Master Konstnärlig Direktion och Grafisk Design

Allmänt

Programbeskrivning

Att vara någon av bilden i dagens värld ställer en global vision av projektet. Accelereringen av datorverktyg har radikalt förändrat bildkedjans produktionskedja, som inte längre är tilldelad en konstnärlig regissör, sedan till en kreativ och slutligen till en utövande men till en och samma ansvarig person. Dessutom är varumärken eller institutioner beroende av meddelandets varaktighet, tecken, koder, lägen, som ständigt förändras.

Denna evolutionära och snabba aspekt av jobbet kräver en ung professionell en eklektisk anda, en snabb intuition, en kreativitet öppen för konceptuella och formella initiativ . För att förbereda sig för detta, från det tredje året presenterar eleverna sitt arbete för jurier som består av utomstående yrkesverksamma och lärare i skolan.

Din konstnärliga instruktörsträning

Eleven måste idag utbildas till de specifika teknikerna, till varje uttryckssätt, förmågan att tänka sig, att resa från en domän till en annan, till sinnets och realisationshastigheten, intellektuell rörlighet, en bred kultur och framför allt behovet av ständig information.

Engagerade i yrkeslivet, förmågan att bekräfta en öppen kreativitet, att ta konceptuella initiativ, för att underlätta projektets intelligens, att anpassa sig till alla sorters fall är viktiga egenskaper. Samtidigt som det arbetar för att lära sig den nödvändiga kunskapen är Charpentier Academy särskilt uppmärksam på att förbereda studenterna för denna tankegång. Det ensam gör det möjligt för dem att bli verkliga aktörer i hjärtat av denna förändring och denna värld i rörelse.

erasmus

Tack vare våra många partnerskap kan alla våra studenter gå utomlands. Charpentier Academy är innehavare av Erasmus-stadgan 2014-2020, ett stipendium tilldelas studenter som vill fortsätta sina studier eller göra praktik i Europa.

Som utbytesstudenter omfattas betalning av studieavgifter till värdinstitutionen. Ett sätt att hitta andra sätt att arbeta eller studera, lära sig ett främmande språk i total nedsänkning och få större öppenhet.

Partner skolor

 • Tyskland: FH Aachen
 • Bulgarien: St. Cyril och St. Methodius University of Veliko Turnovo
 • Spanien: IED Istituto Europeo di Design av Madrid och Barcelona
 • Irland: Griffith College Dublin
 • Italien: IUAV Venedig och Creative Academy, Milano
 • Förenta staterna: Cornell University, Ithaca, New York
 • Indien: World University of Design, Sonipat, Haryana
 • Mexiko: Universidad de Monterrey
 • Republiken San Marino: Universita degli Studi della Repubblica di San Marino.

praktikplatser

Praktikplatser är helt integrerade i läroplanen. De är föremål för ett avtal mellan skolan och företaget. Deras bedömning bidrar till erkännandet av terminalundersökningar och är föremål för exakta tilldelningsförfaranden. De svarar på studier och experiment.

De är obligatoriska i slutet av 3: e året och övervakas av en lärare (coaching, CV, bok, praktikforskning).

Huvudsyftet med dessa perioder är fortsatt matchningen av professionell och teknisk praxis som förvärvats under examenscykeln. De syftar till att underlätta integrationen av studenter i arbetslivet och leder ofta till ett första jobb . Tack vare Erasmus-charteret kan praktikplatsen vara ett tillfälle för nedsänkning utomlands.

Din titel på konstnärlig direktör

Titeln på konstnärlig regissör levererad av Charpentier Academy är registrerad i National Directory of Professional Certifications NIVÅ I NSF-kod 320V Dessutom är skolan erkänd av ADC (Association Design Council)

Ditt framtida jobb, ett flertal möjligheter

Visuell kommunikation karakteriseras mindre av ett visst yrke än genom en konstellation av applikationer, och i själva verket mångsidigheten av färdigheter. Konstdirektör, grafisk designer, illustratör, konstköpare, reklam, webbdesigner och på flera olika områden som press, publicering, audiovisuella medier, kultur, handel eller institution är det nästan ett nytt jobb, där det viktigaste är att ha en "vision av saker": analysera, förstå, skapa. Det är därför på förmågan att navigera från ett koncept till ett annat, på utövandet av rörlighet i sinnet och skapandet som pedagogiken bygger.

Priser 2019

bokningsavgift

Betalningsvillkor

 • 1: a betalning: 1.800 € vid tidpunkten för deponeringen av anmälningsblanketten (laglig dröjsmål med återtagande av 8 dagar kvarvarande förvärvad bortom).
 • 2: a avbetalningen: 50% av saldot, senast den 1 juli.

Balans: senast den 1 november.

För utländska studenter betalas alla studieavgifter (förskottsbetalning) senast den 1 juli.

Regleringsvillkor

1: a året

Eleverna är oroliga

 • Innehavare av en kandidatexamen eller har slutkursens nivå eller fortfarande från yrkesutbildningsinstitutioner.
 • Utlänningar som innehar ett examensbevis som motsvarar en kandidatexamen eller från specialskolor eller tillämpad konst.
 • Utländska studenter måste tillhandahålla de resultat som erhållits vid TCF (eller motsvarande).

Inträdesförfarande

Utnämningar kan göras per telefon på 01 43 54 31 12 för en motiverande intervju, under vilken du presenterar en konstnärlig bok av personligt arbete, en curriculum vitae (läroplanen som redan är klar) och ett brevbrev.

Eftersom det här första året kräver att varje elev får särskild uppmärksamhet kan antalet studenter inte överstiga en bestämd numerusklausul. Det är mottagningsordern för registreringen som på denna nivå kommer att råda fram till slutet av kampanjens sammansättning.

2: e / 3: e / 5: e året

Eleverna är oroliga

 • Från nationella, regionala eller kommunala skolor för konstkunskaper, skolor för tillämpad konst, specialiserade sektioner av universitetet, offentliga eller privata utbildningscenter etc.
 • Kommer från europeiska eller utländska institutioner och har sextiotal studiepoäng.
 • Utländska studenter måste tillhandahålla de resultat som erhållits vid TCF (eller motsvarande).

Inträdesförfarande

Anställningen för att fastställa ett underhållsdatum görs via telefon på 01 43 54 31 12. Sammansättningen av filen meddelas vid anställning. I slutet av denna intervju, om det är gynnsamt, föreslås ett likvärdighetsprovisionsdatum.

Ekvivalens kommissionen

Denna kropp består av företrädare för lärarutbildningen och förvaltningen, undersöker kandidatens hela fil, beslutar och föreslår utbildningsrådet avtalet eller ansökans uppskjutande.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Choisir l’ Académie Charpentier c’est choisir d’étudier dans l’une des meilleures écoles d’arts appliqués grâce à la reconnaissance par l’Etat au niveau I de ses titres RNCP d’Architecte d’intérieur e ... Läs mer

Choisir l’ Académie Charpentier c’est choisir d’étudier dans l’une des meilleures écoles d’arts appliqués grâce à la reconnaissance par l’Etat au niveau I de ses titres RNCP d’Architecte d’intérieur et de Directeur (trace) artistique. Läs mindre
Île-de-France