MASTERSTUDIES

Se masterprogram i Stads- och samhällsplanering i Indien 2020

En masterexamen är den första högre examen man kan ta efter att man tagit en kandidatexamen. Att ta en masterexamen tar vanligtvis två år när man studerar på heltid, vilket i det amerikanska systemet motsvarar 36 till 54 studiepoäng.  

Urban och regional samhällsplanering är ett område som handlar om design och utveckling, och det finns många olika fördjupningsområden beroende på ens personliga intressen. Några av de mest populära fördjupningsområdena är social och ekonomisk utveckling, markanvändning och transport.  

Hittade i södra delen av Asien, är Indien näst mest befolkade landet i världen med ungefär 1,27 miljarder människor. Indien har fyra typer av universiteten, Centrala universitet, statliga universitet, Anses universitet och privata universitet som består i över 550 institutioner.

De mest populära masterprogrammen i Stads- och samhällsplanering i Indien 2020

2 Resultat i Stads- och samhällsplanering, Indien Filter

M.Des. i Public Space Design

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Magisterexamen
<
Heltid
<
2 år
Engelska
Campusstudier

Programmet främjar empatiska och reflekterande designers som kan engagera sig med teori och allmän politik. Det utvecklar förmågan att hantera komplexitet och navigera i lager ...

Läs mer

Master of Urban Planning

CEPT University
Magisterexamen
<
Heltid
<
2 år
Engelska
Campusstudier

Master of Urban Planning (MUP) tillåter studenternas exponering för nationell och internationell bästa praxis i stadsplanering och utrusta dem med kunskaper och färdigheter so ...

Läs mer