Master i datateknik

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Master i datateknik

Data- och är den akademiska disciplinen ägnas åt studier och forskning av olika aspekter av informationsteknologi, som har blivit kärnan oumbärlig teknik av 21-talet. Det täcker ett brett spektrum av ämnen som rör datorer, från de teoretiska grunderna för databehandling till applikationssystem baserade på informationsteknologi.

Vårt mål är att öka vår kunskap om huvudmän, algoritmer, tekniker och applikationer för alla komponenter i datorsystem. Med tanke på att de flesta mänskliga aktiviteter använda information i en högteknologisk samhälle, är betydelsen av datateknik avgörande, inte bara för att upprätthålla en teknisk kant utan också för att förbättra människors livskvalitet.

Datavetenskap och Engineering Department vid POSTECH ger grund- och forskarutbildningen att utbilda studenter som kommer att bli nationella och världsledande inom informationsteknologi med en balanserad kunskap om teori och praktik. Avdelningen bedriver också världsledande forskning inom ett brett utbud av IT-områden. Forskningsområden vid institutionen är i stort sett delas in i fyra områden; System och mjukvara, AI och dataanalys, Digital Media och nätverk. De lärare vid institutionen är ledande experter inom sina forskningsområden och har genomfört omfattande forskning om de kritiska frågorna för informationsvetenskap. Deras forskningsresultat är välkända och de är aktivt involverade i nyckelroller för forskningsverksamheten i koreanska och världen. Avdelningen har en regering som stöds forskningscentrum (ITRC) och en nationell forskningslabb (NRL).

Utbildningen vision av institutionen är att stimulera och uppmuntra eleverna att bli världsledande på högsta konkurrenskraftig nivå. För att förverkliga denna vision, har avdelningen omstrukturerat grundläroplanen så att eleverna kan ta hög nivå kurser på avancerad forskning ämnen så tidigt som möjligt. Det ger också globala praktikprogram för studenter att besöka och arbeta på ledande IT-företag och forskningsinstitut, till exempel Microsoft Research Asia. Mottot för avdelningen är att vägleda eleverna att inse världsklass drömmar genom samarbete och inför alla utmaningar.

Den forskningsvision för avdelningen är att bedriva innovativ forskning mot målet att skapa en integrerad informationssamhälle i framtiden. För att uppnå denna vision, är avdelningen främja forskning om integrerade system som kommer att leda och uppfylla industriella krav med fokus på hög slag kreativa kärna forskning för både samhälle och industri. Med denna metod är samverkan och harmoni mellan lärare förväntas producera top notch forskningsresultat som kommer att göra institutionen känd över hela världen. Dessutom är avdelningen planerar att bilda ett partnerskap med forskningsinstitut ett globalt IT-företag inom en snar framtid. För att göra denna vision möjligt kommer avdelningen att fortsätta att rekrytera de allra bästa lärarna och förbättra utbildningen och forskningsmiljön, fullfölja vårt mål att göra POSTECH CSE världsledande inom IT-området.

Senast uppdaterad Feb 2017