Master i Bioresources Engineering

Allmänt

Programbeskrivning

Bioresources Engineering är ett tvärvetenskapligt program som integrerar teknik, design och biologiska vetenskaper i syfte att förbereda kandidater som kan tillämpa tekniska principer för att förbättra och hållbarhet i världens naturresurser. Bioresources ingenjörer söker lösningar på problem som involverar växter, djur och miljön.

Bioresources Engineering-programmet betonar tvärvetenskaplig grundläggande kunskap och praktiska tillämpningar i olika tekniska sammanhang och funktionella kompetenser som behövs för att lösa problem med utnyttjande av biokällor. Detta program kommer att ge studenterna de färdigheter som krävs för att utvärdera befintliga system för produktion, leverans och kvalitetsstyrning, införa förbättringar och kommunicera effektivt med kollegor i multidisciplinära team. Programmets mål är att tillhandahålla aktuell kunskap i världsklass om tekniker för biotekniska applikationer, livsmedelslagring och bearbetning, jordbruksstrukturer, växter och djurmiljöer, avfallshantering, bioremediering, miljö- och ekosystemdesign och kontroll, post- skördsteknik, fjärranalys, GIS, värme- och massöverföring, jäsning, näring och livsmedelssäkerhet. Bioresources Engineering-programmet ger studenterna verktygen för att förstå hur jordbruk och livsmedelsproduktion samverkar för att bättre hantera jordbruks-, livsmedels- och biomassasystem för adekvat tillgång till hälsosam mat.

Valahia University of Targoviste" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/136645_10805833_391748397653014_2012487010890787551_n.jpg" alt="Valahia University of Targoviste" data-json="{"author":"Photo source: alt="Valahia University of Targoviste","author_url":"","source":""}" />

Curriculum

  • Jordbruksproduktion och rester
  • Biologisk mångfald
  • Ekologisk systematisering av territorium
  • Växt- och djurresurser
  • bioremediering
  • ekotoxikologi
  • Beskärningsmodellering
  • Miljöföroreningar och övervakningssystem
  • Principer för konservering av livsmedel efter skörden
  • Livsmedelssäkerhet och säkerhet
  • Förnybar energi för landsbygden
  • Rumslig dataanalys med GIS
  • Food Technologies
  • Mikrobiologisk säkerhet inom livsmedelsproduktionskedjan
  • Kontroll av livsmedelskvalitet
  • Mat och näring
  • Valorisering av biprodukter från livsmedel
  • Genetiskt modifierade organismer
  • Vetenskaplig forskning
  • Vetenskaplig forskning och praktisk utbildningsmodul
  • Praktisk utbildning för utarbetandet av avhandlingen

open daysValahia University of Targoviste","author_url":"","source":""}" />

Professionella kompetenser

  • PC1 Kompetent tillämpning av teknisk kunskap för att hitta nya koncept, nå innovativa lösningar och lösa praktiska problem för användning och valorisering av bioresources.
  • PC2 Hitta integrativa lösningar relaterade till tekniska aspekter i förhållande till jordbruksproduktion, livsmedelshållbarhet, miljöskydd och tillhörande socioekonomiska faktorer.
  • PC3 Förmåga att använda kunskap för att förstå levande organisms beteende för att lösa tekniska problem inom området hållbar jordbruksproduktion, livsmedelsproduktion och integrerad kedjeförvaltning.
  • PC4 Kritiskt tänkande i förhållande till produktionen av jordbruks- och livsmedelsprodukter och innovativa systemkoncept inom området bioteknik.
  • PC5 Kapacitet att analysera jordbruksprocesser i syfte att skydda omgivande ekosystem genom att känna till potentiella interaktioner såväl som konsekvenserna av mänskliga aktiviteter i allmänhet.
  • PC6 Förmåga att översätta ekologiska koncept och principer till komplexa situationer i verkligheten i syfte att hantera hållbara livsmedelssystem med förbättrad långsiktig tillförlitlighet.
  • PC7 Förmåga att förstå systemiska interaktioner mellan resursanvändning och konservering för att tillämpa denna kunskap för hållbar livsmedelsproduktion och för att få säkra livsmedel.
  • PC8 Bedömning av jordbruksprodukter som en källa för olika bearbetningsalternativ och marknader, i samband med specifika kvalitetskriterier för livsmedel tillverkade av dessa jordbruksprodukter.
  • PC9 Förmåga att förstå biokällkedjan ur synvinkeln för kontroll på process- och ledningsnivå och utveckla verktyg för mätning, övervakning och beslutsfattande i produktionsenheter.
  • PC10 Förmåga att optimalt använda de moderna informations- och kommunikationsteknologierna inom bioresource engineering.
  • PC11 Förvärva koncept för hållbar landsbygdsutveckling genom att maximera markanvändningseffektiviteten i jordbruksproduktionssystem och öka potentialen för att använda förnybara energiresurser.
  • PC12 Identifiering och tillämpning av forskningsmetoder inom jordbruksproduktion, livsmedelsvetenskap, livsmedelsbioteknik.

Transversala kompetenser

  • TC1 Identifiering och efterlevnad av normerna för etik och professionell deontologi, med ansvar för beslut och tillhörande risker.
  • TC2 Identifiera roller och ansvar i ett tvärvetenskapligt team och tillämpning av tekniker för effektiva arbetsrelationer inom teamet.
  • TC3 Effektiv användning av informationskällor och kommunikationsresurser och professionell utbildning (Internetportaler, specialiserad programvara, databaser, onlinekurser etc.) på engelska.

Tillträdesvillkor

  • Antagningsintervju (50%)
  • Ett genomsnitt av studieåren (50%)


Kontaktperson

Lavinia Buruleanu
E-post: lavinia.buruleanu@valahia.ro
Telefon: +40724538420

Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

The beginnings of higher education in Târgovişte date back to the Romanian Middle Ages, when, between 1672 and 1678, the city hosted the first Law School of Wallachia. Higher education resumed its mis ... Läs mer

The beginnings of higher education in Târgovişte date back to the Romanian Middle Ages, when, between 1672 and 1678, the city hosted the first Law School of Wallachia. Higher education resumed its mission in an official establishment after the 1989 Revolution, when, in 1991, the Technical and Economic University College opened its gates. Besides its scientific training and research, Valahia University of Târgoviște includes continuing education centers in agreement with the demands of the present socio-economic environment. Läs mindre