Master i kemiteknik

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Master i kemiteknik


Kemiteknik - en omfattande disciplin for the 21st Century

Den kemiteknik integrerar kunskap om matematik, fysik, kemi och biologi i en mångsidig teknik ram, en verkligt tvärvetenskaplig studie som kommer att ge studenterna en grund för karriärer inom olika yrken i the 21st Century. Av alla de tekniska avdelningarna på POSTECH, är detta den enda i vilken kemi och biologi är integrerade i läroplanen, och som sådan, en unik utbildning som förbereder studenterna för en karriär inom både processteknik samt produktionsutveckling.

Den kemiska tekniska avdelningen ger en integrativ disciplin. Programmet har kombinerat kemisk processteknik, polymer S & E, bioteknik, elektronik material, miljöteknik från början medan dessa bildar separata avdelningar i många befintliga universitet.


Den tradition av kompetens

Inom några år efter grundandet, avdelningen dykt upp som en av de främsta kemitekniska avdelningar i landet när det gäller lärare kompetens, laboratorieforskningsanläggningar, och student kvalitet.

När i början av 1990 inledde regeringen ett ambitiöst program för upprättande av kompetenscentrum vid universitet, POSTECH samlat fem, två i kemiteknik avdelningen, en aldrig tidigare skådad prestation.

Automation Center och katalys Center fungerat som ankare för en stor del av institutionens forskning i många år. År 1995 tilldelades regeringen POSTECH ett flerårigt bidrag till hittat miljöteknik School där kemiteknik fakulteten spelade nyckelroll. Dessa centra och skolan har tjänat till att främja hög kvalitet i grund- och forskarutbildning samt kvalitets forskning på bred forskningsfronten.


Karriärmöjligheter för akademiker

Förutom de traditionella kemiska processindustrin som är landets industriella ryggrad, olika yrkesval väntar akademiker. Den kemiteknik utbildning förbereder en för yrken inom: tillverkning, Advanced Materials, läkemedel, petrokemi, hälsovård, livsmedel, Specialty Chemicals, Polymers, bioteknik, miljöindustrin, informationsteknik.

Senast uppdaterad Feb 2017