Master of Arts i buddhologi (MA)

Allmänt

Programbeskrivning

MA i buddhistiska Studies Program är en 44-kredit examen program under ledning av Yangsi Rinpoche. Den magisterexamen fokuserar på att kombinera strikt akademiska studier med meditation och gemenskap servicebehov att erbjuda en överlägsen, integrerad utbildning i buddhologi, och är utformad för studenter som söker en fördjupad och kritisk förståelse av buddhistiska trodde i samband med både traditionella och akademisk stipendium. Graden par meditativ upplevelse av vägen och utbildning för att integrera buddhistiska principer i aktiv tjänst i samarbete med en kärna filosofisk läroplan utformad för att jorda student i buddhistiska principer, logik, filosofiska argument och meditativa tekniker. Integrationen av stipendium, meditation och service betonas, med ytterligare krävs kurser i forskningsmetoder, historia, och minst två termer av klassisk tibetanska språket. Omfattande prov, eller i undantagsfall, en avhandling, är Capstone grad kravet.

Maitripa College

MA i buddhologi förbereder eleverna att vara lärd-utövare, att bedriva forskarstudier och forskning, för att bli översättare, eller på annat sätt forma bildandet av buddhismen i västvärlden genom att arbeta inom och utanför buddhistiska samhällen. Akademiker i denna grad kommer att vara väl avrundad med avseende på akademiska, personliga och sociala tillämpningar av sina studier.

Eleverna kan välja att slutföra en koncentration i antingen Canonical språk och litteratur, eller andlig Formation. Koncentrationen i Canonical Språk och litteratur utbildar studenter i klassisk tibetanska från början till avancerad nivå, med både tibetanska och västerländska forskare, och innehåller kurser med nära läsningar av texter i översättning. Den andliga Formation koncentrationen gör det möjligt för eleverna att ägna stort fokus till mentor meditation och reträtt.

Graden kan fyllas som en hel- eller deltid student. Heltidsstuderande måste ta minst 7 poäng per termin, och är berättigade till stipendiemedel.

Degree Koncentrationer

Studenter i utbildningsprogrammen MDiv och MA kan välja koncentrationer i antingen Canonical språk och litteratur eller andliga Bildning som ett sätt att identifiera områden som är särskilt djup och utbildning.

Koncentrationen i Canonical Språk och litteratur kräver minst fyra terminer av klassisk tibetanska kurser och fyra timmar kredit kurser i närläsning av en buddhistisk text i översättning. Kurser som uppfyller litteraturen krav kommer att anges i kurskatalogen. Andra kanoniska språk som sanskrit eller kinesiska, också uppfylla kravet på språket när det är tillgängligt.

Maitripa College har åtagit sig att utbilda studenter i klassisk tibetanska från början till avancerad nivå - från att lära sig alfabetet till att producera översättningar. Vår mission och vision att utveckla ett ackrediterat Buddhist University erbjuder högre utbildning styrs av principerna i Buddhadharma kräver att vi också bidra till bevarandet av Tibets rika text traditioner och öka tillgängligheten i väst. Genom att lära sig läsa och översätta tibetanska, Maitripa studenter har möjlighet att ta emot visdom dessa läror direkt på originalspråket, studie med västra och tibetanska lingvister, lära sig att recitera böner och praxis i tibetanska, och dra nytta av den sällsynta möjligheten att läs klassiska texter med en Geshe Lharampa och härstamning hållare, Yangsi Rinpoche. Detta är också exceptionellt förberedelse för att bedriva doktorandstudier och forskning i något område av tibetanska studier. Se klassiska tibetanska språkstudier länkar för mer information.

Maitripa College

Koncentrationen i andlig Formation möjliggör för studerande att ägna stort fokus till mentor meditation, både i klassrummet och under strukturerade reträtt möjligheter. Meditation och rituella praxis som uppfyller minimi krediter måste visa pedagogiska effektivitet genom mentorskap, utbildningsmål och utvärdering. Tre meditation (MDT) valbara kurser (utöver minimikraven examens för MA eller MDiv) måste tas, där kursen är utformad för att instruera elever i metoder för specifika utbildningsmål, inklusive odling av andliga egenskaper eller färdigheter, få insikt i filosofiska begrepp, eller utbildningsinnehåll. Minst en ytterligare kredit timme (100 timmars mentor meditation) måste förtjänas genom deltagande i reträtt. Reträtter kan omfatta på plats eller bostads Maitripa sponsrade retreater och där godkända och i samråd med Yangsi Rinpoche, kan också innefatta strukturerade och övervakas retreater som ska slutföras av studenten privat. I vissa fall, och med tillräcklig dokumentation, studenter kan ansöka om begränsat erkännande av retreater och metoder genomförda i andra linjer eller på andra centra.

Framsteg Graduation: Maitripa College Master of Arts i buddhologi (MA) (44) krävs och valbara kurser

Maitripa College
 • Introduktion till buddhistiska tanke
<li>Introduktion till buddhistisk meditation  </li>
<li>Introduktion till klassisk tibetanska spr&aring;k  </li>
<li>Buddhismens historia: Indien och Tibet  </li>
<li>Samh&auml;llstj&auml;nst Practicuum  </li>
<li>Foundations of Buddhist tanke: mediet och stort utrymme  </li>
<li>Tekniker f&ouml;r buddhistisk meditation: mediet &amp; stort utrymme  </li>
<li>tibetan II  </li>
<li>Samh&auml;llstj&auml;nst Practicuum  </li>
<li>Madhyamika filosofi: Var &auml;r Medelv&auml;gen?  </li>
<li>Tekniker med meditation: madhyamika  </li>
<li>Samh&auml;llstj&auml;nst Practicuum  </li>
<li>Madhyamika filosofi: En dos av tomhet  </li>
<li>Teorier och Metoder f&ouml;r buddhologi  </li>
<li>Madhyamika Meditation: F&ouml;rberedelse f&ouml;r Vajrayana  </li>
<li>Samh&auml;llstj&auml;nst Practicuum  </li>
<li>Masters Thesis / Omfattande Exam</li>

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Maitripa College is the first Tibetan Buddhist college in the pacific northwest, and was the host of the Dalai Lama Environmental Summit in May 2013. Maitripa College is based on the conviction that B ... Läs mer

Maitripa College is the first Tibetan Buddhist college in the pacific northwest, and was the host of the Dalai Lama Environmental Summit in May 2013. Maitripa College is based on the conviction that Buddhist thought and practice have significant contributions to make to American society and culture. Läs mindre