Master of Science examen i informationssystem

Allmänt

Programbeskrivning

&nbsp

Master of Science examen i informationssystem

&nbsp

The Master of Science i informationssystem (MSIS) är utformad för att ge chefer och specialister nödvändiga tekniska och administrativa färdigheter som behövs för att uppfylla det ansvar högre professionell och projektledning positioner i informationssystem / tekniska området.

Det MSIS utbildningsprogrammet är organiserat i två alternativ: en professionell alternativ (PMSIS) avsedda för ström IS / IT-proffs och en Executive alternativ (Emsis) avsedd för chefer och yrkesverksamma utanför IS fältet.

Antagning till programmet

&nbsp

Förutom att tillämpa till universitetet måste blivande studenter lämna in en separat ansökan forskarutbildning till College of Business and Economics. De sökande antas till MSIS program som bygger på en omfattande översyn av Institutionen för datasystem: deras arbetslivserfarenhet återspeglas i en CV och två rekommendationsbrev från personer som har övervakas sökanden 's arbete som dokumenterar minst två år 'heltid professionell nivå arbetslivserfarenhet i ett företag informationssystem inställning för professionella alternativ, eller tre år ' heltid professionell nivå arbetslivserfarenhet i en ledning, professionell och / eller verksamhetsplan för verkställande alternativ och en minsta GMAT poäng av 500.

&nbsp

&nbsp

Professionell Alternativ

&nbsp

Den MSIS, professionella alternativ (PMSIS) är avsedd för chefer och yrkesverksamma i branschen informationssystem fältet. Alternativet ger professionella bakgrunden kunskap som behövs för att flytta in i dagens utmanande senior planering, rådgivning och projekt chefstjänster.

&nbsp

&nbsp

Executive Alternativ

&nbsp

Den MSIS verkställande Option är avsedd för arbetande chefer, chefer och yrkesverksamma som är intresserade av en karriär omdirigering eller ändra i de affärssystem information / tekniska området. Den är utformad för att ge personer som för närvarande används i näringslivet och andra typer av organisationer i förvaltning och drift positioner, behövde utbildning för att få den professionella och ledande kunskaper och färdigheter som behövs för ledande positioner.Dessa positioner kan hittas i informationssystem / IT (IS / IT) användar-och stödorganisationer, såsom: rådgivning, användaradministration, utveckling planering och förvaltning, och data driftcentralen.

Sökande måste ha en kandidatexamen från ett ackrediterat universitet, minst tre års professionell nivå erfarenhet och intresse för en karriär inom IS / IT. En grundläggande kunskap om verksamheten är en förutsättning för tillträde till doktorandkurser.

&nbsp

&nbsp

Den MSIS Curriculum

&nbsp

Totalt 45-48 enheter 500 kurser och en master omfattande undersökning krävs. De flesta elever avsluta programmet på två år.

Senast uppdaterad Okt 2012

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Cal State L.A., a member of the California State University (CSU) system, offers excellent and innovative educational opportunities to an urban student population that reflects the diversity of the Lo ... Läs mer

Cal State L.A., a member of the California State University (CSU) system, offers excellent and innovative educational opportunities to an urban student population that reflects the diversity of the Los Angeles basin. Läs mindre