Master i PR

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Detta program erkänner de snabba förändringarna som sker i kommunikationsmiljön och ger dig möjlighet att utveckla kompetensen för att arbeta över multimedia och digitala plattformar. Undervisningen tar ett internationellt inriktning, med tanke på att många företagsorgan och PR-organ arbetar inom ett globalt uppdrag.

Du kommer att få chansen att undersöka och kritisera utvecklingen i PR-praktiken med fokus på ett etiskt förhållningssätt till berättande i post-Leveson-tiden. Du har möjlighet att utveckla strategiska ledarskapskunskaper som krävs för att vara en flexibel, reflekterande PR-utövare.

Det finns möjlighet att ansluta sig till vårt PR-företag, Cygnet PR.

Hur du studerar

Ett brett spektrum av tillvägagångssätt för undervisning och lärande används som speglar den allvarliga förändringen av ämnet för PR, som spänner över en mångfald av genrer, media och publik.

PR-moduler syftar till att använda ett flexibelt och varierat sätt att undervisa, lära och utvärdera skräddarsydda för masterns erfarenhet och grundad i samarbetsrelaterat forskningsprofilerat lärande. Studenter har möjlighet att lära sig att arbeta som individer och i grupper, för att producera solo och grupppresentationer, rapporter, uppsatser, projekt, litteraturvetenskap och en avhandling.

Förutom de traditionella färdigheterna i forskning, uppsatsskrivning, tal och debatt har du chansen att utveckla en rad skriv- och produktionskunskaper i samband med arbetet inom den disciplin som spänner över vinsten och inte för vinstsektorer, internt och byråer i syfte att skapa en grund för självständigt och självständigt råd samt deltagande inom ett företagsteam.

Kontakta en oberoende studie

Veckokontakt timmar på detta program kan variera beroende på vilka individuella modulalternativ som valts och studiens stadium.

Forskarutbildningen omfattar en betydande del av självständig studie, utforskning av material som behandlas i föreläsningar och seminarier. Som en allmän guide förväntas varje timme i klassstudenterna att spendera två till tre timmar i en självständig studie.

Kursens sammansättning och leverans bryts olika för varje modul och kan innehålla föreläsningar, seminarier, workshops, självständig studie, praktik, arbetsplatser, forskning och ett-till-ett-lärande.

Hur man bedöms

Public Relations-programmet kommer att använda ett komplett utbud av bedömnings- och feedbackverktyg.

Detta kan innefatta:

  • Skriftligt prov
  • Skriftlig uppgift, inklusive uppsatser
  • Rapportera
  • Avhandling
  • Portfölj
  • Projektutgång (annat än en avhandling)
  • Muntlig bedömning och presentation
  • Praktisk kompetensbedömning
  • Ange övningar

University of Lincoln policy för utvärderingsåterkoppling syftar till att säkerställa att akademiker återkommer i kursbedömningar till dig omedelbart - vanligtvis inom 15 arbetsdagar efter inlämningsdagen.

Ingångskrav

Första eller andra klassen hedersexamen.

Internationella studenter kommer att kräva det engelska språket vid IELTS 7.0 med minst 6,5 i varje element, eller motsvarande.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Since being opened by Queen Elizabeth II in 1996, the University of Lincoln has invested more than £300 million in its buildings and facilities.

Since being opened by Queen Elizabeth II in 1996, the University of Lincoln has invested more than £300 million in its buildings and facilities. Läs mindre