvarar examen relaterade till detta område: kemi, veterinärmedicin, biologi, etc.). -
Magisterexamen
Heltid
Deltid
Spansk, Gallegan
Sep 2022
13 Aug 2022
Campusstudier
 
University of Castilla La Mancha
Ciudad Real, Spanien +1 Mer

Konsumenter blir alltmer medvetna om det viktiga sambandet mellan kost, livsstil och hälsa, vilket främjar efterfrågan på hälsosammare livsmedel. Å andra sidan uppskattar de a ... +

Konsumenter blir alltmer medvetna om det viktiga sambandet mellan kost, livsstil och hälsa, vilket främjar efterfrågan på hälsosammare livsmedel. Å andra sidan uppskattar de allt mer konsumtionen av livsmedel som är minimalt bearbetade, mer naturliga, utan onödiga tillsatser, och som presenterar typiska och traditionella smaker, vilket främjar skapandet av gourmetmat och V-Range-mat. -
Magisterexamen
Heltid
2 terminer
Spansk
Sep 2022
Campusstudier
 
University of Warmia and Mazury in Olsztyn
Olsztyn, Polen

Fakulteten för livsmedelsvetenskap vid UWM i Olsztyn, i samarbete med fakulteten för maskinteknik och processteknik vid Yrkeshögskolan i Offenburg, erbjuder en möjlighet att t ... +

Fakulteten för livsmedelsvetenskap vid UWM i Olsztyn, i samarbete med fakulteten för maskinteknik och processteknik vid Yrkeshögskolan i Offenburg, erbjuder en möjlighet att ta heltid, 3-terminer, andra examens masterstudier i livsmedelsteknologi och human nutrition, inom livsmedelsteknik. Alla undervisningslektioner kommer att genomföras uteslutande på engelska. Undervisningen under vinterhalvåret kommer att ske i Offenburg, och under sommarterminen – i Olsztyn. Valet av undervisningslokal för tredje terminen kommer att bero på handledaren och ämnet för ens examensarbete (det kan vara antingen Olsztyn eller Offenburg). Utexaminerade erhåller ett diplom för examen från andra examens masterstudier vid UWM i Olsztyn i huvudområdet Food Technology and Human Nutrition (inom området Food Engineering) och ett examensdiplom för masterstudier vid University of Applied Sciences i Offenburg i huvudområdet Process Engineering . Om du är intresserad av en ingenjörs vision om utvecklingen av livsmedel och metoder för dess produktion är du välkommen att ta upp dessa studier. Ansökningar kan lämnas in av utexaminerade från ingenjörsstudier inom jordbruk, skogsbruk och veterinärvetenskap, med goda kunskaper i engelska (dokumenterad nivå B2), och samtidigt mobila och ivriga att skaffa nya kompetenser och erfarenheter under sina studier på en polsk eller tysk universitet. -
Magisterexamen
Heltid
3 terminer
Engelska
Okt 2022
Campusstudier
 
Technion International
Haifa, Israel

Fakulteten för bioteknik och livsmedelsteknik erbjuder en studieväg inom bioteknik och livsmedelsteknik.

Fakulteten för bioteknik och livsmedelsteknik erbjuder en studieväg inom bioteknik och livsmedelsteknik. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska
Okt 2022
Campusstudier
 
Universidade Católica Portuguesa – Porto
Porto, Portugal

Livsmedelssektorn är nödvändig för att säkerställa samhällets kvalitet och utveckling. Trots den senaste utvecklingen av livsmedelssystemen närmar sig nu stora utmaningar. Exe ... +

