Master i Nanomaterials Science

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

 • Nyfiken på vårt program? Gå med i online Nanoscience Masterclass den 18 december! Kontrollera: www.uu.nl/masters/en/utrecht-nanoscience-masterclass

Utforska Applications of Nanomaterials

Nanomaterial är viktiga byggstenar som kan producera kemikalier på ett miljövänligt sätt, skörda ljus för att leverera energi och hjälpa till att utveckla snabbare datorer och bättre mediciner. I det här tvååriga masterstudiet får du djup kunskap om och experimentell erfarenhet av nya nanomaterial och deras syntes, struktur och tillämpningar - till exempel som katalysatorer eller i nanofotonik.

Framtidens kemi

Dimensionerna för system på mikroskopisk nivå bestämmer deras fysikaliska och kemiska egenskaper och tillämpningar. Dina studier kommer att ge dig verktyg för att analysera och experimentera med dessa egenskaper och möjligheter. Dessutom kommer kursinnehållet att presentera morgondagens nanomaterial, inklusive kolloidala kristaller - ett nytt verktyg för manipulation av ljus i miniatyrlasrar och optiska enheter - och nya katalysatorer för mer effektiv och miljövänlig kemi.

Bidra till ett hållbart samhälle

Kemikernas kombinerade talanger och expertis är avgörande för framgång i ett antal delområden inom vetenskap och teknik. Vårt masterprogram erbjuder dig kunskap och utbildning för att arbeta som en forskare som bidrar till ett mer hållbart samhälle. Genom dina kurser och forskningsarbete kommer du att delta i det spännande området nanomaterialutveckling och utveckla grundläggande kunskaper om olika tillämpningar och industriella intressen. Våra medarbetare utmärker sig i forskning och undervisning, och de upprätthåller nära band med partners inom industrin och akademin. Som en del av ditt program kan du välja att delta i en branschbaserad praktik.

 • Debye Institute

Det prestigefyllda Debye Institute for Nanomaterials Science erbjuder undervisning och forskning i programmet. Institutet fokuserar på tre forskningsområden: kolloider, katalys och nanofotonik.

Programmål

Nanomaterials Science är ett tvåårigt (120 ECTS) multidisciplinärt program där du kommer att utforska ämnesområdena katalys, kolloidvetenskap och nanofotonik. Programmet ger dig en solid teoretisk bakgrund och hjälper dig att utveckla de experimentella färdigheter som krävs för att utföra forskning på hög nivå. Kursuppgifter kombineras sålunda med forskning, vilket ger dig möjlighet att implementera teori.

Efter studenten

Denna MSc-examen kvalificerar dig för att göra ytterligare forskarutbildning som leder till en doktorsexamen i kemi, fysik eller materialvetenskap. Det kommer också att vara en utmärkt kvalifikation för att få en forsknings- eller utvecklingsposition i branscher som investerar i innovation eller i nya företag på gränssnittet mellan bioteknik, nanoelektronik, kemi och nanomaterial. Programmet ger också en bra bakgrund för att arbeta mot en karriär inom ledning eller konsultverksamhet, särskilt i företag med en teknisk bas.

Karriärmöjligheter

Akademiska karriärer

Eftersom ett av detta masterprogram syftar till att förbereda studenterna för att bedriva en doktorandkarriär ser vi att majoriteten av våra studenter fortsätter med en doktorsexamen. Några av dem kommer att fortsätta med en akademisk karriär, men majoriteten av våra studenter finner utmärkta positioner i internationella FoU-företag.

Professionella karriärer

Cirka 25% av våra akademiker valde att lämna universitetet efter examen utan en doktorandtitel och leta efter tjänster i företag, utbildning och institutioner.

När vi tränar akademiker som har lärt sig att vara kritiska, analytiska, oberoende och problemlösare, hittar vi dem på olika områden. Exempel är:

 • Gruppledare i stora internationella företag som Shell, Albemarle, DSM, Unilever, BASF, Bayer, Philips etc.
 • Produktspecialister på små till medelstora företag
 • Analytiker eller chef hos banker eller finansinstitut
 • Seniorforskare vid multinationella forskningslaboratorier som Amolf, DIFFER, Max-Planck Institute, FOM, Holst Center, etc.
 • Lärare i gymnasiet eller högre utbildning
 • Examinator vid Europeiska patentorganisationen
 • Associate Account Manager hos ett internationellt företag
 • Business Analytics hos IBM Global Business Services
 • Biblioteksledare på ett universitet

Internationella studenter

Learning Dutch

Om du vill hitta ett jobb eller praktik i Nederländerna kommer du att känna till holländska få platser. Även om du arbetar inom en internationell organisation är det alltid en fördel att känna till minst holländare och i vissa fall till och med ett krav. För att lära dig nederländska kan webbplatser med gratis språk som duolingo.com eller dutchgrammar.com komma igång eller ta en titt på de nederländska kurserna som erbjuds av Babel . Som student från Utrecht University får du 25% rabatt på sina kurserbjudanden.

Efter studenten

Om du vill stanna i Nederländerna efter din examen kan du ansöka om "uppehållstillståndsår". Tillståndet kan lämnas in inom 3 år efter att du har avslutat dina studier och ger dig obegränsad arbetsrätt (därmed: ett arbetstillstånd -TWV- är inte obligatoriskt). För en översikt över villkoren för detta tillstånd, besök IND-webbplatsen .

Senast uppdaterad Dec 2020

Om skolan

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Läs mer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Läs mindre