Master stylist för mode, media och scenkonst

Allmänt

Programbeskrivning

Kläderna är mycket mer än mode, det är ett uttryck för den bild du vill erbjuda visa ett sätt att vara, att leva och relatera antingen ett modemärke som vill identifiera sig med sin publik, att kommunicera värden i en reklaminslag eller att representera karaktär och tider av en fiktiv karaktär i en film eller en pjäs.

Men bilden inte beror endast på designers, det är också ansvaret för stylister, kostymdesigners och art directors specialiserade på att designa kläder genom ett meddelande i syfte att generera en visuell effekt eller berätta en historia.

Även traditionellt mode stylist för mode ledare och catwalk var begränsad, har sitt bidrag nu utvidgas till andra kommunikationer fler reklam, marknadsföring, försäljning och lagring av bilden, som täcker art direction och tekniker som skyltfönster och presentationen av de produkter som vid tidpunkten för försäljning, mässor och utställningar. Å andra sidan, eftersom kostymer för fiktion eller kostym, kräver en professionell som vet både fånga psykologi av en karaktär som den dramatiska utvecklingen från ett skript, du översätta kraven på ledarskap i en attraktiv och tilltalande design för betraktaren, och du vet att testa kostymer för skådespelare och dansare med en fysionomi och mycket specifika behov.

Dess uppdrag är att hitta medel för att ansluta en hel mode konsument eller viewer effektivt och översätta kraven i det varumärke eller skriptet i en attraktiv visuell förslag.

Syften

Denna magisterexamen ger studenterna möjlighet att ta itu med projekt som kläder blir axeln för att skapa visuella effekter och bör förmedla bilden av ett varumärke personlighet eller karaktär.

I slutet av programmet skall studenten ha de verktyg som behövs för att konfigurera utseendet för olika publicerings media, showrooms, modehändelser, försäljningsstället (visual merchandising) och mässor också vet hur man använder resurserna för mode och kostym skapandet av bilden i en reklamkampanj, en audiovisuell produktion film eller tv, en pjäs eller dansa eller särskilda poster för cirkus.

Eleverna lär sig att arbeta på ett manus eller genomgång utgör ett varumärke, skapa fiktion, skapa karaktärer, etc. Det vill säga, att använda kläder som ett verktyg för kommunikation och inte som ett självändamål, betonade vikten av lagarbete och samverkan med andra kreativa yrkesgrupper såsom fotografer, makeup artister, scenografer och scenansvariga. Kort sagt kommer vi att bilda stylister och kostymörer att föra sin vision av mode till en dator där den viktigaste är genereringen av bilden och prestanda.

Adresserat till

Akademiker och akademiker med erfarenhet av mode och andra kreativa områden kopplade genom förtjänstfullt akademisk kursplan och / eller portfölj.

Tillgång och examen

Tillgång universitetsexamen (kandidatexamen eller examen) och intern urvalsprocess. egen magisterexamen delas ut av Universitat Abat Oliva CEU erhålls.

Curricular resväg

Detta magisterexamen är resultatet av att kombinera den akademiska läroplanen för forskar Styling och Art Direction i mode och dräktdesign för scenkonst, film och TV.

Senast uppdaterad Nov 2015

Om skolan

En este nuevo escenario, mucho más exigente y que plantea sus propias necesidades, el principal objetivo de Idep Barcelona es formar a los mejores profesionales en el entorno del Diseño y la comunicac ... Läs mer

En este nuevo escenario, mucho más exigente y que plantea sus propias necesidades, el principal objetivo de Idep Barcelona es formar a los mejores profesionales en el entorno del Diseño y la comunicación gráfica y audiovisual, del Diseño y la imagen de moda y de la Fotografía y creación contemporánea. Una nueva generación de creativos que reúna, además de los conocimientos técnicos necesarios para utilizar con eficacia las herramientas más avanzadas, una visión contemporánea de las nuevas tendencias conceptuales. De esta manera, facilitamos su incorporación al mercado laboral en las mejores condiciones. Läs mindre