Livsmedelssektorn är nödvändig för att säkerställa samhällets kvalitet och utveckling. Trots den senaste utvecklingen av livsmedelssystemen närmar sig nu stora utmaningar. Exempel på dessa är 2030-agendan, utfärdad av FN med 17 hållbara utvecklingsmål (SDG), eftersom utveckling och hållbarhet för närvarande är på en kollisionsväg och COVID-19-pandemin. År 2050 kommer världen att behöva 60 procent mer mat, och med nedgången i produktivitetsnivåer är det osannolikt att detta mål kommer att uppnås, åtminstone om det inte sker någon förändring av det nuvarande livsmedelssystemet. I den meningen är det nödvändigt att skapa utvecklings- och innovationsstrategier för att öka jordbruks- och livsmedelsproduktionen hållbart, förbättra globala försörjningskedjor, minska livsmedelsförluster och avfall, minska miljöpåverkan, spara energi och säkerställa säker och näringsrik mat för alla. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska, Portugisiska
Campusstudier
 
University of Bayreuth (Universität Bayreuth)
Bayreuth, Tyskland

Mat skiljer sig i grunden från andra varor: Den består av (delar av) organismer som levde eller fortfarande finns. Förutom den högre komplexiteten i dess sammansättning och va ... +

Mat skiljer sig i grunden från andra varor: Den består av (delar av) organismer som levde eller fortfarande finns. Förutom den högre komplexiteten i dess sammansättning och variationen i dess utgångsmaterial, resulterar detta i en större risk för variation under produktion, transport och lagring. Hur förser vi så många människor som möjligt på de mest hållbara sätten med hälsosam mat av hög kvalitet? Du kommer att hantera denna och liknande frågor i magisterprogrammet "Food Quality and Safety". -
MSc
Heltid
4 terminer
Engelska
17 Okt 2022
Campusstudier
 
Offenburg University
Offenburg, Tyskland

Den engelska-lärda masterexamen i bioteknik (MBT) ger dig kvalifikationer att delta i lösningsutvecklingen för viktiga frågor om vår framtid.

Den engelska-lärda masterexamen i bioteknik (MBT) ger dig kvalifikationer att delta i lösningsutvecklingen för viktiga frågor om vår framtid. -
MSc
Heltid
3 - 4 terminer
Engelska, Tysk, Polska
Okt 2022
Campusstudier
 
USEK - Holy Spirit University of Kaslik
Jounieh, Libanon +3 Mer

Uppdraget för Tekniska högskolan vid USEK är att ge en inspirerande och stödjande miljö för högkvalitativ och effektiv utbildning, utveckla elevernas kreativa och kritiska tän ... +

Uppdraget för Tekniska högskolan vid USEK är att ge en inspirerande och stödjande miljö för högkvalitativ och effektiv utbildning, utveckla elevernas kreativa och kritiska tänkande och examen livslånga ledare som kan ta itu med nya problem mot bakgrund av förändringarna och nya utmaningar inom ingenjörskarriärer. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska
Okt 2022
Kombinerat online och på campus
Campusstudier
Internet
 
University of Parma
Parma, Italien

Avancerad nivå i livsmedelsvetenskap och teknik riktar sig till italienska och utländska studenter som är intresserade av ämnena livsmedelsteknik, livsmedelssäkerhet och kvali ... +

Avancerad nivå i livsmedelsvetenskap och teknik riktar sig till italienska och utländska studenter som är intresserade av ämnena livsmedelsteknik, livsmedelssäkerhet och kvalitet. Avancerad nivåkurs är strukturerad så att den representerar den naturliga fortsättningen av studier för akademiker som har universitetsexamina inom livsmedelsvetenskap och teknik och inom gastronomiska vetenskaper, men kan också vara av intresse för akademiker inom andra vetenskapstekniska discipliner inom områdena kemi, biologi och teknik med en adekvat läroplan. -
Magisterexamen
Heltid
Deltid
2 år
Engelska, Italienska
Kombinerat online och på campus
Campusstudier
Internet
 
Politecnico di Milano
Milan, Italien +1 Mer

Matteknik har som målsättning att utveckla en ny livsmedelsindustriskultur och vid utbildningen av studenter på masternivå som kan lösa problem och att förnya värdekedjan i li ... +

Matteknik har som målsättning att utveckla en ny livsmedelsindustriskultur och vid utbildningen av studenter på masternivå som kan lösa problem och att förnya värdekedjan i livsmedels- och dryckesindustrin. -
MSc
Heltid
2 år
Engelska
Campusstudier