34 Master Program i Stads- och samhällsplanering i Europa for 2024

Master Program i Stads- och samhällsplanering i Europa for 2024Filter
    • Ísafjörður, Island

    Heltid

    18 månader

    På Campus

    Engelsk

    Coastal Communities and Regional Development är ett internationellt, tvärvetenskapligt masterprogram för utveckling av landsbygdsområden och avlägsna områden i det förflutna och i framtiden.

    • Manchester, Storbritannien

    Heltid, Deltid

    12 månader

    På Campus

    Engelsk

    Få specialkunskaper för en karriär inom stads- eller miljöplanering med denna ackrediterade mästare.

    • Helsinki, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk, Finska, Svenska

    Masterprogrammet i urbana studier och planering (USP) förbereder studenterna att utmärka sig som yrkesverksamma som kan förstå och hantera komplexa utmaningar för stadsutveckling. Studenter lär sig att ta itu med sådana utmaningar genom en läroplan och en pedagogisk strategi som inkluderar tvärvetenskaplig bredd samt djup i kärnområdena kunskap, färdigheter och praktik. USP är ett gemensamt program mellan Helsingfors University of Helsinki och Aalto-universitetet.

    • Gothenburg, Sverige

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Utvecklingen av städer och den byggda miljön sätter en enorm press på naturen. Eftersom urbaniseringen fortsätter i snabb takt, blir det viktigt att hitta hållbara och anpassningsbara lösningar på dessa frågor. I detta program uppmuntrar vi ett kritiskt perspektiv på hållbar utveckling och nuvarande praxis inom arkitektur och stadsdesign.

    • Groningen, Nederländerna

    Heltid

    1 år

    På Campus

    Engelsk

    Civilingenjör i miljö- och infrastrukturplanering är den bästa planeringsmästaren i Nederländerna, enligt den årliga undersökningen av tidningen Elsevier. Under programmet kommer du att jämföra internationell teori och praktik, studera stadsområden och frågor om infrastruktur, miljö och vatten, samtidigt som du tänker (politiska strategier) och gör (praktiskt arbete med projekt och planer). Vårt program är kopplat till internationella (t.ex. AESOP) och nationella (t.ex. ministeriet för infrastruktur och miljö) institut och Groningen erbjuder ett brett utbud av kurser och faciliteter i engelskspråkiga kurser.

    • Stockholm, Sverige

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Masterprogrammet i hållbar stadsplanering och design fokuserar på sambandet mellan den byggda miljön och sociala, ekonomiska och institutionella krafter. Studenter får en djupgående och bred förståelse för de många faktorerna i hållbar stadsutveckling. Projektarbete ger studenterna starka praktiska färdigheter. Utexaminerade har expertis att anpassa planering och design till framtidens miljöförhållanden och samhälleliga behov.

    • Gdańsk, Polen

    Heltid

    3 terminer

    På Campus

    Engelsk

    Vi levererar omfattande planeringsutbildning på masternivå, med särskilt fokus på städer, deras territoriella miljö och deras omvandling. Vårt arbetssätt är designorienterat med en gedigen teoretisk bakgrund. Frågorna om urban, regional och gränsöverskridande planering, strategisk planering, stadsförnyelse, nya planeringsverktyg ingår också i programmet.

    • Antwerp, Belgien
    • Online

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Över hela världen innebär den ökande urbaniseringen många miljöutmaningar: resursanvändning, produktion av avfall, kvalitet på luft och vatten, energiefterfrågan, klimatförändringarnas effekter, hälsoproblem osv. Komplexiteten i dessa urbana miljöproblem är betydande. För att ta itu med dem behöver vi expertis från olika discipliner, med fokus på hållbarhet och (eko) teknisk innovation.

    • Stockholm, Sverige

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Miljöfrågorna är komplexa. Ett systemperspektiv krävs för att förstå dagens multidisciplinära miljöproblem och identifiera både långsiktiga lösningar och alternativ. Programmet fokuserar på miljövetenskap och fysisk planering. Det ger studenterna ett systemperspektiv på miljöfrågor, med fokus på planeringsprocesser, internationella och gränsöverskridande frågor, och praktisk träning i verktyg som systemanalys.

    • Barcelona, Spanien
    • Brunswick, Tyskland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Ge dig ut på en transformativ inlärningsupplevelse för att bli ledare inom ett av 2000-talets mest kritiska och dynamiska områden!

    • Tartu, Estland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Programmets mål är att förbereda ledande specialister för planering och analys inom multifunktionellt skogsbruk, som kan ta ansvar och fatta hållbara strategiska beslut.

    • Warsaw, Polen

    Heltid

    4 terminer

    På Campus

    Engelsk

    När världen fortsätter att urbanisera och globalisera, städer blir den dominerande formen av mänsklig bosättning som samtidigt är lokalt unik och globalt nätverkad. Städerna definierar i vilken skala de flesta av de pressande samhällsfrågorna är engagerade.

    • Barcelona, Spanien

    Heltid

    1 år

    På Campus

    Engelsk

    Denna magisterexamen är ett innovativt, internationellt och tvärvetenskapligt utbildningsprogram som lär studenterna hur de kan operera de mest brådskande kraven på att bygga mer motståndskraftiga och hållbara städer genom stadsplanering och design, och hur man utformar adekvat politik och styrmodeller. Detta ettåriga program ger de mest uppdaterade perspektiven, metoderna och verktygen för att hantera hotet från klimatförändringar, naturkatastrofer och de sociala och tekniska förändringar som krävs för att minimera miljöpåverkan från de nuvarande globala urbaniseringstrenderna samtidigt som man tar itu med social rättvisa.

    • Tallinn, Estland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Programmet ligger i den tvärvetenskapliga skärningspunkten mellan arkitektur, stadsplanering och design, konsthistoria och teori, kritisk geografi, sociologi, etnografi och relaterade discipliner.

    • Rome, Italien

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Innovativa verktyg som integrerar arkitektur, stadsplanering och designmetoder är nödvändiga för att främja "Placemaking"-processer, som är avgörande för att skapa välkomnande och funktionella kollektiva utrymmen som underlättar stadsförnyelse. Den tvååriga Master of Arts in Design for Public Spaces - Placemaking and Urban Regeneration utbildar yrkesverksamma som kan hantera aktivering och förnyelse av kollektiva utrymmen, från idé till förverkligande, samtidigt som de förstår den sociokulturella dynamiken i stadsrum.