Master I Digital Feature Film Production Program

Filmbase

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Master I Digital Feature Film Production Program

Filmbase

Om programmet Digital Production Film Production

Digital Feature Film Production Program

Real Film Education

Filmbase erbjuder en unik branschvetenskaplig masternivå som syftar till att förbereda filmskapare för verkligheten att skriva, utveckla, pitching, producera, skjuta, redigera, publicera och distribuera filmsekvenser i digitala format.

Nyckelfunktioner

 • Vårt program inom Digital Feature Film Production är en flexibel kurs utformad för att utveckla branschfolk som är intresserade av filmproduktion.
 • Våra studenter lär sig direkt från erfarna filmskapare i Irland och Storbritannien.
 • Våra studenter använder senaste branschstandardutrustning.
 • Industriintegration är ett kärnelement i detta program.

Vad det handlar om

Digital Feature Film Production Programmet är en spännande och innovativ kurs som utrustade studenter med både kreativa och tekniska färdigheter för framtida roller i digital filmproduktion och kreativa industrier.

Vår filosofi är att vårda teknisk specialitet och kreativ professionalism genom forskning och praktisk produktion.

Vi strävar efter att producera innovativa tänkare som har förmåga att skapa originalfilmproduktioner, möjliga genom en växande och förstärkt förståelse för digital teknik.

Studentillgång till digitalkameror, filmskapningsutrustning och efterproduktionsmöjligheter kommer att hjälpa till med denna blandning av modern teknisk kompetens och tekniker som kommer att informera och förbereda studenterna för en framtid i praktisk filmproduktion.

Vad du gör

Den digitala filmproduktionskomponenten i kursen studerar teorin och praktiken av digital filmframställning och är utformad för att vara extremt praktisk och praktisk. Studenter kommer att producera ett antal individuella och gruppfilmbaserade projekt över en mängd olika moduler, som kulminerar i produktionen av en fullfilm med funktionell längd. Dessa program är utformade för att bidra till en högkvalitativ portfölj av arbete efter examen.

Digital Feature Film Production Programmet kräver bevis för möjligheten att uppnå avancerade produktionsstandarder. Handledare med filmupplevelse kommer att hjälpa studenterna att nå sina mål att skapa en fullfilm. Studenterna kommer tydligt att visa sin ökad kunskap om teknik och deras förståelse av filmskapande skapande samt marknadsförings- och distributionsstrategier. För att uppnå dessa resultat är graden beroende av att en produktionsbesättning fungerar som en autonom och oberoende enhet.

Ditt arbete under hela det här programmet kommer att kräva ett betydande inslag av oberoende utveckling och forskning, som är förenat med grupp- och individuellt projektarbete efter behov. Tillsammans med ditt pågående uppdragsarbete kommer du att delta i formella föreläsningar som erbjuds av filmakademiker, expertutövare, industristrateger och nyckeltal från film- och sändningsvärlden i Irland och utomlands.

Studenterna kommer att ha fullständig tillgång till bibliotek och utlåningsrättigheter via Dublin Business School (Aungier Street campus) och Irlands filminstitutets resursbibliotek.

Ytterligare möjligheter

Studenterna kommer att ha möjlighet att göra ett valfritt industribesök i London för att besöka och göra kontakter med viktiga industristrateger, distributörer, försäljningsagenter och efterproduktionsanläggningar.

Möjligheter att besöka den europeiska filmmarknaden vid Berlin Film Festival i februari kommer att underlättas. Detta ger studenterna en unik möjlighet att träffa viktiga branschfolk från hela världen och se filmmarknaden i aktion.

Studenter kommer att få tillgång till branschhändelser och -paneler vid ett urval av irländska filmfestivaler. Studenter uppmanas att dra nytta av de extra inlärnings- och nätverksmöjligheterna som erbjuds vid dessa evenemang.

Faktafil

 • Plats: Filmbase , Curved Street, Temple Bar, Dublin 2
 • Kursstart: september 2018
 • Kursens längd: 1 år på heltid
 • Närvaro: Heltid
 • Inträdesförutsättningar: Normala krav är minst en andra klassens hedersexamen eller motsvarande. Om du inte uppfyller ovanstående men har betydande lämplig erfarenhet kommer din ansökan att övervägas, förutsatt att du uppfyller universitetet som du kan svara på utmaningen av forskarutbildning.
 • Ansökan: Sökande bör ansöka direkt på Filmbase . Se sidan Så här applicerar du mer information.
 • Tilldelningsorgan: University of West Scotland (UWS)
 • Avgifter: € 6 450 (inkl. Registreringsavgifter)
 • Övriga anmärkningar: Ansökan garanterar inte tillträde till programmet. Ansökningsförfarandet kan innehålla en intervju.

Hur man ansöker

Allmänna tillämpningar

Intressanta intressen är för närvarande inbjudna från potentiella studenter. Projektiva kandidater uppmanas att kontakta Filmbase att diskutera kursen innan ansökningar görs. Ansökningar kan innebära ett intervjustadium. *

Industriapplikationer

Filmskapare som redan har färdiggjort en film i yrkeskunskap kan ansöka om att deras tidigare arbete validerats för kursändamål. Filmmakare som tillämpar på den grunden kan tjäna Masters kvalifikation efter avslutad Creative Media Project och vissa akademiska moduler. Minskade kursavgifter kommer att gälla i sådana fall.

Industrins yrkesverksamma intresserade av att ansöka ska kontakta Alan Fitzpatrick, Filmbase Director, som första kontaktpunkt för denna kurs.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad February 12, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Varaktighet
1 år
Heltid
Price
Pris
6,450 EUR
Information
Deadline
Locations
Irland - Dublin
Startdatum: Sept. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2018
Irland - Dublin
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Price
€ 6.450 (inkl. Registreringsavgifter)
Videoklipp

Filmbase Presents

Green Feature Filmmaking at Filmbase