Master i International Management (CEMS MIM)

Allmänt

Programbeskrivning

CEMS MIM grundades 1988 och är den enda riktigt globala, topprankade mästarens ledning i världen (FT 2005-2015

 • 32 medlemskolor över 5 kontinenter
 • 65 företagspartners (multinationella företag)
 • 6 sociala partners (icke-statliga organisationer)
 • 1279 MIM studenter med 72 nationaliteter. 50/50 förhållande mellan män och kvinnor i 2017-18
 • 12 033 alumni med 85 nationaliteter, som arbetar i 75 länder
 • CEMS Master i International Management rankas konsekvent i topp 10 av FT Global Master in Management ranking 2005-2015
 • För den inledande rankningen av The Economist's Master in Management Ranking 2017 rankades CEMS MIM 9: e.
 • 97% är anställda eller fortsätter sina studier, 49% arbetar utanför hemlandet, 50% har arbetat för en CEMS Corporate Partner.
 • 97% skulle rekommendera CEMS-erfarenheten till andra.

Koç University är den turkiska nationella huvudkontoret för CEMS Alliance Master i International Management (MIM) Program som ger topp akademiska institutioner, ledande multinationella företag och utestående studenter tillsammans från hela världen för att utbilda framtida globala företagsledare.

CEMS MIM är det mest internationellt och kulturellt varierande forskarutbildningen, vilket ger en unik blandning av högskoleutbildning och yrkeserfarenhet för flerspråkiga, mångkulturella forskarstuderande. CEMS MIM gör det möjligt för studenter att utveckla sina ledarskap, bredda sina mångkulturella kunskaper och karriärmöjligheter genom internationell studie och praktik / arbetslivserfarenhet.

Under programmet utsätts studenter för tvärvetenskapliga problem i ett internationellt sammanhang och uppmuntras att anta en analytisk och kritisk attityd i föreläsningar, diskussioner och projekt.117704_Business-Management-Studies7.png

Vad erbjuder CEMS MIM under programmet?

 • En diversifierad läroplan som låter eleverna fokusera på sitt eget intresseområde
 • Internationell studie (för en termin) i en akademisk institution
 • En praktisk lärmiljö där eleverna utsätts för verkliga situationer
 • Ett nätverk av bästa akademiska institutioner och globala företag
 • Internationell praktikupplevelse i ett företag

Vad är komponenterna i CEMS MIM?

- Semester utomlands

Koç CEMS MIM studenter spenderar en eller två akademiska termin (er) som studerar utomlands hos en av de akademiska partnerna. Studenterna är integrerade i en mycket internationell grupp av studenter och utsätts både inom och utanför klassrummet för multikulturella inlärningsupplevelser.

- Block seminarium

Koç-universitetet CEMS MIM-studenter startar sin internationella ledningsgrad med ett veckolångt intensivt seminarium som heter Block Seminarium . Block Seminarier är akademiskt och kulturellt intensiva, och erfarenheten är den perfekta utgångspunkten för programmet.

Studenter förvärvar fördjupad kunskap om det valda ämnet på en mycket kort tid. Det finns också en viktig social aspekt för blockens seminarier, eftersom det ofta är det första tillfälle för inkommande CEMS MIM-studenter att träffas och byta ut med sina nya klasskamrater. Block Seminarier är öppna för CEMS MIM studenter vid andra CEMS universitet.

Koç University erbjuder ett Customer Relationship Management (CRM) Block Seminarium som fokuserar på att använda information om kunder för att skapa marknadsstrategier som utvecklar och upprätthåller önskvärda kundrelationer. Genom att öka kundvärdet över tid försöker organisationer behålla och öka långsiktig lönsamhet genom kundlojalitet. I detta 5-dagars Block Seminarium kommer vi att blanda akademiska perspektiv med fallanalys och företagserfarenhet för att ge väl avrundad insikt och förståelse i ett aktuellt affärsområde.

