MASTERSTUDIES

Jämför 22 masterprogram i Livsmedelsteknik

En magisterexamen är det första steget i grundutbildning, efter en kandidatexamen. Att erhålla denna examen certifierar elevernas kompetens inom sitt ämnesområde, vilket gör det ett akademiskt mål för många. Genom att tjäna en magisterexamen kan man öppna upp en mängd karriärmöjligheter.

Vad är en Master i matsteknik? Denna grad ger en förståelse för forskning och utveckling som är inblandad i livsmedelsproduktion. Teckna från kemi och mikrobiologi kan eleverna lära sig grunden för livsmedelsegenskaper och tekniken som används för att förverkliga och perfekta dem, fortsätt sedan med att designa och innovera matlösningar. Detta inbegriper att säkerställa livsmedelskvalitet och säkerhet samt förståelse av miljö- och sociala frågor som berörs.

Studenter på väg till en mästare i matteknik kan bygga planerings- och problemlösningsförmåga som kan tillämpas på andra håll i livet. De utvecklar också en typisk förståelse för forsknings- och utvecklingsprocesser, tillsammans med en bredare bild av livsmedelsindustrins inverkan och hur man gör ljudbedömningar av dessa effekter.

Undervisningsutgifterna för en Master i matsteknik varierar från en institution till en annan, och programmet tar i allmänhet två år att slutföra. Studenter ska undersöka potentiella skolor för att hitta mer information om dessa kostnader.

Matsteknologer är alltid efterfrågade, så erkännandet som kommer med en magister i matteknik banar vägen till olika potentiella karriärer. Många akademiker hittar arbete hos livsmedelsproducerande företag, från att utveckla och övervaka tillverkningsprocesser för att fungera som kvalitetskontrollinspektörer och säkerhetstestare för produkter. Kandidater kan också arbeta som livsmedelsforskare vid forskningsinstitut som är dedikerade till studier och testning av ny teknik för bearbetning och konservering av mat.

Olika program för att få en Master i matteknik finns över hela världen. Online-program erbjuder en fördel för studenter som behöver ett flexibelt schema eller bor i avlägsna områden. För mer information, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

22 Resultat i Livsmedelsteknik Filter

Magisterexamen i matutveckling

University of Turku
MSc
Aug 2021
<
Heltid
<
2 år
20 Jan 2021
Engelska
Campusstudier

Masterprogrammet i livsmedelsutveckling ger dig kompetens för att möta utmaningarna inom forskning och utveckling inom livsmedelsindustrin och akademin.

Läs mer

Master i livsmedelsbioteknik

Ural Federal University
Magisterexamen
Sep 2021
<
Heltid
<
2 år
30 Sep 2021
Engelska
Campusstudier

Masterprogrammet i livsmedelsbioteknik syftar till att förbereda flerkompetenta experter inom produktionskvalitetskontroll, produktutveckling och innovation inom livsmedels- o ...

Läs mer

Master i agri-matsteknik

University of Lincoln
MSc
Jan 2021
<
Heltid
Engelska
Campusstudier

Programmet syftar till att utrusta studenter med avancerad kompetens, kunskap och kompetens för att genomföra tekniska och produktionsstyrningsroller i den globalt viktiga liv ...

Läs mer

MSc i livsmedelskvalitet och säkerhet

University of Bayreuth (Universität Bayreuth)
MSc
<
Heltid
<
4 terminer
Engelska
Campusstudier

Mat skiljer sig i grunden från andra varor: Den består av (delar av) organismer som levde eller fortfarande finns. Förutom den högre komplexiteten i dess sammansättning och va ...

Läs mer

Master of Food Technology (Leuven et al)

KU Leuven: Faculty of Bioscience Engineering
MSc
Sep 2021
<
Heltid
<
Deltid
<
2 år
Engelska
Campusstudier

Interuniversitetsprogrammet inom livsmedelsteknik (IUPFOOD) fokuserar på två tekniska dimensioner av främsta och avgörande betydelse för livsmedelsförädling och konservering. ...

Läs mer

Master i livsmedelsvetenskap och teknik

University of Parma
Magisterexamen
<
Heltid
<
3 år
Engelska
Italienska
Kombinerat online och på campus
Campusstudier
Internet

Gradkursen i matvetenskap och teknik är utformad för att producera akademiker som har god grundläggande och praktisk kunskap inom huvudområdena matvetenskap och teknik.

Läs mer

MS-marknadsföring, kommunikation och konstruktion av livsmedelsprodukter

EM Normandie Business School
MSc
<
Heltid
Franska
Campusstudier

Bli en specialist inom sektorn, beväpnad för att möta utvecklingsutmaningarna inom livsmedelsindustrin.

Läs mer

Civilingenjör Livsmedelsvetenskap och innovation

Manchester Metropolitan University
MSc
Sep 2021
<
Heltid
<
Deltid
Engelska
Campusstudier
Internet

Genom denna kurs kommer du att utforska livsmedelstillverkning från 2000-talet och utveckla din förståelse för hur de biokemiska egenskaperna hos livsmedelskomponenter påverka ...

Läs mer

Civilingenjör och matteknik

Universidad de Sonora
Magisterexamen
<
Heltid
<
2 år
Spansk
Campusstudier

Allmän mål: Att erbjuda ett ramverk av specialiserad akademisk utbildning till kandidater från biologiska vetenskaper, kemiska biologer, kemiteknik, agronomer och relaterad ka ...

Läs mer

MSc i livsmedelsteknik (avhandling)

University of Johannesburg
MSc
Jan 2021
<
Heltid
Engelska
Campusstudier

Det huvudsakliga syftet med MSc i livsmedelsteknik är att förse studenterna med specialiserad avancerad utbildning samtidigt som de uppfyller kraven för en specifik forsknings ...

Läs mer

Civilingenjör i livsmedelsinnovation och produktdesign

Lund University
MSc
<
Heltid
<
2 år
Engelska
Campusstudier

Erasmus Mundus gemensamma magisterexamen i livsmedelsinnovation och produktdesign (FIPDes) är ett tvåårigt akademiskt program inom livsmedelsvetenskap och produktutveckling so ...

Läs mer

Civilingenjör i matteknik

Politecnico di Milano
MSc
Feb 2021
<
Heltid
<
2 år
Engelska
Campusstudier

Matteknik har som målsättning att utveckla en ny livsmedelsindustriskultur och vid utbildningen av studenter på masternivå som kan lösa problem och att förnya värdekedjan i li ...

Läs mer

Master of Food Technology (Leuven)

KU Leuven
MSc
<
Heltid
<
2 år
Engelska
Campusstudier

För att uppfylla sitt näringsmässiga öde måste mat tillverkas säkert och levereras till slutkonsumenten. Detta kräver bearbetningsteknologi för att konvertera råvaror till mel ...

Läs mer

Master of Science (MSc) i livsvetenskaper - Mat- och dryckinnovation

ZHAW School of Life Sciences And Facility Management
MSc
<
Heltid
<
Deltid
<
3&nbsp;-&nbsp;7 terminer
Engelska
Campusstudier

I detta masterprogram behandlar du innovativa lösningar för livsmedels- och dryckesindustrin. Du känner igen innovation som en holistisk process och utvecklar nya produkter oc ...

Läs mer

Master i matsteknik

University of Algarve
MSc
<
Heltid
<
2 år
Portuguese (Portugal)
Engelska
Campusstudier

Syftet med MSc-programmet i livsmedelsteknologi är att ge en allmän förståelse för livsmedelsegenskaper och produktion, och kunskap om tekniker som är involverade i produktion ...

Läs mer