Master of Arts (appliceras)

Allmänt

Programbeskrivning

Master of Arts (Applied)

Är du intresserad av en karriär undervisning i engelska som andraspråk utomlands, på universitetsnivå? Vissa länder, såsom de i Asien, kräver att du har en masternivå examen för att göra detta. Waikato Master of Arts (Applied) ger dig examen du behöver.

Du slutföra Waikato Master of Arts (Applied) (MA (Applied)) genom att studera dokument om specialiserade ämnen. Dina studier kommer att ge dig de kunskaper du behöver för att arbeta utomlands. Du kanske redan att arbeta i en annan del av språkundervisningen i Nya Zeeland och funderar på väg utomlands, så du vill få examen du behöver göra detta.

Några av de ämnen som du kommer att studera är specifika för Waikato s MA (Applied). Dessa teman är diskursanalys och lärar kognition studier. En annan utmärkande ämne som är ökar i betydelse är teori och begrepp i engelska för akademiska ändamål. När du studerar detta ämne, får du lära dig hur man undervisar elever som gör högre grader och forskning, så att du kommer att utveckla de kunskaper du behöver för att lära Internationella studenter gör forskarutbildning. Du kommer att slutföra en grad som var den första i sitt slag i Nya Zeeland - MA (Applied) infördes 1992 och var den första tillämpad lingvistik grad erbjuds här.

Lärarna

Under din MA (Applied), kommer du att dra nytta genom att undervisas av experter inom sina områden. Dr Diane Johnson har specialiserat sig på språkanalys, kursplan och läroplan design, pedagogik, diskursanalys, språk lärarutbildning och materialdesign. Dr Roger Barnard har specialiserat sig på språkliga och kulturella frågor som invandrare och internationella elever, andraspråk läroplan design och utvärdering, lärare kognition studier och språkpolitik och planering. Dr Ian Bruce har specialiserat sig på text- och genrestudier, akademiskt skrivande och utformning av kursplaner, Engelska för högskolestudier (EAP), lärarutbildning och pedagogik.

Karriärmöjligheter

Var kan din MA (Applied) examen ta dig? Du kommer att kvalificerad att undervisa i engelska i skolor och universitet i ett antal länder. Tidigare studenter har gått vidare för att uppnå i många olika roller, från att hantera en språkskola för att vara inblandad i akademiska administration, från att samordna språkkurser till undervisning i universitet, polytechs och engelska språkcentra i Nya Zeeland. Våra studenter har tagit upp möjligheter vid universitet i Kina, Sydkorea, Japan, Thailand, Indonesien, Taiwan och Mongoliet. Vissa akademiker har lyckats ESOL enheter i Nya Zeeland skolor eller arbetat inom utbildningspubliceringsfältet.

Praktisk erfarenhet

Genom att fylla i magisterexamen i andraspråk (PGDipSLT), som är vägen till MA (Applied), kommer du att bli utsatt för practicums anordnas av programmet och ges möjlighet att undervisa under handledning.

Den tillämpad lingvistik Programmet har också nära kontakter med University of Waikato s Pathways College, genom bistånd med professionell utveckling, liksom den engelska program som erbjuds genom Hamiltons Wintec.

Antagning och registrering

För att vara berättigad att komma ifråga för antagning till MA (Applied), bör en student normalt ha en kandidatexamen eller Diploma of undervisning och har slutfört magisterexamen i andraspråk (PGDip (SLT)) (eller motsvarande). Studenter behöver i allmänhet ha uppnått en B + genomsnittet i PGDip (SLT) (eller motsvarande) för att gå vidare till MA (Applied).

Studenter vars första språket inte är engelska måste ha ett IELTS (Academic) poäng på 6,5 utan band lägre än 6,0 eller ett TOEFL (pappersbaserat) poäng av 600 inklusive ett test av Written engelska av 5.

Alla ansökningar studeras av stadsdelsförnyelse och sökande kan bli ombedd att delta i en intervju och / eller skriva en uppsats.

Inträdes kriterier kan variera så kontakta lämpligt program Graduate Adviser för deras specifika antagningskriterier.

Senast uppdaterad Apr. 2017

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

This University is provides students with a full and dynamic university experience, distinctive in character, and pursuing strong international links to advance knowledge. A commitment to producing qu ... Läs mer

This University is provides students with a full and dynamic university experience, distinctive in character, and pursuing strong international links to advance knowledge. A commitment to producing quality research that aims to solve the worlds greatest issues has led to the University being among the 100 universities for research impact. Läs mindre
Hamilton , Tauranga + 1 Mer Mindre