Master i aktiemarknad och handel

Allmänt

2 tillgängliga platser
Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Under senare år har utvecklingen av världsekonomin och finansmarknaderna påverkats av fem faktorer:

 • Den växande globaliseringen av den ekonomiska aktiviteten i allmänhet och av den finansiella verksamheten i synnerhet.
 • Den påskyndade processen med ekonomisk och finansiell koncentration.
 • Ökningen av företagens konkurrenskraft.
 • Avregleringen av marknaderna.
 • Förändringar i företagsledningen, alltmer inriktade på att skapa värde.

Dessa egenskaper har medfört utseendet på nya produkter och finansmarknader samt viktiga förändringar i tekniken för ekonomisk resursförvaltning. Den främsta konsekvensen är att det har gjorts djupa omvandlingar i de finansiella tjänsternas funktioner och mål.

För närvarande måste CFO inte bara utföra kontrolluppgifter, även om det fortfarande är hans ansvar, men hans mervärde som professionell kommer att ges genom hans förmåga att analysera och lösa problem, så hans handlingar och kompetenser borde vara inriktat på ett större engagemang i den strategiska förvaltningen av företagets värde. Marknaden kräver mer flexibla finansförvaltare av två anledningar: CFO: s ansvar inom de olika områdena i företaget expanderar och ekonomins dynamik tvingar dem att bli alltmer vakande ur finansiell synvinkel.

Master i aktiemarknad och handel är utformad för att förbereda finanschefer som vet hur man möter ekonomiska förändringar med den nödvändiga solvens och förväntningar som krävs av nuvarande organisationer. Ekonomier som är flexibla, vet hur man leder och leder team, har lämpliga möjligheter att alltid skapa värde, fördela och fördela ekonomiska resurser på ett så effektivt sätt som möjligt och framför allt bidra till företagsledningen för när det gäller att uppnå dina mål tack vare din strategiska vision.

Master i aktiemarknad och handel - Campus Barcelona

Målet med mästaren i aktiemarknad och handel är att förbereda professionella finanschefer som på ett adekvat sätt kan anpassa sig till de dagliga förändringar som aktiemarknaden upplever, och som effektivt kan leda team som utsetts av företaget självt.

Master i aktiemarknad och handel - Campus Madrid

Du kan anmäla dig till Master in Stock Market & Trading också på Madrid Campus. Lär dig av de bästa yrkesverksamma och bli en av de bästa ekonomiska cheferna på arbetsmarknaden.

106823_5.jpg

Anledningar till att ta magisterexamen i aktiemarknad och handel vid EAE Business School

 1. anställbarhet
  Professional Careers-tjänsten är inriktad på att vägleda och följa med studenten för att uppnå sina professionella mål, samt att uppnå en större anpassning av sina förväntningar och intressen med arbetsmarknaden.


 2. International Talent Program
  Programmet riktar sig till studenter som strävar efter internationell professionell utveckling, i syfte att ge dem maximal synlighet bland multinationella företag som samarbetar med EAE . För detta ändamål organiseras aktiviteter som sysselsättningsworkshops, headhunters intervjuer och tillgång till internationella urvalskonsulter från olika delar av världen.


 3. Finansrådgivande kommittén
  Magisterexamen läroplanen är utvecklad gemensamt med rådgivande styrelsen för finansområdet, som består av 21 yrkesverksamma från bland annat Zürich, Nike, Agbar, Affinity Petcare, Day Group, Schroders eller Marcilla.


 4. EAE i rankingen
  I topp 100 över hela världen av bästa mästare av finans (ranking QS Global Masters 2018). I topp 100 över hela världen av de bästa finansmästarna (Eduniversal Best Masters Ranking Worldwide 2016-2017).


 5. EFPA-certifiering av EFA
  Efter avslutad magisterexamen har studenten möjlighet att ta € FPA-certifieringsexamen, EFA-nivå (European Financial Advisor). Således ägnar programmet flera ansikte mot ansikte sessioner för att förbereda EFPA-tentamen genom reella enkäter.


 6. Lager- och finansplan
  Behandlingen av alla ovannämnda frågor samlas i realiseringen av ett slutprojekt, vars innehåll kommer att vara ett reellt fall av rådgivning och ekonomisk planering av arvsdata och utvecklingen av reala marknader.


 7. Direkt kontakt med sektorn
  EAE är medlem i ACCID (Catalan Association of Accounting and Management) och AECA (Spanska Föreningen för redovisning och företagsekonomi). Tack vare dessa avtal kan programdeltagarna dra nytta av de aktiviteter och fördelar som båda föreningarna erbjuder under kursen.


 8. Business Networking
  Genom Business Networking-cykeln ska studenten delta i en serie möten med och professionella från stora företag, liksom andra EAE studenter, tack vare vilka deltagarna har möjlighet att utöka sitt nätverk av professionella kontakter.


