Master i Animation Design

Allmänt

3 tillgängliga platser

Programbeskrivning

KURSEN HÄLLES I ITALIAN SPRÅK

Att studera Animation Design vid IED innebär att lära sig att berätta historier genom animering, föreställa sig, skapa och bygga tecken och miljöer för att få dem att leva i nya scenarier.

Efterfrågan på Animationsdesigners växer alltmer: från reklam till tv-serier, från funktion till kortfilmer, från dokumentation till spel, cross- och transmedia-produktioner och specialeffekter för film- och tv-produktioner. Mästaren i Animation Design tränar animationsfackmän redo att arbeta i nya scenarier, ger teknisk kompetens och konkurrenskraftiga professionella verktyg för att föreslå, skriva och realisera avancerade projekt: kortfilmer, serier, crossmedia-projekt.

Utbildningen förbättrar personlig kreativitet och stimulerar eleverna att söka nya former av förorening mellan animationens olika visuella och stilistiska uttryck.

Mål - Masterkursen riktar sig till akademiker inom områdena illustration, datorgrafik, animering, eller i discipliner som målning, uppsättning design och multimedia; akademiker i serier och animationsdesign som kommer från specialskolor; yrkesverksamma med minst två års erfarenhet av animering.

Metodik och struktur - Masterkursen förbättrar och uppdaterar kunskaperna inom animering, analyserar problem, innehåll och stilar som karakteriserar den aktuella produktionen. Det identifierar de punkter på vilka utvecklingen av produktionsarbetet är fokuserad, presenterad av de största studiorna som föreslår nya konstnärliga och tekniska lösningar för produktion av serier och filmer: 2D / 3D-integration, utklipp, ram-för-ram papperslös animation, efterproduktion, VFX.

Undervisningen är indelad i tre makroområden: design, teknisk-instrumental, produktion och marknadsföring.

I slutet av masterprogrammet uppmanas studenterna att utveckla ett slutprojekt, individuellt eller i team: en kortfilm, ett kommunikationsprojekt om sociala eller pedagogiska teman som simulerar en verklig situation, en pilot för en tv-serie eller en dokumentation att presenteras på de viktigaste festivalerna. I slutet av kursen har studenten producerat en personlig showreel för att presentera sig för den professionella världen.

Karriärmöjligheter - Animation Designers går in i den professionella världen som arbetar med produktion av tvärmedia och transmedia. Kandidatkursen erbjuder ett högkvalificerat kunnande för profiler som Concept Artist, Character Designer, Ambient Designer, Storyboard och Layout Artist, Character Animator 2D, Character Animator 3D, Production Assistant, Compositor.

I tidigare utgåvor kom studenterna i kontakt med: Bruno Bozzetto, Anna Laura Cantone, Mauro Carraro, Cicciotun, Melazeta, Gli Alcuni.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Läs mindre
Milan , Milan , Milan + 2 Mer Mindre