Master i arkitektur (MArch)

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

En spännande, kreativ masterexamen med ackreditering från ARB och RIBA, för studenter med en första examen i arkitektur som vill utveckla sina studier till slutkvalificering som praktiserande arkitekt.

Kursinnehåll

Ditt fokus kommer att vara att undersöka relationerna mellan kritisk praxis, design och forskning vid framställning av arkitektoniska förslag. Arbetet som produceras i hela denna tvååriga mästerskap är en samarbetsinsats mellan dig, våra akademiker och praktiserande arkitekter.

Vår studio är uppdelad i fem tematiska studiogrupper, som varje leds av ett par handledare. Var och en av grupperna har också en extern "konsult" som kommer att bidra till undervisning under hela året.

Kursen uppmuntrar sidodänkande, problemlösning, kreativitet och engagemang i problem i en självkritisk process. Men det är också brett i sitt engagemang. Det kommer att ta itu med frågor som är så olika som vår överlevnad på planeten och lokalt engagemang med kultur och hantverk - att göra allt från en hel stad till ett dörrhandtag.

Vad kommer att excitera dig?

Du kommer att engagera dig med verkliga projekt och riktiga kunder lokalt och starta globala fältresor - plus vårt Erasmus-system ger dig chansen att studera vid ett europeiskt universitet. Våra studenter har gått till platser som München, Barcelona, Istanbul och Kroatien.

Miljön

Du kommer att vara baserad i Belfast, en övertygande stad för att utforska socialt engagerade urbanism.

Du kommer att njuta av en hälsosam personal till studentförhållande, bra studior, där du kommer var och en ha ditt eget utrymme, utmärkta verkstäder och tekniker.

Arkitektur höjdpunkter

Observera: Ansökningar för denna kurs, mottagen efter 30 juni, accepteras inte. En insättning krävs för att säkra en plats.

Professionella ackrediteringar

Arkitektskolan (ARB) erkänd Del 2-examen - Royal Institute of British Architects (RIBA) erkänd del 2 examen

Studentupplevelse

Programmet är en aktiv deltagare i Erasmus med länkar till etablerade arkitekturskolor i Europa. MArch Jag inkluderar en obligatorisk, självfinansierad fälttur, vanligtvis till en fastlandsk stad.

Kursinnehåll

MArch fokuserar på att undersöka och utveckla relationerna mellan kritisk praxis, design och forskning genom att skapa unika och utmanande arkitektoniska propositioner.

Studion är uppdelad i tematiska grupper som kollektivt omfattar ett brett spektrum av tillvägagångssätt för arkitektonisk design. Grupperna återspeglar kompetensen och engagemanget hos de handledare och konsulter som berörs. Följaktligen utvecklades kortsikten och arbetet som producerades för att bli en samarbetsundersökning mellan utövare, studenter och akademiker i några av de rumsliga frågorna som påverkar produktionen av den byggda miljön, både på denna ö och på andra ställen.

Studenter erbjuds ett val av gruppen i början av MArch I och sedan igen i början av MArch II, deras avhandling år. Man tänker sig att de kommer att välja en annan grupp varje år för att få ut det mesta av bredden och djupet som erbjuds av studiosystemet. Urval erbjuds också för humaniora och teknologidriktioner.

De fyra terminerna av masterprogrammet anses vara en enda enhet, där olika utmaningar gör det möjligt för studenten att identifiera kärnstyrkor och utveckla dessa genom öppen diskussion med stark inriktning på självstyrd studie och ambitiösa agendor.

Undervisningstider

Morgon eftermiddag kväll. Programmet innehåller en obligatorisk resa till MArch I.

Karriärmöjligheter

Avslutande av MArch utgör del II i RIBA / ARB-kriterierna som leder till behörighet att sitta del III, yrkesexamen och registrering som arkitekt i Storbritannien.

Var kan du vara om fem år?

Överallt i världen, i en av många olika discipliner.

