Master design och produktion av kläder för scenkonst, film och TV

Allmänt

Programbeskrivning

Förutom den välkända makt film, är en värld av tv-dramaserier, moderna och vintage, växer både hemma och utomlands, och har blivit det viktigaste argumentet för programmeringen av de stora kedjorna nationell och internationell. Detsamma gäller cirkusen, modern dans, musik eller teater, alla skaparna av drömvärldar och individuell och sofistikerad design landskap och kostymer.

Med tanke på denna verklighet måste den professionella krävs för kostym design och produktion vara mycket skicklig inom tekniken. En professionell krav översätta till ett attraktivt och tilltalande för betraktaren, som kan översättas till ett plagg psykologi en karaktär och den dramatiska utvecklingen från ett manus design, men samtidigt producera kunskap från en ingående kunskaper om tekniker för mer specifika och kreativa mönster och kan utföra tester som kostymer för skådespelare och dansare med en fysionomi och mycket specifika behov.

För om formgivaren-duon patronista kombination är en blomstrande inom modevärlden, är det nästan nödvändigt när vi går in i en värld av scenkonst.

Syften

Denna Master syftar till att bilda en högt kvalificerad professionell, både kreativt och tekniskt, med fokus på djupet om särskilda ämnen och metoder för design och mönster gör kostymer för program och filmer.

Eleverna lär sig att arbeta på ett manus för skönlitteratur, skapa karaktär och användning av kläder som ett verktyg för kommunikation, och inte som ett mål i sig. Men de når en hög modegrad ur teknisk synvinkel byggandet av plagget, ett faktum som gör det möjligt för oss att utforska och förstå de grundläggande reglerna för domstol, med hjälp av de mest aktuella metoder inom detta område, höja värdet på beslut kreativa.

Innehållet sträcker sig från utbildning i att skapa mönster som svarar mot behoven hos varje typ av produktion, vare sig scenområdet (teater och opera), audiovisuell (film och television fiction) eller särskilda utställningar (dans och cirkus) till teknisk behärskning av mycket specifika specialiteter mönster (skrädderi, korsetter och experimentell) som är nödvändiga för ett yrke som måste bry sig så mycket detaljer i kostym, betonar vikten av lagarbete och samverkan med andra kreatörer ( scenografer, regissörer, fotografer ...).

Adresserat till

Akademiker och akademiker med erfarenhet inom mode design, textil, mönster eller andra kreativa områden kopplade genom förtjänstfullt akademisk kursplan och / eller portfölj. Annars måste du gå forskarskola / under modedesign och bild.

Tillgång och examen

Tillgång universitetsexamen (kandidatexamen eller examen) och intern urvalsprocess. egen magisterexamen delas ut av Universitat Abat Oliva CEU erhålls.

Curricular resväg

Detta magisterexamen är resultatet av att kombinera den akademiska läroplaner av forskar Costume Design for Performing Arts, Film och TV och avancerade mönsterritare och Creative.

Senast uppdaterad Nov 2015

Om skolan

En este nuevo escenario, mucho más exigente y que plantea sus propias necesidades, el principal objetivo de Idep Barcelona es formar a los mejores profesionales en el entorno del Diseño y la comunicac ... Läs mer

En este nuevo escenario, mucho más exigente y que plantea sus propias necesidades, el principal objetivo de Idep Barcelona es formar a los mejores profesionales en el entorno del Diseño y la comunicación gráfica y audiovisual, del Diseño y la imagen de moda y de la Fotografía y creación contemporánea. Una nueva generación de creativos que reúna, además de los conocimientos técnicos necesarios para utilizar con eficacia las herramientas más avanzadas, una visión contemporánea de las nuevas tendencias conceptuales. De esta manera, facilitamos su incorporación al mercado laboral en las mejores condiciones. Läs mindre