Read the Official Description

Graduate School of Theology ministeriet strävar efter att inspirera och ge de studerande för själavård, ledarskap, stipendium och service. Studenter från ett brett spektrum av valörer och traditioner inbjudna till en gemenskap av forskare och passionerade lärare som har åtagit sig att kyrkans liv, med erfarenhet av uppdrag och service, och åstadkommit i forskning och publicering.

Förkunskapskrav

En studentexamen examen från ett erkänt universitet eller högskola med ett minimum GPA på 3,0 (B).

Krav på bosättning

30 timmar kredit

Curriculum Krav

 • Minst 60 timmar kredit
 • Kärnkrav 30 timmar kredit inom följande områden
 • Bibeln - 12 timmar kredit (minst 3 ch av Gamla Testamentet och 3 timmar kredit Nya Testamentet)
 • Teologi och Kristendomens historia - 12 timmar kredit (minst 3 timmar kredit i varje område)
 • Praktisk teologi - 3 timmar kredit
 • Metodik - 3 timmar kredit
 • Valfria-as krävs för att nå totalt 60 timmar kredit

Thesis Alternativ: Studenter kan föreslå att skriva en avhandling motsvarande 6 kredit timmar. Avklarade genom avhandlingen minskar valbara krav. Se not 4, nedan.

Anmärkningar

 1. Eleverna måste upprätthålla ett minimum GPA på 3,0 (B) att stanna kvar i programmet och ta examen.

 2. Kurser som erbjuds av CMU fakultet eller instruktörer besöker på CMU, vare sig på campus eller online, kommer att räknas mot bosättningskravet. Kurser tagna av CMU / MBBS studenter från MBBSC att uppfylla MB kraven i sina program kommer också räkna mot bosättningskravet, till högst nio kredit timmar.

 3. Normalt måste studenter som vill skriva en avhandling inom området bibliska studier visar en lämplig kompetensnivå i den relevanta bibliska språket, vare sig hebreiska och grekiska.

 4. En student som vill skriva en avhandling måste lägga fram ett förslag senast den 30 april, ett år innan studenten förväntas examen. Godkännande av förslaget kommer att bero på följande kriterier: (i) styrkan i förslaget, (ii) studentens övergripande akademiska prestationer, och (iii) tillgängligheten av en fakultet medlem att fungera som handledare. Information om förfaranden för uppsatsskrivande kan erhållas från chefen för forskarutbildning.

 5. Områden där kurser kommer att erbjudas och avhandlingar kan skrivas inkluderar Anabaptist och Mennonite studier, biblisk teologi, Christian Worship, kristendom och kultur, kristendomen och konst, etik, Kristendomens historia, Nya testamentet, Gamla testamentet, Peace teologi, Filosofiska teologi , praktisk teologi, andlighet, och systematisk teologi.

  • LANG-5200 Elementary biblisk hebreiska I
  • LANG-5210 Elementary biblisk hebreiska II
  • LANG-5230 Elementar Biblisk grekiska I<
  • LANG-5240 Elementary bibliska Greek II
 6. Studenter kan ta upp till 6 timmar kredit fältundervisning. Detta kan tas på CMU, eller via en annan organisation med ett Letter of tillåtelse. Program utanför CMU kommer att utvärderas på grundval av den typ av undervisning, departement erfarenhet och tillsyn.

Undervisning och avgifter

 • CAD 13.000 / år
 • CAD 15.000 / år (Internationella studenter)
Program taught in:
Engelska
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Pris
- CAD 13.000 / år
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum