Master konstnärlig ledare inom grafisk design

Allmänt

Programbeskrivning

Grafik, grafisk design, reklam, publicering, skyltar, förpackningar ... Det finns många områden som använder kompetens Art Directors.

Denna Master finns i två alternativ, diagram skapande och reklam skapande, korsar konceptuella och semantisk inlärning, visuell, teknisk och ledande.

Under de två år av träning, förutom det personliga arbetet validera varje ämne studerade föreslås att eleverna individuellt genomföra ett projekt år och en specialitet butik.

Studenter är också konfronteras med projektledning organet, med skapandet av kollektiva andra året. Varje grupp skapas måste uppnå i år tre verkliga projekt med verkliga sponsorer, kunder som begärt skolan eller studenter som ingår i nätverket.

Utbildningen kräver 25 veckors obligatorisk utbildning på arbetsplatsen.

Området grafisk design sträcker sig från typografin till den enda bild. Denna Master forma professionella som designar, komma i form och samordna genomförandet av en visuell kommunikationsprocess. Den huvudsakliga mål är funktionen av art director i en reklam och visuell kommunikation byrå, vilket kräver dessutom obestridliga kreativa egenskaper, kompetens och expertis för hantering inom sektorn.

Träning mål:

Bli en expert som kommer från design till förverkligande av kommunikationsprojekt. Validera en dubbel examen: en titel erkänns av staten nivå I (Bac + 5) och ett internationellt diplom.

Behörighet:

Håll en titel eller diplom nivå II (Bachelor, Bachelor) och har avslutat skolgång för tre års högre utbildning inom visuell kommunikation och grafisk design.

Handel:

I en kommunikationsbyrå, är konstnärlig ledare inom grafisk design en reklambyrå eller kommunikationsavdelningen på ett företag som ansvarar för den visuella dimensionen av en informationskampanj och deltar i de olika stadierna av design, förhandling och genomförande av projekt för att köra. Det skapar och styr all grafisk design och styr det arbete som krävs av de olika yrkesutövare inom projektet.

Vittnesmål från en tidigare elev till Master i grafisk design Arkitekt:

stud

"Jag gick till autograf BTS Grafisk design tryckta medier i första alternativet, och stämningen var stor under hela min skolgång. Jag har en stor Design Studio kurser ihåg var vi hade en verklig uppvaknande till handel, vi ses allt vi kunde göra var vår kreativitet högt utvecklad.

När mina BTS och hakade min kandidatexamen gick jag på Mästaren Art director i grafisk design Jag ville komma i arbete och tack vare växlingen, hittade jag ett intressant läge, först i en byrå som specialiserat sig på operativ marknadsföring där jag sprang, och sedan i det andra året i koffein byrån, där jag var biträdande konstnärlig ledare.

Efter dessa erfarenheter, arbetade jag för W & Cie byrå där jag närmade världen av fotografi. Under dessa två år, hade jag chansen att arbeta på Amundi varumärket territorium och därmed styra fotograferingar och reklam för en global kampanj.

Idag är jag en art director i byrån Extreme Muse, jag arbetar för en lyx budgetar som Ulysse Nardin (schweiziska urmakare), Samsung, Nespresso, LVMH, PPR ... jag gör ett verk av idéer designer som går söker fotografer och universum genom utarbetandet av trosor och riktningen för skottlossning för uppnåendet av retuschering och fotomontage. "

Senast uppdaterad Jan 2017

Om skolan

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations val ... Läs mer

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations validées par des diplômes d’état ou reconnus par l’état. Ecole à taille humaine, chaque étudiant bénéficie d’un accompagnement individualisé par les professeurs et l’équipe pédagogique. Läs mindre