Master i Event Management

Allmänt

3 tillgängliga platser

Programbeskrivning

DENNA KURS HÄR I ITALIAN SPRÅK.

Fången av den extraordinära strategiska mångsidigheten av händelser som ett komplett medium för att nå människor, investerar fler och fler företag i dem, vare sig de är affärer eller konsumenter, offentliga eller privata. Händelser kan generera unikhet, en direkt interaktion med målet, känslan, spektakulationen, men också för att säkerställa snabba resultat för företagen och en omedelbar bedömning av sina investeringar. Detta är en ny gräns för kommunikation, bestämd av det faktum att nya yrkesverksamma stiger, som kan hantera en låda som är lika komplicerad som magi.

Mästerkursen i Event Management beskriver hur man hanterar ekonomiska resurser, tid och människor, så att eleverna lär sig hur man utformar, organiserar och hanterar komplexa händelser med fokus på underhållning. Det utbildar en ny generation fullprocessarbetare som kan hantera den komplexa maskinen som flyttar händelser från början till slutet, inklusive både designprocessen och verksamheten.

Mål - Masterkursen i Event Management är riktade till studenter eller akademiker i humaniora, samhällsvetenskap, ekonomi eller vetenskapliga discipliner; till kandidater i kreativa discipliner på designskolor; till yrkesverksamma med minst två års erfarenhet inom området.

Metod och struktur - Denna Pathway ger en noggrann analys av den nationella och internationella händelsemarknaden genom att visa olika fallhistorier och ger den grundläggande kulturkunskap som krävs för att arbeta inom detta område, där passion och genom att alltid vara aktuell är avgörande.

Sedan fokuserar masterkursen på alla aspekter relaterade till händelsernas förverkligande: kreativ och produktiv process, involverade karaktärer, hantering av leveranser, verksamheter, regler och sponsorer. Alla ämnen undersöks genom analys av fallhistorier och händelser som tillhör följande kategorier: modeshow, musikal, konsert, rättvis, sportevenemang, konvention och show.

Kursen är uppbyggd med en kombination av föreläsningar, övningar, fallhistorier, besök, workshops och projekt som realiseras i grupper eller individuellt och i samarbete med företag. Förutom specialiseringsverksamheten inom de nämnda områdena är eleverna under året involverade i tvärvetenskapliga Pathways kopplade till kreativitet, innovation och karriär som är gemensamma för alla kurser. Dessa erfarenheter kan utföras tillsammans med andra studenter och lärare i skolan.

Karriärmöjligheter - Masterkursen tränar yrkesverksamma som kan arbeta på den nationella och internationella marknaden av evenemang och hög nivå underhållning; yrkesverksamma som kan arbeta inom byråer och evenemangs produktionshus, eller i kommunikationsbyråer för medelstora eller stora företag.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Läs mindre
Milan , Milan , Milan + 2 Mer Mindre