Våra kandidater har slutat designa skyskrapor i Hong Kong och Mellanöstern, akuthem för flyktingar i Afrika, filmsatser för Hollywoodproduktioner och dataspel, samt arbetar som stadsplanerare över hela världen, undervisar på universitet eller blir artister och fotografer.

bedömning

Bedömningar i samband med kursen beskrivs nedan:

 • Projektdesignarbete
 • Kritiska designrecensioner
 • Representation
 • Forskning
 • Essays
 • 6 000-10 000 ordavhandling
 • rapporter

Ingångskrav

Graduate

Sökande vars primära examen har tilldelats i Storbritannien:

 • Normalt en 2,1 heder examen i arkitektur från en godkänd RIBA / ARB del 1 kurs i en erkänd institution. Sökande med en examen i Arkitektur nedan 2.1 Hedersstandard kommer att behandlas från fall till fall.
 • Normalt en bedömning på 60% eller högre i det sista årets stora designprojekt av deras godkända RIBA / ARB del 1 kurs.
 • En demonstration av en kritisk medvetenhet om sökandens ställning i förhållande till yrket och disciplinen för arkitektur. Sådan demonstration uppnås typiskt (men inte exklusivt) genom erfarenhet av arkitektonisk praxis i enlighet med RIBA / ARB regler för praktisk träning.
 • Sökande kommer att bli ombedd att skicka in en arkitektonisk designportfölj för att stödja sin ansökan och kan också bli inbjuden till en intervju.

Ansökningsportföljens krav

Som en del av ansökan måste du ladda upp en enda pdf-portfölj av ditt bästa arkitektoniska design (personligt, icke-grupp) arbete hittills. PDF-filen ska vara högst 5 MB och högst 15 sidor lång. Syftet med portföljen är att:

 • Identifiera indikatorer för engagemang, excellens och prestation inom sökandens akademiska eller professionella erfarenhetsportfölj.
 • Utvärdera sökandens kritiska medvetenhet om arkitekturens disciplin och yrke.

Sökande vars primära examen beviljades utanför Storbritannien:

 • En erkänd kvalifikation motsvarar en 2,1 heder examen i arkitektur. Sökande med en examen i Arkitektur nedan 2.1 Hedersstandard (eller motsvarande) kommer att övervägas från fall till fall.
 • Normalt en bedömning motsvarande 60% eller högre i sitt (första examens) sista år stora designprojekt.
 • En demonstration av en kritisk medvetenhet om sökandens ställning i förhållande till yrket och disciplinen för arkitektur. En sådan demonstration är typiskt i form av ett personligt uttalande.
 • Internationella sökande kommer att bli ombedda att skicka in en arkitektonisk designportfölj för att stödja sin ansökan och kan också bli inbjuden till en intervju.
 • Internationella sökande bör notera att om de önskar delta i del 3 (att leda till ARB-registrering som arkitekt och som RIBA-befraktad arkitekt) måste de vara framgångsrika i en ansökan till ARB för att deras första arkitekturgrad ska bedömas av ARB som uppfyllande del 1.

Internationella studenter

För information om internationella kvalifikationsekvivalenter, var god kontrollera de specifika uppgifterna för ditt land.

Engelska språkkrav

Bevis på ett IELTS * -poäng på 6,5, med minst 6,0 i tal och lyssnande och minst 5,5 i läsning och skrivning, eller motsvarande motsvarighet som är acceptabelt för universitetet * krävs inom de senaste 2 åren

Internationella studenter som önskar ansöka på Queen's University Belfast (och för vilken engelska inte är deras modersmål) måste kunna visa sin kunskaper på engelska för att fullt ut kunna dra nytta av sin studie eller forskning. Icke-EES-medborgare måste också uppfylla invandringskraven för brittiska visum och invandring (UKVI) för det engelska språket för viseringsändamål.

Om du behöver förbättra dina engelska färdigheter innan du går in i detta examensprogram, erbjuder INTO Queen's University Belfast en rad engelska språkkurser. Dessa intensiva och flexibla kurser är utformade för att förbättra din engelska förmåga för antagning till denna grad.

 • Akademisk engelska: en intensiv kurs i engelskspråk och färdigheter för framgångsrik universitetsstudie på examennivå.
 • Pre-sessional engelska: en kort intensiv akademisk engelskkurs för studenter som startar ett examensprogram vid Queen's University Belfast och som behöver förbättra sin engelska.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is ho ... Läs mer

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is home to some of the most innovative and globally significant research and teaching. It works where industry and research meet, providing the platform to spin out research into commercial opportunities and engage with industry on cutting-edge research with real-world projects such as the work with Wrightbus to produce the cleanest hybrid bus technology that powers the London Routemaster, or the pioneering work in The Institute of Electronics, Communications and Information Technology, securing our digital future through their Centre for Secure Information Technologies. Läs mindre