20 Master Program i Molekylärbiologi 2024

Master Program i Molekylärbiologi 2024Filter
    • Milan, Italien

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Programmet syftar till att bilda "genomforskare", det vill säga kandidater som har tillräcklig kunskap om biologiska systemets molekylära grund strukturen och funktionen hos biologiska molekyler och hur de deltar i cellulära processer; teknologier och plattformar för analys av genomer; verktygen för bioinformatik och genomisk analys; och de statistiska och beräkningsmetoderna för analys av biomolekylära data.

    • Belfast, Storbritannien

    Heltid

    1 år

    På Campus

    Engelsk

    Det senaste decenniet har sett enorma framsteg inom molekylär och biomedicinsk teknik som resulterat i en "omics"-revolution. Bioinformatik täcker tillämpningen av matematik, statistik och databehandling på biologiska och kliniska scenarier. Algoritmer och mjukvaruverktyg används för att förstå och tolka patienthärledda 'Big Data'.

    • Groningen, Nederländerna

    Heltid

    24 månader

    På Campus

    Engelsk

    • Southampton, Storbritannien

    Heltid

    1 år

    På Campus

    Engelsk

    • Verona, Italien

    Heltid, Deltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Magisterexamen i molekylär och medicinsk bioteknik. Molekylär och medicinsk bioteknik har en enorm potential för att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Genom förståelsen av sjukdomars molekylära och cellulära mekanismer spelar bioteknik en viktig roll i utvecklingen av läkemedel, vacciner, terapier och diagnostiska tester. Masterexamen i molekylär och medicinsk bioteknik syftar till att producera skickliga forskare inom området molekylär och cellulär bioteknik som är kapabla att utföra biomedicinska analyser, forskning och utveckling med hjälp av experimentella och beräkningsmetoder.

    • Dundee, Storbritannien

    Heltid

    12 månader

    På Campus

    Engelsk

    • Sheffield, Storbritannien

    Heltid

    1 år

    På Campus

    Engelsk

    Få en detaljerad förståelse av samtida mikrobiologi - genom att undersöka de industriella, kommersiella och medicinska aspekterna av disciplinen. Utforska de grundläggande principerna som ligger till grund för miljö-, industriell och medicinsk mikrobiologi. Lär dig hur mikroorganismer orsakar sjukdomar och interagerar med immunsystemet och vilka praktiska åtgärder som kan vidtas för att förebygga och behandla dessa tillstånd.

    • Fargo, Amerikas förenta stater

    Heltid

    3 år

    På Campus

    Engelsk

    Genomics, Phenomics and Bioinformatics är ett tvärvetenskapligt forskarprogram som involverar 27 fakulteter från sex institutioner och tre högskolor. Programmet fokuserade initialt på genomik och bioinformatik. 2021 genomgick programmet en stor förändring. Detta föranleddes av framsteg inom fenotypning med hög genomströmning och den växande betydelsen av fenomendata och dess direkta samband med gener som kontrollerar egenskaper. Baserat på dessa relationer lades fenomenet till som ytterligare ett forskningsspår.

    • Esch-sur-Alzette, Luxemburg

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Detta masterprogram gör det möjligt för studenter att förvärva djupare kunskaper inom biovetenskap med hänsyn till nya beräknings- och högeffektiva experimentella tekniker. Detta handlar om hantering av stora mängder data och därmed är bioinformatik och nätverksanalys viktiga inslag i denna moderna utbildning inom biovetenskap. Systembiologi (en förlängning av biokemi och fysiologi) vill förstå och modellera system: enskilda celler, organ och hela organismer på grundval av deras konstituerande molekyler. Det integrerar etablerade discipliner inom biovetenskap och renoverar dem för framtidens utmaningar.

    • Saint Petersburg, Ryssland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Molekylära och cellulära metoder för utveckling av terapier mot socialt betydande sjukdomar såsom virus- och bakterieinfektioner, cancer och autoimmuna sjukdomar, ärftliga sjukdomar.

    • Tampere, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Insikter i cellers molekylära mekanismer och arkitektur. Biomedicinsk teknik är ett tvärvetenskapligt område som bygger på förståelse av biologiska system på molekylär nivå och utvecklar nya tillvägagångssätt för att främja medicinska och biotekniska tillämpningar.

    • Aveiro, Portugal

    2 år

    På Campus

    Engelsk, Portugisiska

    • Cardiff, Storbritannien

    Deltid

    3 år

    Distansutbildning

    Engelsk

    • Barcelona, Spanien

    På Campus

    Engelsk

    • Washington, Amerikas förenta stater
    • Online

    Heltid, Deltid

    12 månader

    Distansutbildning

    Engelsk

    Genombrott inom genetikforskning förändrar hur vi upptäcker, diagnostiserar och behandlar sjukdomar. Individualiserad genomik är ett framväxande område fyllt med karriärmöjligheter inom hälso- och sjukvård, utbildning, bioteknik och industri.