Master of Public Administration

Allmänt

Programbeskrivning

School of Public Policy (SPP) vid European University Central (CEU) erbjuder en tvåårig Master of Public Administration (MPA) utbildningsprogrammet som utvecklar akademiker med kunskapsbasen och tillämpas färdigheter för att kritiskt engagera med politiska processer och debatter, metoderna och utbildning för att främja och förespråkare för evidensbaserad politik och en utövare perspektiv som gör det möjligt för dem att flytta från "kontemplation till ansökan." Detta integrerade och erfarenhets förhållningssätt till undervisning och lärande positioner SPP MPA akademiker att göra en skillnad i världen av den allmänna ordningen i en period av snabb förändring, ökad komplexitet, och ökad bestridande.

De viktigaste målen för MPA programmet inlärnings för studenter att uppnå och visa avancerad förmåga att:

 • förstå hur frågor blir "problematiseras" och politiseras i olika lokala, nationella och globala inställningar;
 • kritiskt förstå den politiska processen från utformning och genomförande till övervakning och utvärdering, och förmågan att identifiera möjligheter och startpunkter för engagemang och opinionsbildning;
 • samla in och analysera data och andra informationskällor som krävs för evidensbaserad offentlig politik; och
 • förstå vanliga kön och konfliktkänslighet, rättighetsbaserade metoder, och "gör ingen skada" principer som är grundläggande för byggandet av bara, rättvis och öppna samhällen.

Läkemedelsverket Programmet integrerar tre komponenter: kunskaper, färdigheter och praktik.

Kunskap

Studenter är skyldiga att ta obligatoriska grundläggande kurser i offentlig politisk analys, rättssäkerhet, ekonomi, och forskningsmetoder. Studenter har möjlighet att utveckla och tillämpa tematiska kompetens genom inriktningar inom programmet. Inriktningarna är

 • Säkerhet
 • Utveckling
 • styrning
 • Media och kommunikation
 • Higher Education Policy

Studenter kan också driva en Advanced Certificate i religionsvetenskap.

Förmåga

MPA studenter deltar i en rad färdigheter för Impact moduler som utvecklar emotionell intelligens, medvetenhet, ledarskap, förhandling och teambuilding kapacitet samt praktiska färdigheter såsom medieträning och dokumentärfilm göra. Dessa är avsedda att ge eleverna kunskaper som de kommer att använda under sin MPA program, liksom i efter examen anställning.

öva på

Det tredje programmet komponenten är tillämpad Policy Project, en nio månaders engagemang mellan elevgrupper och en extern klient som gör det möjligt för studenter att överbrygga klassrummet och upplevelsebaserat lärande i en konsult stil format som stöds av Applied Policy Project Director, en fakultet rådgivare, och kundens organisation.

Program Krav

För att få MPA examen, studerande måste fylla 72 CEU krediter strukturerade på följande sätt:

 • 16 poäng för obligatoriska grundläggande kurser (inkluderar 2-kredit Management för Tillämpad Policy Project kurs)
 • 10 poäng för kompetens för stötmoduler (inkl obligatorisk en kredit modul erbjuds under Zero Vecka)
 • 10 poäng för Tillämpad Policy Project (utöver den obligatoriska två-kredit Management för Tillämpad Policy Project kurs)
 • 36 poäng för valbara kurser

För att uppfylla praxis och professionell utveckling kraven i MPA programmet, eleverna fylla kompetens för konsekvens moduler och en tillämpad Policy Project, och delta i professionell utveckling kursen Jobbsökning Basics and Beyond, som erbjuds i höstterminen och täcker avgörande jobb searchkompetens. Dessutom är det starkt rekommenderas att studenterna genomföra en praktikplats under sommaren mellan den första och den andra år av studier.

CEU är en engelskspråkig forskarskola i Budapest, Ungern som är ackrediterad i USA och Ungern.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Central European University's School of Public Policy is a global institution with students from almost 50 countries. It offers academic programs that support students to develop the skills they will ... Läs mer

Central European University's School of Public Policy is a global institution with students from almost 50 countries. It offers academic programs that support students to develop the skills they will need to identify, define, and address compelling and emerging public policy problems. Läs mindre