 9. Mjukt färdighetsprogram
  Målet med Soft Skills-programmet är att deltagande yrkesverksamma ska slutföra sin utbildning med strategisk mobilisering av sina personliga färdigheter. Den består av tio oberoende månatliga workshops organiserad enligt Emotional Competencies Model.


 10. Major minor
  EAE har för första gången lanserat i Spanien det nordamerikanska metodologiska systemet baserat på major och minor, som ersätter den traditionella valmetoden.


 11. Internationellt bostadsprogram
  Studenten kommer att ha möjlighet att i slutet av skolperioden slutföra en tvåveckors vistelse på ESG UQAM School of Management - Univérsité de Québec (Montreal, Kanada). Detta program har en extra kostnad.


 12. EAE Emprende
  Målet är att tillhandahålla nödvändiga resurser och miljö för EAE entreprenörsstudenter att utveckla nya affärsidéer. Vi följer med entreprenörers och investerares behov, liksom hos våra studenter och forskare. Bland de tjänster vi erbjuder kan vi lyfta fram utbildning, finansiering och ledsagande till EAE entreprenörs student.

106826_3.jpg

Krav och antagning

dubbel Degree

Personer som framgångsrikt genomför programmet kommer att få en magisterexamen i aktiemarknad och handel från EAE Business School . Dessutom kommer deltagare som uppfyller de fastställda akademiska kraven att få en magisterexamen från Polytechnic University of Catalonia (om programmet genomförs i Barcelona).

För att erhålla de kvalifikationer som universiteten beviljar är det nödvändigt att uppfylla de krav som båda institutionerna begär.

antagningen

Det grundläggande målet för vår antagning är att säkerställa lämpligheten av kandidater genom sin professionella och akademiska läroplanen. Alla deltagare måste få ut det mesta av denna lärande genom ett sammanhang där möjligt att utveckla en långsiktig relation med klasskamrater, lärare och alumner.

För att starta antagningsprocessen är det nödvändigt att fylla i motsvarande formulär så att kandidatens profil kan utvärderas av vår akademiska kommitté. Om antagningsbeslutet som utfärdats av akademikommittén till mästaren i aktiemarknaden och handel är positivt kan kandidaten formalisera sin registrering för denna magister.

106809_proceso-admision-eae_1.jpg

karriärmöjligheter

Career Services yrken EAE Business School är ansvarig för att skapa nya arbetstillfällen som guidar och följer studenterna en analys av deras profil, för att uppnå sina karriärmål och justera deras förväntningar och intressen på arbetsmarknaden.

Karriäravdelningen organiserar också evenemang för att främja anställbarhet, t.ex. Bank of Opportunities med mer än 6 000 arbetserbjudanden publicerade per år; eller det internationella talangprogrammet, riktat till studenter som söker internationell utveckling och synlighet i multinationella företag, med workshops och intervjuer med headhunters från olika delar av världen. EAE deltar också i anställbarhetsprogrammen för varumärken med bra projektion som L'Oreal, Banco Sabadell, Leroy Merlin, Kyocera, Schneider Electric, IBM, bland annat, vilka studenter har tillgång till.

Huvudsakliga resultat från Master i aktiemarknaden och handel

Några av de professionella profiler som mästaren kvalificerar är:

 • Finansiell agent
 • Investeringsfondsanalytiker
 • Aktieanalytiker
 • Fastighetsanalytiker
 • Marknadsriskanalytiker
 • Finansiell analytiker
 • Design av strukturerade produkter
 • Verkställande direktör för privatbank och privatbank
 • Privat bankchef
 • Chef för institut för kollektiva investeringar
 • Professionell av värdepappers- och aktiebolag, portföljförvaltningsbolag och investeringsföretag
 • Professionell av finansiell avdelning eller av treorería av företag
 • Förmögenhetschef

Vissa uppgifter från vår anställningsrapport

 • 93% av studenterna hittar arbete inom sex månader efter att de har avslutat programmet
 • 34% ökade sin lön till 30% ett år efter examen
 • 67% av studenterna har uppnått en arbetsmöjlighet genom några av de tillgängliga resorna via EAE Business School
 • 74% accepterar ett nytt yrkeserbjudande efter examen
Senast uppdaterad Sep 2020

Om skolan

EAE is an international Institution of higher education in the field of management. With more than 50 years experience in business education it has provided training for more than 56,000 executives an ... Läs mer

EAE is an international Institution of higher education in the field of management. With more than 50 years experience in business education it has provided training for more than 56,000 executives and managers. Every year students from more than 45 nationalities gain professional qualification at EAE to hold positions of responsibility within the business world. Läs mindre
Barcelona , madrid , Barcelona , madrid , New York , Shanghai + 5 Mer Mindre