- Management och Business Communication

CEMS MIM är utformat för att ge framtida internationella chefer de färdigheter de behöver för att lyckas på globala marknader. Att tala det relevanta främmande språket är viktigt om cheferna ska arbeta effektivt utomlands. Programmet är således strängt i sin test av språkförmåga, vilket gör att studenterna är redo att leva och arbeta och kommunicera effektivt i olika kulturer. I ett affärssammanhang innebär det att CEMS-kandidater måste kunna utföra vissa viktiga uppgifter på professionell nivå. CEMS-kandidater förväntas vara flytande engelska och ha kunskaper i ett andra främmande språk vid den tidpunkt då de examinerar.

- Färdighetsseminarier

Färdighetsseminarier exemplifierar CEMS: s ledande och tillämpade foci. Färdighetsseminarier utbildar seminarier i praktiska färdigheter. De är de grundläggande färdigheter som krävs för att starta i en effektiv professionell karriär och grundläggande för att justera lätt till en internationell förvaltningsmiljö.

Dessa kortare seminarier hålls under hela terminerna och ofta i nära samarbete med CEMS företags partners.

Studenterna måste delta i totalt fyra skicklighetsseminariedagar totalt (1 Koç Credits) (1 dag = 8 timmar = 0,25 Koç Credits), varav minst två dagar måste vara i "Business Communication".

- Företagsprojekt

Varje CEMS-student är skyldig att slutföra ett företagsprojekt under term 2. Detta uppgår till 7,5 Koç-poäng. Studenterlag presenterar resultaten i en slutrapport och gör en muntlig presentation till en företags- och akademisk publik.

Affärsprojekt förstärker CEMS-partnerskapet mellan universitet och företag i gemensam utformning av studentens lärprocess i internationell ledning.

Affärsprojekt är utformade som ett verkligt lärande för studenter. Internationella studentgrupper, jämförbara med mini-konsultgrupper, löser ett verkligt affärsproblem som övervakas av både en företags och en akademisk tränare.

- Internship utomlands

Praktik utomlands ger studenterna ett verkligt professionellt lärande genom att integrera dem i en organisations kultur och processer utanför hemlandet. En internationell praktik på åtta veckor måste fyllas i för att uppfylla kraven i CEMS MIM. Studenter har möjlighet att slutföra denna praktik antingen innan kursen påbörjas, mellan terminer eller i slutet av terminen 2 eller 3. Huvudsyftet är att göra akademisk erfarenhet och teoretisk kunskap till en professionell, mångkulturell erfarenhet.

Intagningarna kommer att hanteras i tre huvudbedömningsfaser. I första fasen utvärderas ansökningsfilerna och deras överensstämmelse. Kandidater vars ansökningar är korrekta kommer att uppmanas att intervjua (panel- och fallstudie).

Alla val utförs lokalt och innefattar deltagande av företrädare från företags partners.

Kriterierna för CEMS Admissions är följande:

 • Att ha en kandidatexamen från ett erkänt universitet
 • TOEFL (IBT100);
 • GMAT eller GRE poäng tester. Poängerna ska skickas till institutionens nummer 0163; *
 • Att ha kunskaper i ett andra främmande språk är en tillgång.
 • För att fylla i ansökningsblanketten enligt specifikation
 • Att lämna in en officiell akademisk utskrift från grundutbildningen
 • Att lämna in minst två referensbrev;
 • Att lämna in betalningsavgiften för ansökningsavgiften117685_KU_RankingQS_800x800px_0202.jpg
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Koç University is a leading research and liberal arts university located in Istanbul, Turkey that offers all its programs in English. Recognized globally for facilitating cutting-edge research in its ... Läs mer

Koç University is a leading research and liberal arts university located in Istanbul, Turkey that offers all its programs in English. Recognized globally for facilitating cutting-edge research in its full collection of Colleges—including Administrative Sciences & Economics, Engineering, Natural Sciences, Humanities & Social Sciences, Law, and Medicine—Koç University has been distinguished by its notable contributions to the elevation ofeducation, knowledge, and service, both domestically and beyond. International admission details can be found at https://international.ku.edu.tr/ Läs mindre

Ackrediteringar